Przetarg 11779968 - Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu...
| Analizuj | Zamówienie 11779968 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-10-29 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników studió w podyplomowych organizowanych przez Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach na terenie obiektów Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach położonych w Katowicach. Przedmiot zamówienia został podzielony na 2 moduły (gdzie za moduł rozumie się część). 1. 1. Moduł I Przedmiot zamówienia obejmuje świadczenie sukcesywnych usług cateringowych dla uczestników studiów podyplomowych organizowanych na terenie obiektów Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach przy ul. Bogucickiej 3, Bogucickiej 5 i Adamskiego 7. 2. Przez świadczenie sukcesywnych usług cateringowych zamawiający rozumie usługę przygotowywania posiłków i napojów oraz ich dowóz/dostarczenie i podanie w terminach i ilościach każdorazowo wskazanych przez zamawiającego w zleceniu, z wykorzystaniem przez wykonawcę własnych urządzeń, sprzętu, naczyń, produktów. Wykonawca dostarczy i rozłoży posiłki i napoje w miejscu wskazanym przez zamawiającego.3. Świadczenie usług cateringowych w ramach organizowanych przez zamawiającego wydarzeń będzie odbywało się sukcesywnie, w oparciu o odrębne zlecenia zamawiającego przesłane w formie elektronicznej. 4. W ramach Modułu I każdorazowe zlecenie obejmować będzie świadczenie usług cateringowych dla nie mniej niż jednej, a nie więcej niż trzech odrębnych grup uczestników studiów podyplomowych. Liczba uczestników każdej z grup będzie każdorazowo wskazywana przez zamawiającego w zleceniu i wynosić będzie nie mniej niż 14 osób i nie więcej niż 47 osób. Liczebność grup w I i w II semestrze roku akademickiego 2025/2026 będzie wynosić: grupa pierwsza – 14 osób, grupa druga – 21 osób, grupa trzecia - 46 osób. Maksymalna ilość uczestników we wszystkich grupach w jednym dniu wynosić będzie nie więcej niż 81 osób. Zajęcia dla poszczególnych grup odbywać się będą w różnych pomieszczeniach, a catering będzie świadczony oddzielnie dla każdej grupy.5. Zamawiający udostępni pomieszczenia, w których będą odbywać się wydarzenia w terminie uzgodnionym z wykonawcą, jednak minimalnie 2 godziny przed rozpoczęciem wydarzenia. Zamawiający zapewni również dostęp do mediów tj. do prądu i wody. 6. W ramach Modułu I podane przez zamawiającego w Formularzu nr 1 do SWZ (Formularz oferty) ilości zestawów cateringowych służą jedynie do oceny i porównania ofert i oparte są na wielkościach szacowanych. Faktyczne ilości zestawów cateringowych będą wynikały z bieżących, rzeczywistych potrzeb zamawiającego.7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz opis sposobu wykonania zamówienia oraz obowiązki wykonawcy określają:7.1. Projektowane postanowienia umowy zwane dalej „PPU” stanowią Formularz nr 4a do SWZ.7.2. Opis przedmiotu zamówienia zwany dalej: „OPZ” stanowią Formularz nr 5a do SWZ.8. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia oferty, której treść pozwoli zamawiającemu na zweryfikowanie oferty pod względem jej zgodności z treścią SWZ. Treść oferty wykonawcy musi odpowiadać treści SWZ.9. Zamawiający może żądać od wykonawców wyjaśnień dotyczących wszystkich złożonych w postępowaniu dokumentów i oświadczeń.10. Klauzula zatrudnieniowa dotycząca Modułu I:zamawiający, zgodnie z art. 95 ustawy Pzp oraz art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy wymaga zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności związane z przygotowaniem posiłków (zatrudnienia na odpowiednim do rodzaju ich pracy stanowisku), co najmniej przez okres realizacji zamówienia w rozumieniu przepisów Kodeksu Pracy. Szczegóły dotyczące zatrudnienia pracowników na umowę o pracę zostały określone w Formularzu nr 4a do SWZ.11. Postanowienia, dotyczące zapewnienia dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, w tym osób z niepełnosprawnościami oraz projektowania uniwersalnego zostały opisane w § 6 Formularza nr 4a do SWZ. Część 2: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników studiów podyplomowych organizowanych przez Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach na terenie obiektów Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach położonych w Katowicach. Przedmiot zamówienia został podzielony na 2 moduły (gdzie za moduł rozumie się część).1.2. Moduł IIPrzedmiot zamówienia obejmuje świadczenie sukcesywnych usług cateringowych dla uczestników studiów podyplomowych organizowanych na terenie obiektów Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach przy ul. Bogucickiej 3 i Bogucickiej 5. 2. Przez świadczenie sukcesywnych usług cateringowych zamawiający rozumie usługę przygotowywania posiłków i napojów oraz ich dowóz/dostarczenie i podanie w terminach i ilościach każdorazowo wskazanych przez zamawiającego w zleceniu, z wykorzystaniem przez wykonawcę własnych urządzeń, sprzętu, naczyń, produktów. Wykonawca dostarczy i rozłoży posiłki i napoje w miejscu wskazanym przez zamawiającego.3. Świadczenie usług cateringowych w ramach organizowanych przez zamawiającego wydarzeń będzie odbywało się sukcesywnie, w oparciu o odrębne zlecenia zamawiającego przesłane w formie elektronicznej. 4. W ramach Modułu II każdorazowe zlecenie obejmować będzie świadczenie usług cateringowych dla nie mniej niż jednej, a nie więcej niż dwóch odrębnych grup uczestników studiów podyplomowych. Liczba uczestników każdej z grup będzie każdorazowo wskazywana przez zamawiającego w zleceniu i wynosić będzie nie mniej niż 16 osób i nie więcej niż 30 osób (grupa pierwsza – 20 osób, grupa druga – 26 osób). Maksymalna ilość uczestników we wszystkich grupach w jednym dniu wynosić będzie nie więcej niż 50 osób. Zajęcia dla poszczególnych grup odbywać się będą w różnych pomieszczeniach, a catering będzie świadczony oddzielnie dla każdej grupy. 5. Zamawiający udostępni pomieszczenia, w których będą odbywać się wydarzenia w terminie uzgodnionym z wykonawcą, jednak minimalnie 2 godziny przed rozpoczęciem wydarzenia. Zamawiający zapewni również dostęp do mediów tj. do prądu i wody. 6. W ramach Modułu II podane przez zamawiającego w Formularzu nr 1 do SWZ (Formularz oferty) ilości zestawów cateringowych służą jedynie do oceny i porównania ofert i oparte są na wielkościach szacowanych. Faktyczne ilości zestawów cateringowych będą wynikały z bieżących, rzeczywistych potrzeb zamawiającego.7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz opis sposobu wykonania zamówienia oraz obowiązki wykonawcy określają:7.1. Projektowane postanowienia umowy zwane dalej „PPU” stanowią Formularz nr 4b do SWZ.7.2. Opis przedmiotu zamówienia zwany dalej: „OPZ” stanowią Formularz nr 5b do SWZ.8. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia oferty, której treść pozwoli zamawiającemu na zweryfikowanie oferty pod względem jej zgodności z treścią SWZ. Treść oferty wykonawcy musi odpowiadać treści SWZ.9. Zamawiający może żądać od wykonawców wyjaśnień dotyczących wszystkich złożonych w postępowaniu dokumentów i oświadczeń.10. Klauzula zatrudnieniowa dotycząca Modułu II:zamawiający, zgodnie z art. 95 ustawy Pzp oraz art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy wymaga zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności związane z przygotowaniem posiłków (zatrudnienia na odpowiednim do rodzaju ich pracy stanowisku), co najmniej przez okres realizacji zamówienia w rozumieniu przepisów Kodeksu Pracy. Szczegóły dotyczące zatrudnienia pracowników na umowę o pracę zostały określone w Formularzu nr 4b do SWZ.11. Postanowienia, dotyczące zapewnienia dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, w tym osób z niepełnosprawnościami oraz projektowania uniwersalnego zostały opisane w § 6 Formularza nr 4b do SWZ. BZP/025/01037/25 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55320000, 55321000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |