Przetarg 11779968 - Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu...

   
Analizuj Zamówienie 11779968
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-29
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach

Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników studió
w podyplomowych organizowanych przez Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach na terenie obiektów Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach położonych w Katowicach. Przedmiot zamówienia został podzielony na 2 moduły (gdzie za moduł rozumie się część). 1. 1. Moduł I Przedmiot zamówienia obejmuje świadczenie sukcesywnych usług cateringowych dla uczestników studiów podyplomowych organizowanych na terenie obiektów Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach przy ul. Bogucickiej 3, Bogucickiej 5 i Adamskiego 7. 2. Przez świadczenie sukcesywnych usług cateringowych zamawiający rozumie usługę przygotowywania posiłków i napojów oraz ich dowóz/dostarczenie i podanie w terminach i ilościach każdorazowo wskazanych przez zamawiającego w zleceniu, z wykorzystaniem przez wykonawcę własnych urządzeń, sprzętu, naczyń, produktów. Wykonawca dostarczy i rozłoży posiłki i napoje w miejscu wskazanym przez zamawiającego.3. Świadczenie usług cateringowych w ramach organizowanych przez zamawiającego wydarzeń będzie odbywało się sukcesywnie, w oparciu o odrębne zlecenia zamawiającego przesłane w formie elektronicznej. 4. W ramach Modułu I każdorazowe zlecenie obejmować będzie świadczenie usług cateringowych dla nie mniej niż jednej, a nie więcej niż trzech odrębnych grup uczestników studiów podyplomowych. Liczba uczestników każdej z grup będzie każdorazowo wskazywana przez zamawiającego w zleceniu i wynosić będzie nie mniej niż 14 osób i nie więcej niż 47 osób. Liczebność grup w I i w II semestrze roku akademickiego 2025/2026 będzie wynosić: grupa pierwsza – 14 osób, grupa druga – 21 osób, grupa trzecia - 46 osób. Maksymalna ilość uczestników we wszystkich grupach w jednym dniu wynosić będzie nie więcej niż 81 osób. Zajęcia dla poszczególnych grup odbywać się będą w różnych pomieszczeniach, a catering będzie świadczony oddzielnie dla każdej grupy.5. Zamawiający udostępni pomieszczenia, w których będą odbywać się wydarzenia w terminie uzgodnionym z wykonawcą, jednak minimalnie 2 godziny przed rozpoczęciem wydarzenia. Zamawiający zapewni również dostęp do mediów tj. do prądu i wody. 6. W ramach Modułu I podane przez zamawiającego w Formularzu nr 1 do SWZ (Formularz oferty) ilości zestawów cateringowych służą jedynie do oceny i porównania ofert i oparte są na wielkościach szacowanych. Faktyczne ilości zestawów cateringowych będą wynikały z bieżących, rzeczywistych potrzeb zamawiającego.7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz opis sposobu wykonania zamówienia oraz obowiązki wykonawcy określają:7.1. Projektowane postanowienia umowy zwane dalej „PPU” stanowią Formularz nr 4a do SWZ.7.2. Opis przedmiotu zamówienia zwany dalej: „OPZ” stanowią Formularz nr 5a do SWZ.8. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia oferty, której treść pozwoli zamawiającemu na zweryfikowanie oferty pod względem jej zgodności z treścią SWZ. Treść oferty wykonawcy musi odpowiadać treści SWZ.9. Zamawiający może żądać od wykonawców wyjaśnień dotyczących wszystkich złożonych w postępowaniu dokumentów i oświadczeń.10. Klauzula zatrudnieniowa dotycząca Modułu I:zamawiający, zgodnie z art. 95 ustawy Pzp oraz art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy wymaga zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności związane z przygotowaniem posiłków (zatrudnienia na odpowiednim do rodzaju ich pracy stanowisku), co najmniej przez okres realizacji zamówienia w rozumieniu przepisów Kodeksu Pracy. Szczegóły dotyczące zatrudnienia pracowników na umowę o pracę zostały określone w Formularzu nr 4a do SWZ.11. Postanowienia, dotyczące zapewnienia dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, w tym osób z niepełnosprawnościami oraz projektowania uniwersalnego zostały opisane w § 6 Formularza nr 4a do SWZ.

Część 2: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników studiów podyplomowych organizowanych przez Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach na terenie obiektów Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach położonych w Katowicach. Przedmiot zamówienia został podzielony na 2 moduły (gdzie za moduł rozumie się część).1.2. Moduł IIPrzedmiot zamówienia obejmuje świadczenie sukcesywnych usług cateringowych dla uczestników studiów podyplomowych organizowanych na terenie obiektów Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach przy ul. Bogucickiej 3 i Bogucickiej 5. 2. Przez świadczenie sukcesywnych usług cateringowych zamawiający rozumie usługę przygotowywania posiłków i napojów oraz ich dowóz/dostarczenie i podanie w terminach i ilościach każdorazowo wskazanych przez zamawiającego w zleceniu, z wykorzystaniem przez wykonawcę własnych urządzeń, sprzętu, naczyń, produktów. Wykonawca dostarczy i rozłoży posiłki i napoje w miejscu wskazanym przez zamawiającego.3. Świadczenie usług cateringowych w ramach organizowanych przez zamawiającego wydarzeń będzie odbywało się sukcesywnie, w oparciu o odrębne zlecenia zamawiającego przesłane w formie elektronicznej. 4. W ramach Modułu II każdorazowe zlecenie obejmować będzie świadczenie usług cateringowych dla nie mniej niż jednej, a nie więcej niż dwóch odrębnych grup uczestników studiów podyplomowych. Liczba uczestników każdej z grup będzie każdorazowo wskazywana przez zamawiającego w zleceniu i wynosić będzie nie mniej niż 16 osób i nie więcej niż 30 osób (grupa pierwsza – 20 osób, grupa druga – 26 osób). Maksymalna ilość uczestników we wszystkich grupach w jednym dniu wynosić będzie nie więcej niż 50 osób. Zajęcia dla poszczególnych grup odbywać się będą w różnych pomieszczeniach, a catering będzie świadczony oddzielnie dla każdej grupy. 5. Zamawiający udostępni pomieszczenia, w których będą odbywać się wydarzenia w terminie uzgodnionym z wykonawcą, jednak minimalnie 2 godziny przed rozpoczęciem wydarzenia. Zamawiający zapewni również dostęp do mediów tj. do prądu i wody. 6. W ramach Modułu II podane przez zamawiającego w Formularzu nr 1 do SWZ (Formularz oferty) ilości zestawów cateringowych służą jedynie do oceny i porównania ofert i oparte są na wielkościach szacowanych. Faktyczne ilości zestawów cateringowych będą wynikały z bieżących, rzeczywistych potrzeb zamawiającego.7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz opis sposobu wykonania zamówienia oraz obowiązki wykonawcy określają:7.1. Projektowane postanowienia umowy zwane dalej „PPU” stanowią Formularz nr 4b do SWZ.7.2. Opis przedmiotu zamówienia zwany dalej: „OPZ” stanowią Formularz nr 5b do SWZ.8. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia oferty, której treść pozwoli zamawiającemu na zweryfikowanie oferty pod względem jej zgodności z treścią SWZ. Treść oferty wykonawcy musi odpowiadać treści SWZ.9. Zamawiający może żądać od wykonawców wyjaśnień dotyczących wszystkich złożonych w postępowaniu dokumentów i oświadczeń.10. Klauzula zatrudnieniowa dotycząca Modułu II:zamawiający, zgodnie z art. 95 ustawy Pzp oraz art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy wymaga zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności związane z przygotowaniem posiłków (zatrudnienia na odpowiednim do rodzaju ich pracy stanowisku), co najmniej przez okres realizacji zamówienia w rozumieniu przepisów Kodeksu Pracy. Szczegóły dotyczące zatrudnienia pracowników na umowę o pracę zostały określone w Formularzu nr 4b do SWZ.11. Postanowienia, dotyczące zapewnienia dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, w tym osób z niepełnosprawnościami oraz projektowania uniwersalnego zostały opisane w § 6 Formularza nr 4b do SWZ.

BZP/025/01037/25
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55320000, 55321000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe