Przetarg 12171576 - „Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby...
| Analizuj | Zamówienie 12171576 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-25 |
| przedmiot ogłoszenia | „Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie na rok 2026” - ZADANIE PODZIELONE NA 6 CZĘŚCI Część 1: Część 1- Zakup i dos tawa mleka, przetworów mlecznych i jaj konsumpcyjnych na potrzeby Przedszkola Publicznego im.Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mleka, przetworów mlecznych i jaj konsumpcyjnych na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Towar musi być dostarczony i rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu. Podana ilość orientacyjnego zapotrzebowania może różnić się od ilości zamawianej przez Zamawiającego po podpisaniu umowy. Dostawa nabiału i produktów mleczarskich musi odbywać się 2 razy w tygodniu lub według potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Produkty mleczne takie jak: jogurt, kefir, ser twarogowy, serek homogenizowany powinny zawierać nie więcej niż 13,5 g cukru w 100 g produktu gotowego do spożycia ; nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia; nie więcej niż 0,45 g sodu/1,2 g soli w 100 g produktu gotowego do spożycia (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. Dz. U. z dnia 01 sierpnia 2016 r. poz. 1154). Szczegółowy opis i zakres zawarty jest w załączniku nr 3 do SWZ. Część 2: Część 2 - Zakup i dostawa ryb mrożonych, warzyw i owoców mrożonych na potrzeby Przedszkola Publicznego im. JulianaTuwima w Kowali-Stępocinie. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa ryb mrożonych, warzyw i owoców mrożonychna potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Podana ilość orientacyjnegozapotrzebowania może różnić się od ilości zamawianej przez Zamawiającego po podpisaniu umowy. Dostawa produktówmusi odbywać się 1 raz w tygodniu lub według potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia oddaty złożenia telefonicznego zamówienia.Towar musi być dostarczony i rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu.Zamawiający wymaga aby towar zamówiony (mrożony) przywożony był w temp. minimum (-18°C) i pakowany w folię.Etykiety na mrożonkach w języku polskim. Owoce lub warzywa jednolite tej samej odmiany, w stanie dojrzałości konsumpcyjnej, czyste, sypkie, nie oblodzone, beztrwałych zlepieńców, bez zapachów i posmaków obcych dla danego asortymentu, smak i zapach delikatny, niedopuszczalnysmak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy, barwa typowa dla danego gatunku i odmiany, jednolita w partii (zwyjątkiem mieszanek), owoce i warzywa zdrowe, bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, brakzanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakteriichorobotwórczych.Podstawa prawna - Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. (Dz.U.2016, poz.1154) w sprawie grup środkówspożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakiemuszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.Szczegółowy opis i zakres zawarty jest w załączniku nr 3 do SWZ. Część 3: Część 3 - Zakup i dostawa mięsa, drobiu i wędlin na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa, drobiu i wędlin na potrzeby Przedszkola Publicznego im.Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie.Podana ilość orientacyjnego zapotrzebowania może różnić się od ilości zamawianej przez Zamawiającego po podpisaniuumowy. Dostawa produktów musi odbywać się 5 razy w tygodniu lub według potrzeb Zamawiającego. Towar musi byćdostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia.Zawartość nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia - Podstawa prawna - RozporządzenieMinistra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. (Dz.U.2016, poz.1154) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych dosprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywczestosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkachTowar musi być dostarczony i rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu. MIĘSO WIEPRZOWE:Klasa I – mięso chude i nieścięgniste. Mięso świeże bez oznak wcześniejszego mrożenia I klasy (barwa – bladoróżowa doczerwonej, powierzchnia – sucha, matowa, zapach – charakterystyczny, przekrój- lekko wilgotny – sok mięsnyprzezroczysty, konsystencja – jędrna, elastyczna, (po naciśnięciu palcem szybko się wyrównuje) . DRÓB:Dostarczane tuszki oraz elementy muszą spełniać kryteria dla elementów zaliczanych do klasy handlowej „A” określone wrozporządzeniu Komisji (WE) nr 543/2008, tj.: posiadać dobrą budowę, tkanka mięśniowa musi być pełna, piersi dobrzerozwinięte, szerokie długie i umięśnione, nogi umięśnione. Grzbiet i nogi powinny pokryte być cienką równomierną warstwątłuszczu. Na tuszkach kurczaka i elementach z kurczaka nie dopuszczalne są pozostałości piór. Świeże mięso drobiowe niemoże wykazywać żadnych oznak wcześniejszego mrożenia. Tuszki drobiowe i elementy drobiowe muszą być dostarczanenienaruszone, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych substancji obcych, zabrudzeń lub krwi, bez obcego zapachu, bezwystających złamanych kości, bez poważnych stłuczeń, bez widocznych plam krwistych, z wyjątkiem małych iniezauważalnych. Mięśnie piersiowe kurczaka, indyka pozbawione skóry, kości i ścięgien, dopuszcza się niewielkierozerwania oraz nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania skóry i kośćca, zapach i barwa naturalna. Niedopuszczalnesą zapachy, mogące świadczyć o zachodzących procesach rozkładu mięsa przez mikroorganizmy. WOŁOWINA:Mięso chude o wyrazistym czerwonym kolorze. Mięso świeże bez oznak wcześniejszego mrożenia, posiada dobrą budowę,tkanka mięśniowa musi być pełna.Szczegółowy opis i zakres zawarty jest w załączniku nr 3 do SWZ. Część 4: Część 4 - Zakup i dostawa warzyw i owoców na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa warzyw i owoców na potrzeby Przedszkola Publicznego im.Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Podana ilość orientacyjnego zapotrzebowania może różnić się od ilości zamawianejprzez Zamawiającego po podpisaniu umowy. Dostawa produktów musi odbywać się 3 razy w tygodniu lub według potrzebZamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Towar musibyć dostarczony oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu.Owoce i warzywa dostarczane będą przez Dostawcę w ilościach ściśle określonych w zamówieniu. Warzywa, owocepowinny być czyste, świeże, zdrowe, bez uszkodzeń mechanicznych i oznak zwiędnięcia, wolne od zanieczyszczeńchemicznych, wolne od obcych, zapachów i smaków, pleśni, zmian gnilnych, bez oznak wyrośnięcia, gnicia, uszkodzeniaprzez szkodniki, mróz lub słońce, właściwie obcięte, typowe w kształcie.Podstawa prawna - Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. (Dz.U.2016, poz.1154) w sprawie grup środkówspożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakiemuszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.Szczegółowy opis i zakres zawarty jest w załączniku nr 3 do SWZ. Część 5: Część 5 - Zakup i dostawa artykułów spożywczych opakowanych na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwimaw Kowali-Stępocinie.Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych opakowanych na potrzeby Przedszkola Publicznegoim. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie. Podana ilość orientacyjnego zapotrzebowania może różnić się od ilościzamawianej przez Zamawiającego po podpisaniu umowy. Dostawa produktów musi odbywać się 2 razy w tygodniu lubwedług potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia.Towar musi być dostarczony i rozładowany we wskazanym przez zamawiającego miejscu.Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego,nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.Makarony mają być sporządzone z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu makaron nie skleja się, jest twardy i sprężysty,zachowuje naturalny zapach i kolor. Przyprawy – zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek.Produkty sypkie, takie jak ryż, kasze – mają być najwyższej jakości, po ugotowaniu nie sklejać się. Produkty takie jak: dżem,sok, koncentrat pomidorowy, sos pomidorowy, ketchup, chrzan, żurek, cukier waniliowy – mają być na bazie naturalnych składników, bez użycia koncentratów spożywczych.Podstawa prawna - Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. (Dz.U.2016, poz.1154) w sprawie grup środkówspożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakiemuszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.Szczegółowy opis i zakres zawarty jest w załączniku nr 3 do SWZ. Część 6: Część 6 - Zakup i dostawa pieczywa na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima w Kowali-Stępocinie.Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa pieczywa na potrzeby Przedszkola Publicznego im. Juliana Tuwima wKowali-Stępocinie. Dostarczane pieczywo nie może być mrożone ani rozmrażane.Dostawa produktów musi odbywać się 5 razy w tygodniu lub według potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczonynastępnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia.Pieczywo nie może być wypiekane z ciasta mrożonego.Podana ilość orientacyjnego zapotrzebowania może różnić się od ilości zamawianej przez Zamawiającego po podpisaniuumowy.Pieczywo półcukiernicze i cukiernicze z wyłączeniem pieczywa produkowanego z ciasta głęboko mrożonego (Podstawaprawna - Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. (Dz.U.2016, poz.1154) w sprawie grup środkówspożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakiemuszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.Szczegółowy opis i zakres zawarty jest w załączniku nr 3 do SWZ. PP.26.3.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3100000, 3142500, 3212100, 3221000, 3222000, 15000000, 15111100, 15112000, 15112100, 15113000, 15131130, 15131135, 15131400, 15131500, 15220000, 15300000, 15330000, 15331170, 15400000, 15500000, 15530000, 15600000, 15800000, 15810000, 15830000, 15840000, 15850000, 15870000, 15890000, 15898000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |