Przetarg 12224147 - „Świadczenie usług w postaci gotowania zup, obiadów...

   
Analizuj Zamówienie 12224147
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-11
przedmiot ogłoszenia
„Świadczenie usług w postaci gotowania zup, obiadów dwudaniowych i gorących posiłków oraz ich dowozu dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Radomsku”

5.1 Przedmiotem zam
ówienia jest gotowanie i dowóz zup, obiadów dwudaniowych oraz gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Radomsku 5.1.1 ZAKRES I zamówienia - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w postaci przygotowywania i dowozu maksimum 20 zup z wkładką oraz pieczywem do Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Radomsku przy ul. Armii Krajowej 1a/11 oraz maksimum 30 zup z wkładką oraz pieczywem do miejsc wskazanych przez zamawiającego (adresów na terenie miasta Radomska) dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej o gramaturze zupy – 500 ml, gramaturze wkładki – 10 dkg oraz o gramaturze pieczywa (bułki lub chleba)– 80 gram zgodnie z załączonym jadłospisem stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.5.1.2 ZAKRES II zamówienia - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w postaci przygotowywania i dowozu do Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Radomsku przy ul. Armii Krajowej 1a/11 obiadów dwudaniowych dla pensjonariuszy DDPS zgodnie z załączonym jadłospisem stanowiącym załącznik nr 10 do SWZ, recepturą dań obiadowych (dodatek nr 1 do jadłospisu), odpowiednią gramaturą dań obiadowych (dodatek nr 2 do jadłospisu) oraz informacją dodatkową (dodatek nr 3 do jadłospisu) oraz zup bez wkładki.5.1.3 ZAKRES III zamówienia - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w postaci przygotowania i dowozu gorących posiłków dla podopiecznych Dziennego Domu Senior mieszczącego się w Radomsku przy ul. Sadowej 5 zgodnie z załączonym jadłospisem stanowiącym załącznik nr 11 do SWZ odpowiednią gramaturą dań obiadowych (dodatek nr 1 do jadłospisu) oraz informacją dodatkową (dodatek nr 2 do jadłospisu).Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie jadłospisów wskazanych przez Zamawiającego zmieniających się cyklicznie co 3 tygodnie na przestrzeni miesiąca powtarzając co 12 dni posiłki wskazane w jadłospisie. Zamawiający nie wymaga zachowania kolejności posiłków wskazanych w jadłospisie. Wykonawca zobowiązuję się dostarczać jadłospisy z dwutygodniowym wyprzedzeniem (w co drugi piątek) do Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Radomsku przy ul. Armii Krajowej 1a/11.W ramach Zakresu I i II Posiłki należy dostarczać każdego dnia tygodnia od poniedziałku do soboty (oprócz dni świątecznych przypadających na te dni) chyba, że Zamawiający odrębnie wskaże te dni w godzinach;a) Zakres I zamówienia – zupy z wkładką w godz. od 08.30 – 09.30;• Przewidywana liczba zup z wkładką – od 41 do 50 dziennie.b) Zakres II zamówienia – obiady dwudaniowe w godz. od 11.00 – 11.30.• Przewidywana liczba obiadów dwudaniowych – od 360 do 395 miesięcznie.• Przewidywana liczba samych zup – 60 zup miesięcznie. W ramach Zakresu III Posiłki należy dostarczać każdego dnia tygodnia od poniedziałku do piątku (oprócz dni świątecznych przypadających na te dni) chyba, że Zamawiający odrębnie wskaże te dni w godzinach:c) Zakres III zamówienia – gorące danie w godz. od 12.00 – 12.30;• Przewidywana liczba posiłków – od 400 do 420 miesięcznie.Liczba posiłków uzależniona będzie od ilości wydanych decyzji (indywidualne decyzje administracyjne wydawane na podstawie ustawy o pomocy społecznej) przez Zamawiającego uwzględniając odrębnie dzienne zapotrzebowanie. Szacunkowa liczba posiłków w 2026 r. wynosi:1) Zakres I zamówienia: 15 150 zup z wkładką 2) Zakres II zamówienia: • 4 740 obiadów dwudaniowych;• 720 zup;3) Zakres III zamówienia: 5 040 posiłków Zamawiający zobowiązuje się poinformować wykonawcę o ilości posiłków z tygodniowym wyprzedzeniem. W przypadkach losowych Zamawiający zastrzega sobie prawo do poinformowania wykonawcy do godz. 09.00 w dniu dostawy o zmniejszeniu lub zwiększeniu ilości zamówionych posiłków. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć gorące posiłki własnym transportem,w odpowiednich pojemnikach jednorazowych lub naczyniach gastronomicznych do Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Radomsku przy ul. Armii Krajowej 1a/11 do 32 miejsc wskazanych przez Zamawiającego znajdujących się na terenie miasta Radomska na własny koszt oraz do Dziennego Domu Senior mieszczącego się przy ul. Sadowej 5C w Radomsku.Wykonawca zobowiązany jest do odebrania odpadków po posiłkach jeśli zajdzie taka potrzeba.Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć zamawiającemu etykiety produktów wraz z wyróżnieniem produktów alergennych oraz kaloryczności zestawów.Zamawiający zastrzega sobie prawo do częściowej zmiany jadłospisu w szczególnych sytuacjach związanych np. z aktualną temperaturą powietrza (w sytuacjach wysokich temperatur powietrza preferowane są zupy mniej kaloryczne i nieciężkostrawne jak np. grochówka), sugestiami zdrowotnymi pensjonariuszy lub uwzględniając sezonowe warzywa i owoce jako składniki surówek. Podczas przygotowywania posiłków dla pensjonariuszy DDPS należy uwzględnić ich podeszły wiek oraz związane z nim problemy z gryzieniem twardych produktów. W związku z tym zaleca się aby przygotowane mięso np. kotlety były odpowiednio miękkie jak również surówki powinny być rozdrabniane tak, aby nie sprawiały problemów z gryzieniem. Zalecane są również warzywa gotowane typu: marchewka czy kapusta zasmażana, kalafior, brokuł z masłem i tartą bułką. Przygotowane posiłki winny być przygotowywane jedynie z naturalnych produktów, bez chemicznych dodatków. Zupa o pojemności 500ml powinna być zawiesista, pożywna o odpowiedniej gramaturze wsadu wg jadłospisu stanowiącego dodatek nr 9 do SWZ. Skład zupy powinny tworzyć surowce o cechach organoleptycznych, wywar wg rodzaju zupy, główny składnik, podprawa, przyprawy, odpowiednia dla rodzaju zupy wartość odżywcza z uwzględnieniem takich aspektów jak: kaloryczność potrawy, zawartość białka, tłuszczów, węglowodanów i witamin. Wkładka do zupy o wadze 10 dkg powinna być gotowana, pieczona lub pakowana hermetycznie czy próżniowo aby zapobiec psuciu np. paprykarz, pasztecik, konserwa mięsna lub rybna. Pieczywo o wadze 80 gram (bułki lub chleb na przemian każdego dnia wg jadłospisu) powinno być świeże i smaczne.Wykonawca zobowiązany jest w każdy piątek dla osób, którym zupy są dowożone do miejsca zamieszkania zapewnić posiłek na sobotę zamiast zupy. Posiłek na sobotę powinien stanowić danie „słoikowe”: pulpety, fasolka po bretońsku, flaki, gołąbki, konserwa oraz pieczywo zgodnie z gramaturą określoną w jadłospisie. Liczbę posiłków jaką powinien zapewnić wykonawca zamiast zupy na sobotę podaje każdorazowo pracownik Dziennego Domu Pomocy Społecznej.Przy odbiorze posiłków pracownicy Dziennego Domu Pomocy codziennie zobowiązani są do przeprowadzania oceny organoleptycznej dostarczonych posiłków.Wykonawcy wskazuje w pkt. 8 formularza ofertowego stanowiącego dodatek nr 1 do SWZ termin płatności faktury, noty księgowej lub rachunku.5.2 Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania odpowiedniej gramatury potraw, dającej możliwość przeprowadzania badania przez Powiatową Stację Sanitarno - Epidemiologiczną.5.3 Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przedmiotu zamówienia przez Wykonawcę.

Numer sprawy: NK.2510.122.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55322000, 55521200
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji łódzkie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora łódzkie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe