Przetarg 12238116 - „Sukcesywne przygotowanie i dostawa i wydawanie posiłków...

   
Analizuj Zamówienie 12238116
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-19
przedmiot ogłoszenia
„Sukcesywne przygotowanie i dostawa i wydawanie posiłków dla Zespołu Szkół nr7 w Barwałdzie Średnim w 2026 r. -usługa cateringowa”

13. Przewidywana liczba posiłków dla szkoły wynosi (196
dni x 50) sztuk.9800 Przewidywana liczba posiłków dla przedszkola wynosi (222 dni x70 obiadów) 15 540 sztuk. Razem ilość posiłków: 25 340 sztuk Prawo opcji dodatnie: dodatkowo: 20%- 5068 posiłków tzn. nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych posiłków. Szkoła : Strony ustalają, że obiady będą wydawane w systemie: 1)trzy razy w tygodniu: 2 razy danie mięsne i 1 raz danie z rybą lub 3 razy danie mięsne (danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu),2) jeden raz w tygodniu: zupa z wkładką deser, 3) jeden raz w tygodniu: danie barowe (łazanki, naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane itp), 4) rodzaje zup nie powinny się powtarzać w przeciągu dwóch tygodni, 5) do posiłków drugodaniowych mają być podawane przemiennie w każdym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych może się powtórzyć , 6) do posiłków drugodaniowych co najmniej dwa razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w trzecim dniu może być podana kasza, ryż lub makaron (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi) Gramatura posiłku: 1) ziemniaki (kasza, ryż lub makaron) 200 g, mięso lub ryba 80 g surówka    (jarzyny gotowane)100 g, 2) naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi od 250 g do 300 g, 3) zupa 450 g 3.Kaloryczność każdego posiłku nie powinna być mniejsza niż 450 kcal Przedszkole: Dzienny jadłospis obejmuje: - śniadanie: zupa mleczna lub napój mleczny , kanapka, herbata. - obiad: posiłek dwudaniowy: mięsny/rybny z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż, lub makaron. Posiłek mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem i krokiety itp. Gramatura obiadu • zupa w ilości 200 ml. • Drugie danie: ok. 150g ziemniaków, ryżu, kaszy, lub makaronu ok. 50g mięsa lub ryby ok. 100g surówki lub jarzyn gotowanych. Drugie dania typu łazanki, pierogi, knedle, gołąbki w ilości ok. 200g • kompot lub napój. - podwieczorek: słodka bułka (ciasto, ciastka) lub desery mleczne, owoce (w tym sezonowe), kisiel, b.Kaloryczność całodniowego posiłku nie powinna być mniejsza niż 980 kcal 14.Podane ilości posiłków są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu o 20% Zamawiający gwarantuje usługi na poziomie 80%. Sytuacja może nastąpić w sytuacji: zmniejszenia liczby osób korzystających z posiłków, nieobecności osób korzystających z posiłków, zmniejszania liczby uczniów w nowym roku szkolnym. zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Każdorazowo zamawiający powiadomi wykonawcę o zaistniałej sytuacji. Podane ilości posiłków są szacunkowe i mogą ulec zwiększeniu o 20% Zamawiający w tej sytuacji gwarantuje usługi na poziomie 100% i mogą zostać zwiększone do 20%. Sytuacja może nastąpić w sytuacji: zwiększenia liczby osób korzystających z posiłków, zwiększenia liczby uczniów w nowym roku szkolnym. zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem.

ZP2/12/2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55521200, 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się