Przetarg 11806551 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla...
| Analizuj | Zamówienie 11806551 | 
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych | 
| data publikacji | 2025-10-30 | 
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola Nr 4 im. Jana Brzechwy w Piekarach Śląskich domówienie na rok 2025. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ar tykułów żywnościowych (zwanych dalej „produktami” ) do Miejskiego Przedszkola nr 4 im. Jana Brzechwy w Piekarach Śląskich. Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami zawiera formularz będący załącznikiem 1 do SWZ -charakterystyka przedmiotu zamówienia.Wszystkie produkty muszą spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu ministra zdrowia z dnia 26.07.2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 9/10 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Bezpośrednio po odbiorze towaru nastąpi potwierdzenie zgodności zamawianego asortymentu ze złożonym zamówieniem w formie telefonicznej, faksowej lub e-mail. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Dostawy:1.Częstotliwość dostaw: 5 razy w tygodniu do siedziby Zamawiającego. Dostawa produktów odbywać się będzie według uznania Zamawiającego w terminie do godziny 7:30 następnego dnia po dniu złożenia przez niego zamówienia (telefonicznie lub pocztą elektroniczną – e-mail) określającego rodzaj oraz ilość produktów. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 2. Produkty dostarczane będą przez Wykonawcę własnym staraniem, na jego koszt oraz ryzyko. Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego. Dostawy winny się odbywać w odpowiednio przystosowanych czystych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność Wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania i przewożenia żywności.3. Wykonawca dostarczy produkty środkami transportu spełniającymi odpowiednie wymogi sanitarno -higieniczne.4. Dostarczone produkty muszą spełniać wymagania jakościowe wynikające z obowiązujących przepisów prawa oraz właściwych dla przedmiotu zamówienia norm.5. Wykonawca odpowiedzialny jest za przestrzeganie zasad systemu HACCP oraz za zapewnienie właściwej jakości zdrowej żywności i materiałów, wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.– podstawa prawna ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 )6. Warunki transportu (zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2020 poz. 2021) 7. Oznakowanie produktu (zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia – (tj. Dz.U. 2020 poz. 2021) i zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych (Dz.U. 2020 poz. 1149)8. Ilości:Zamawiający zastrzega, iż ilość poszczególnych artykułów wymienionych w załączniku do oferty może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu, ze względu na brak możliwości podania dokładnej ilości osób żywionych na dzień wszczęcia postępowania. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia zakupu artykułów żywnościowych w okresie obowiązywania umowy tj. w okresie przerwy świątecznej lub w przypadku zamknięcia przedszkola z powodu np. pandemii lub decyzji Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej.Niewykorzystane ilości produktów danego rodzaju powodujące niewykorzystanie w pełni środków finansowych umożliwią Zamawiającemu zakup innych produktów zawartych w formularzu cenowym do wysokości posiadanych środków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu przedmiotowego i ilościowego zamówień, a tym samym do niewykorzystania w całości zamówionych produktów z uwagi na zmiany ilości żywionych osób. Wykonawcy nie przysługuje roszczenie z tytułu zamówienia mniejszej ilości produktów niż określona w formularzu cenowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji polegające na ograniczeniu zakresu przedmiotowego i ilościowego zamówień a tym samym do niewykorzystania w całości zamówienia w ilości do 30%.Wykonawca będzie realizował zamówienie po cenach jednostkowych zawartych w ofercie na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw.10. Wymagania dostarczanych artykułówDostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności: - Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2022 poz. 2032). - Ustawy o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych. (Dz.U. 2021 poz. 630). - Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności. - Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych. - Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG. - Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie znakowania środków spożywczych Dz.U. 2020 poz. 1149 Okres przydatności produktów do spożycia minimum do spożycia nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. Ser żółty - podpuszczkowy dojrzewający, typu holenderskiego i holendersko - szwajcarskiego o miąższu miękkim i elastycznym , pełnotłusty (zawartość tłuszczu nie mniej niż 45% w s.m.), smak łagodny, konsystencja jednolita, zwarta, kawałkowane lub plasterkowane według potrzeb i na życzenie zamawiającego.  Z/MP4/1/2025 | 
| branża | Spożywcza | 
| podbranża | artykuły spożywcze | 
| kody CPV | 3142500, 15400000, 15500000, 15511000, 15600000, 15800000, 15894300, 15981000 | 
| forma | tryb podstawowy | 
| typ ogłoszenia | dostawy | 
| kraj realizacji | Polska | 
| województwo realizacji | śląskie | 
| kraj organizatora | Polska | 
| województwo organizatora | śląskie | 
 
							 Infolinia
 Infolinia 
 Zaloguj
 Zaloguj
