Przetarg 12207435 - Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego i drobiowego oraz...
| Analizuj | Zamówienie 12207435 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-09 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego i drobiowego oraz wędlin do Zespołu Szkół Leśnych w Rogozińcu 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego i drobiowego oraz wę dlin do magazynu Zespołu Szkół Leśnych w Rogozińcu. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 3 do SWZ.2. Wymagania jakościowe odnoszące się do głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia. Do obowiązków Wykonawcy należy:1) dostarczenie do siedziby Zamawiającego (magazynu w budynku internatu zlokalizowanego w Zespole Szkół Leśnych w Rogozińcu pod adresem: Rogoziniec 115/2, 66-210 Zbąszynek) produktów spożywczych własnym transportem, na własny, koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego,2) dostarczenie artykułów spożywczych w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach jednostkowych, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.) oraz Rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 20 lipca 2009 r. w sprawie szczegółowych wymagań dotyczących oznakowań towarów paczkowanych (tekst jednolity - Dz. U. z 2021 r., poz. 481), oraz spełniać wszystkie wymogi określone w charakterystycznych dla nich obowiązujących normach Polskiego Komitetu Normalizacyjnego – między innymi powinny być dokładnie oznakowane posiadać dokładną nazwę, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, warunki przechowywania.3) dostarczyć oferowane produkty, które powinny spełniać m. in. wymagania: a) wymienione w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity - Dz. U. z 2023 r., poz. 1980).b) wymienione w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity - Dz. U. z 2023 r. poz. 872 z późn. zm.).c) wymienione w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity - Dz. U. z 2023 r., poz. 1448 z późn. zm.).d) wymienione w rozporządzeniu Komisji Europejskiej nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 2008.354.16 z późn. zm.)e) normy systemu HACCP oraz GMP,f) wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w odniesieniu do reguł dotyczących wskazywania kraju lub miejsca pochodzenia podstawowego składnika środka spożywczego (Dz.U. UE. L. z 2018 r. Nr 131, str. 8).4) rozładowanie asortymentu/ towaru w miejscu wskazanym przez Zamawiającego,5) dostarczenie artykułów spożywczych odpowiednim środkiem transportu (w szczególności mięso chłodnią), spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne i dopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu tych artykułów będących przedmiotem zamówienia. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które będą okazywać na każde żądanie Zamawiającego,6) dostarczane artykułów spożywczych zgodnie z zamówieniem. W przypadku stwierdzenia podczas odbioru dostawy produktu o nienależytej jakości lub dostarczenia towarów niezgodnie z zamówieniem Wykonawca zobowiązuje się do wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt lub dostarczenia towaru zgodnie z zamówieniem w ciągu 1 godziny od momentu stwierdzenia wad przez Zamawiającego. W przypadku reklamacji dokonanej po odbiorze (bez udziału Wykonawcy) obowiązują zapisy § 6 Projektu umowy.Termin dostawy liczony jest od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia. Termin dostawy wynosi 1 dzień roboczy od dnia następnego po dniu dokonania zamówienia. Dzień roboczy to dzień tygodnia od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w Rzeczypospolitej Polskiej.Zamawiający może wykonywać badania organoleptyczne dostarczonego towaru oraz sprawdzenia czy zamawiany towar nie jest genetycznie modyfikowany, a w razie stwierdzenia wad lub braków niezwłocznie przesyła reklamację do Wykonawcy. ZSL.26.10.2025.AP |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15112100, 15113000, 15130000, 15131130, 15131200, 15131310, 15131410 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Lubuskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Lubuskie |