Przetarg 12193610 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla...

   
Analizuj Zamówienie 12193610
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-03
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego w Zabrzegu w 2026 r.

Część 1: Część NR 1 PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylon
e sery naturalne, gęste jogurty-produkty nieuszkodzone, bez wycieków, z terminem przydatności nie krótszym niż 7 dni od daty przywiezienia-Produkty mleczne: jogurt, kefir, zsiadłe mleko, ser biały muszą zawierać nie więcej niż10g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia-muszą być bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w (WE)nr1333/2008, muszą zawierać nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g/ml produktu gotowego do spożycia.JAJA -jaja wielkości średniej M

Część 2: Część NR 2MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE DROBIOWE - mięso powinna być świeże, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw-klasa I, świeże-czystość-mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione,-konsystencja- jędrna ,elastyczna, odkształcająca się-smak, zapach- swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia się, niedopuszczalny zapach płciowy -barwa-od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej-mięso oznakowane przez lekarza weterynarii-zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowychWymagania dla wędlin:-klasa I ,świeże-wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona-niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonka, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych -wędliny muszą być zapakowane w folię zgrzaną na obrzeżach, na opakowaniu musi być naklejona etykieta ze składem, data produkcji oraz termin przydatności do spożyciaPrzedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami, systemem bezpieczeństwa żywności HACCP, Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Część 3: Część 3 PIECZYWO bez polepszaczy, środków konserwujących i wzbogacających smak innych niż naturalne- pieczywo pokrojone w kromki o szer. 8mm-1 cm, pieczywo świeże, nieposklejane, bez większych dziur w chlebie.Pieczywo powinno być oznakowane składem i wartościami odżywczymi.Zbożowe produkty śniadaniowe(np.bułki, chałka) muszą zawierać nie więcej niż 15g cukrów w 100g produktu gotowego do spożycia Cechy wspólne dla pieczywa: bez polepszaczy, bez środków konserwujących i wzbogacających smak innych niż naturalne Cechy dyskwalifikujące wspólne dla artykułów spożywczych: artykuły mające w składzie glutaminian sodu . Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami, systemem bezpieczeństwa żywności HACCP, Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Część 4: Część NR 4 WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE - owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń.

Część 5: Część 5 MROŻONKI WARZYWA I OWOCE, RYBY MROŻONE owoce, warzywa odpowiednio mrożone, owoce i warzywa niepokruszone, z niewielką ilością loduCzęść RYBY mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, do10% glazury SHP. maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20% , filet ok. 175-340 g-opakowania nieuszkodzone-owoce i warzywa o pełnym kształcie, niezmiażdżone-owoce i warzywa w opakowaniach 2,5 kg-ryby bez skóry, filetowane w gramaturze płaty 6,8 kg, kostki 5 kg

Część 6: Część NR 6 PRODUKTY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencjizdrowe , produkty zdrowe zbożowe

ZP1/12/2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3220000, 15100000, 15330000, 15500000, 15800000, 15811000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się