Przetarg 11553583 - Sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych dla...
Analizuj | Zamówienie 11553583 |
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2025-10-14 |
przedmiot ogłoszenia | Sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych dla Zespołu Domów Pomocy Społecznej i Ośrodków Wsparcia w Bydgoszczy w 2026 roku. 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy piecz ywa i wyrobów cukierniczych dla Zespołu Domów Pomocy Społecznej i Ośrodków Wsparcia w Bydgoszczy w 2026 roku, w zakresie i na warunkach określonych w niniejszej SWZ wraz z załącznikami i projekcie umowy. Miejscami dostawy przedmiotu zamówienia wraz z wniesieniem do magazynów Domów są:Dom Pomocy Społecznej „Promień Życia” ul. Łomżyńska 54 w Bydgoszczy;Dom Pomocy Społecznej „Słoneczko” ul. Gałczyńskiego 2 w Bydgoszczy;Dom Pomocy Społecznej „Jesień Życia” ul. Mińska 15a w Bydgoszczy.2. Wymagania ogólne przedmiotu zamówienia:1) przedmiot zamówienia musi pochodzić z bieżącej produkcji i spełniać wymagania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) oraz rozporządzeń wydanych na jej podstawie,2) przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania, jakie powinny spełniać produkty pochodzenia zwierzęcego zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 872.),3) przedmiot zamówienia musi spełniać wymogi jakościowe i higieniczno – sanitarne określone obowiązującymi normami, być wolny od wad, posiadać określony termin przydatności do spożycia i musi być właściwie etykietowany,4) etykieta na opakowaniu jednostkowym powinna zawierać m.in.:a. nazwę, logo, adres producenta;b. opis składu (składników) i wartości odżywczej;c. masę / pojemność opakowania jednostkowego i zbiorczego;d. nr serii i datę produkcji;e. okres przydatności do spożyciaf. sposób przechowywania.5) przedmiot zamówienia musi pochodzić od producentów objętych stałym nadzorem Państwowego Inspektora Sanitarnego,6) dostarczany towar musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego, w dniu dostawy musi posiadać termin ważności w wartości 70 % terminu ważności określonego przez producenta i spełniać wymogi systemu HACCP,7) dostarczony towar musi być I klasy w zakresie jakości, zgodny z Polskimi Normami przenoszącymi normy europejskie w oparciu o przepisy ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1980.),8) na każde żądanie zamawiającego wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi oraz dokumenty potwierdzające, że producent w procesie produkcji i obrocie, a sprzedawca w obrocie w zakresie realizacji przedmiotu umowy ma wdrożony i stosuje zintegrowany system zarządzania HACCP,9) wykonawca zobowiązuje się dostarczać towar środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy, zgodnie z obowiązującymi wymaganiami GMP/GHP oraz systemem HACCP,10) użyty do transportu pojazd będzie uwzględniać właściwość towaru i zabezpieczać jego jakość przed ujemnymi wpływami warunków atmosferycznych i uszkodzeniami,11) osoby wykonujące przedmiot umowy (kierowcy, pracownicy obsługi) muszą posiadać aktualne zaświadczenia lekarskie (sanitarno-epidemiologiczne), zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością,12) przedmiot umowy będzie dostarczany do zamawiającego w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczanych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania,13) wymagania w zakresie opakowań: opakowania czyste, bez obcych zapachów, przeznaczone tylko do jednego (przedmiotowego) asortymentu, nie uszkodzone mechanicznie, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd towaru,14) oferowany przedmiot zamówienia w dniu sporządzenia oferty nie może być przewidziany przez producenta do wycofania z produkcji lub sprzedaży,15) jeżeli w SWZ lub załącznikach do SWZ występuje wskazanie konkretnych nazw produktów/znaków towarowych, nie należy ich traktować jako wymagania odnoszące się do przedmiotu zamówienia, a wyłącznie jako wskazanie o charakterze informacyjnym/opisowym, wskazujące na skład, zastosowanie i przeznaczenie danego produktu bądź określające przez Zamawiającego standard i walory jakościowe,16) Zamawiający informuje, że ilości podane w formularzu asortymentowo cenowym są ilościami szacunkowymi służącymi do porównania ofert,17) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany podanych w załączniku nr 1 do SWZ ilości produktów, w zależności od swoich potrzeb, przy zachowaniu cen jednostkowych określonych w tym załączniku (formularz asortymentowo-cenowy). Zmiany w tym zakresie nie wymagają zmiany Umowy w formie pisemnej w postaci aneksu do Umowy,18) w zależności od bieżących potrzeb, Zamawiającemu przysługuje prawo do zamówienia produktów w wartości mniejszej niż określona wartość umowy,19) szczegółowy opis wymaganych produktów oraz szacunkowe ilości zostały opisane w formularzu asortymentowo - cenowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ. ZP.271.66.2025 |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15810000, 15811000, 15812200, 15821110, 15821150, 15898000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Kujawsko-Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Kujawsko-Pomorskie |