Przetarg 12157166 - Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w...
| Analizuj | Zamówienie 12157166 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-24 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Gębarzewie Przedmiotem zamówienia jest dostawa do siedziby Zamawiającego tj. Zakładu Karnego w Gębarzewie, 62-241 Żydowo; warzyw i owoców w następującej ilości i asortymencie:L p. Przedmiot zamówienia j. m. Ilość zapotrzebowania w kg1. 2. 3. 4.1. Buraczki czerwone kg 15 8002. Cebula kg 8 9003. Kapusta biała kg 12 5004. Kapusta czerwona kg 2 5005. Marchew kg 28 0006. Pieczarki kg 10007. Pietruszka korzeniowa kg 91008. Pomidory kg 12009. Por kg 50010. Seler korzeniowy kg 10 50011. Ziemniaki kg 100 00012. Ogórek świeży kg 25013. Jabłka kg 10 50014. Papryka czerwona kg 75015. Kalafior kg 25016. Cukinia kg 220017. Lubczyk kg 20Wymagania klasyfikacyjne1) Buraki czerwoneOdmiany jadalne, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie. Opakowanie – worki raszlowe do 20-30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.2) CebulaCebula do bezpośredniego spożycia w klasie I; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Opakowanie – worki raszlowe do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie3) Kapusta białaOdmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie – worki raszlowe do 20-30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.4) Kapusta czerwona Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie – worki raszlowe do 20-30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 5) MarchewMarchew w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie – worki raszlowe do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.6) PieczarkiOdmiany jadalne w klasie I, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.7) Pietruszka korzeniowaPietruszka korzeń w I klasie; odmiany jadalne; cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zmarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, pęknięcia lub stłuczenia, obcy smak i zapach. Opakowanie – worki raszlowe do 30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.8) PomidoryOdmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton lub skrzynka do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.9) Por Por w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie – worek raszlowy do 5 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 10) Seler korzeniowySeler korzeniowy w klasie I, odmiany jadalne, cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, , obcy zapach lub smak, stłuczenia, puste przestrzenie na przekroju podłużnym. Opakowanie – worki raszlowe do 15 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 11) ZiemniakiOdmiany jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięcie kiełkami , obce zapachy. 12) Ogórek świeżyOdmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton lub worek do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 13) JabłkaJabłka w klasie I. Cechy dyskwalifikujące: gnicie zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zamarznięte z rozpadem miąższu, zwiędnięte, uszkodzona skórka miąższu, zagrzybienie. Opakowanie: skrzynka do 15 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie.14) Papryka czerwonaPapryka w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie – worek raszlowy lub skrzynka do 5 kg.15) KalafiorKalafior w klasie I, odmiany jadalne , z usuniętymi liśćmi. Średnica nie mniejsza niż 12 cm Cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałość środków ochrony roślin, obecność gąsienic, mszyc i innych szkodników lub ich pozostałości, nadgnicie, obcy smak i zapach, zwiędnięcie. Opakowanie –worek siatkowy lub skrzynka do 10 kg. 16) CukiniaCukinia cała, jędrna, czysta, zdrowa bez objawów gnicia, objawów pleśni, zamarznięcia, dojrzała.17) LubczykBrak uszkodzeń mechanicznych, zanieczyszczeń, szkodników żywych i martwych, liść cały bez śladów pleśni i zgnicia, niezwiędnięty, bez śladów chorób, bez obcych posmaków i zapachów. Waga 1 pęczek 100 gWszystkie w/wym. warzywa i owoce muszą być dostarczane Zamawiającemu w stanie świeżym, a także muszą być klasy I. D/Kw.2232.11.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3200000, 3212100, 3221112, 3221113, 3221240, 3221270, 3222321, 15300000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Wielkopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Wielkopolskie |