Przetarg 12171576 - „Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby...

   
Analizuj Zamówienie 12171576
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-25
przedmiot ogłoszenia
„Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie na rok 2026” - ZADANIE PODZIELONE NA 6 CZĘŚCI

Część 1: Część 1- Zakup i dos
tawa mleka, przetworów mlecznych i jaj konsumpcyjnych na potrzeby Przedszkola Publicznego im.Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mleka, przetworów mlecznych i jaj konsumpcyjnych na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Towar musi być dostarczony i rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu. Podana ilość orientacyjnego zapotrzebowania może różnić się od ilości zamawianej przez Zamawiającego po podpisaniu umowy. Dostawa nabiału i produktów mleczarskich musi odbywać się 2 razy w tygodniu lub według potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Produkty mleczne takie jak: jogurt, kefir, ser twarogowy, serek homogenizowany powinny zawierać nie więcej niż 13,5 g cukru w 100 g produktu gotowego do spożycia ; nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia; nie więcej niż 0,45 g sodu/1,2 g soli w 100 g produktu gotowego do spożycia (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Dz. U. z dnia 01 sierpnia 2016 r. poz. 1154). Szczegółowy opis i zakres zawarty jest w załączniku nr 3 do SWZ.

Część 2: Część 2 - Zakup i dostawa ryb mrożonych, warzyw i owoców mrożonych na potrzeby Przedszkola Publicznego im. JulianaTuwima w Kowali-Stępocinie. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa ryb mrożonych, warzyw i owoców mrożonychna potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Podana ilość orientacyjnegozapotrzebowania może różnić się od ilości zamawianej przez Zamawiającego po podpisaniu umowy. Dostawa produktówmusi odbywać się 1 raz w tygodniu lub według potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia oddaty złożenia telefonicznego zamówienia.Towar musi być dostarczony i rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu.Zamawiający wymaga aby towar zamówiony (mrożony) przywożony był w temp. minimum (-18°C) i pakowany w folię.Etykiety na mrożonkach w języku polskim. Owoce lub warzywa jednolite tej samej odmiany, w stanie dojrzałości konsumpcyjnej, czyste, sypkie, nie oblodzone, beztrwałych zlepieńców, bez zapachów i posmaków obcych dla danego asortymentu, smak i zapach delikatny, niedopuszczalnysmak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, barwa typowa dla danego gatunku i odmiany, jednolita w partii (zwyjątkiem mieszanek), owoce i warzywa zdrowe, bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, brakzanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakteriichorobotwórczych.Podstawa prawna - Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. (Dz.U.2016, poz.1154) w sprawie grup środkówspożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakiemuszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.Szczegółowy opis i zakres zawarty jest w załączniku nr 3 do SWZ.

Część 3: Część 3 - Zakup i dostawa mięsa, drobiu i wędlin na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa, drobiu i wędlin na potrzeby Przedszkola Publicznego im.Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie.Podana ilość orientacyjnego zapotrzebowania może różnić się od ilości zamawianej przez Zamawiającego po podpisaniuumowy. Dostawa produktów musi odbywać się 5 razy w tygodniu lub według potrzeb Zamawiającego. Towar musi byćdostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia.Zawartość nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia - Podstawa prawna - RozporządzenieMinistra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. (Dz.U.2016, poz.1154) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych dosprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywczestosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkachTowar musi być dostarczony i rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu. MIĘSO WIEPRZOWE:Klasa I – mięso chude i nieścięgniste. Mięso świeże bez oznak wcześniejszego mrożenia I klasy (barwa – bladoróżowa doczerwonej, powierzchnia – sucha, matowa, zapach – charakterystyczny, przekrój- lekko wilgotny – sok mięsnyprzezroczysty, konsystencja – jędrna, elastyczna, (po naciśnięciu palcem szybko się wyrównuje) . DRÓB:Dostarczane tuszki oraz elementy muszą spełniać kryteria dla elementów zaliczanych do klasy handlowej „A” określone wrozporządzeniu Komisji (WE) nr 543/2008, tj.: posiadać dobrą budowę, tkanka mięśniowa musi być pełna, piersi dobrzerozwinięte, szerokie długie i umięśnione, nogi umięśnione. Grzbiet i nogi powinny pokryte być cienką równomierną warstwątłuszczu. Na tuszkach kurczaka i elementach z kurczaka nie dopuszczalne są pozostałości piór. Świeże mięso drobiowe niemoże wykazywać żadnych oznak wcześniejszego mrożenia. Tuszki drobiowe i elementy drobiowe muszą być dostarczanenienaruszone, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi, bez obcego zapachu, bezwystających złamanych kości, bez poważnych stłuczeń, bez widocznych plam krwistych, z wyjątkiem małych iniezauważalnych. Mięśnie piersiowe kurczaka, indyka pozbawione skóry, kości i ścięgien, dopuszcza się niewielkierozerwania oraz nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania skóry i kośćca, zapach i barwa naturalna. Niedopuszczalnesą zapachy, mogące świadczyć o zachodzących procesach rozkładu mięsa przez mikroorganizmy. WOŁOWINA:Mięso chude o wyrazistym czerwonym kolorze. Mięso świeże bez oznak wcześniejszego mrożenia, posiada dobrą budowę,tkanka mięśniowa musi być pełna.Szczegółowy opis i zakres zawarty jest w załączniku nr 3 do SWZ.

Część 4: Część 4 - Zakup i dostawa warzyw i owoców na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa warzyw i owoców na potrzeby Przedszkola Publicznego im.Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Podana ilość orientacyjnego zapotrzebowania może różnić się od ilości zamawianejprzez Zamawiającego po podpisaniu umowy. Dostawa produktów musi odbywać się 3 razy w tygodniu lub według potrzebZamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Towar musibyć dostarczony oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu.Owoce i warzywa dostarczane będą przez Dostawcę w ilościach ściśle określonych w zamówieniu. Warzywa, owocepowinny być czyste, świeże, zdrowe, bez uszkodzeń mechanicznych i oznak zwiędnięcia, wolne od zanieczyszczeńchemicznych, wolne od obcych, zapachów i smaków, pleśni, zmian gnilnych, bez oznak wyrośnięcia, gnicia, uszkodzeniaprzez szkodniki, mróz lub słońce, właściwie obcięte, typowe w kształcie.Podstawa prawna - Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. (Dz.U.2016, poz.1154) w sprawie grup środkówspożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakiemuszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.Szczegółowy opis i zakres zawarty jest w załączniku nr 3 do SWZ.

Część 5: Część 5 - Zakup i dostawa artykułów spożywczych opakowanych na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwimaw Kowali-Stępocinie.Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych opakowanych na potrzeby Przedszkola Publicznegoim. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Podana ilość orientacyjnego zapotrzebowania może różnić się od ilościzamawianej przez Zamawiającego po podpisaniu umowy. Dostawa produktów musi odbywać się 2 razy w tygodniu lubwedług potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia.Towar musi być dostarczony i rozładowany we wskazanym przez zamawiającego miejscu.Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego,nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.Makarony mają być sporządzone z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu makaron nie skleja się, jest twardy i sprężysty,zachowuje naturalny zapach i kolor. Przyprawy – zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek.Produkty sypkie, takie jak ryż, kasze – mają być najwyższej jakości, po ugotowaniu nie sklejać się. Produkty takie jak: dżem,sok, koncentrat pomidorowy, sos pomidorowy, ketchup, chrzan, żurek, cukier waniliowy – mają być na bazie naturalnych składników, bez użycia koncentratów spożywczych.Podstawa prawna - Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. (Dz.U.2016, poz.1154) w sprawie grup środkówspożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakiemuszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.Szczegółowy opis i zakres zawarty jest w załączniku nr 3 do SWZ.

Część 6: Część 6 - Zakup i dostawa pieczywa na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie.Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa pieczywa na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima wKowali-Stępocinie. Dostarczane pieczywo nie może być mrożone ani rozmrażane.Dostawa produktów musi odbywać się 5 razy w tygodniu lub według potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczonynastępnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia.Pieczywo nie może być wypiekane z ciasta mrożonego.Podana ilość orientacyjnego zapotrzebowania może różnić się od ilości zamawianej przez Zamawiającego po podpisaniuumowy.Pieczywo półcukiernicze i cukiernicze z wyłączeniem pieczywa produkowanego z ciasta głęboko mrożonego (Podstawaprawna - Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. (Dz.U.2016, poz.1154) w sprawie grup środkówspożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakiemuszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.Szczegółowy opis i zakres zawarty jest w załączniku nr 3 do SWZ.

PP.26.3.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3100000, 3142500, 3212100, 3221000, 3222000, 15000000, 15111100, 15112000, 15112100, 15113000, 15131130, 15131135, 15131400, 15131500, 15220000, 15300000, 15330000, 15331170, 15400000, 15500000, 15530000, 15600000, 15800000, 15810000, 15830000, 15840000, 15850000, 15870000, 15890000, 15898000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze