Przetarg 11806551 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla...

   
Analizuj Zamówienie 11806551
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-30
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola Nr 4 im. Jana Brzechwy w Piekarach Śląskich domówienie na rok 2025.

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ar
tykułów żywnościowych (zwanych dalej „produktami” ) do Miejskiego Przedszkola nr 4 im. Jana Brzechwy w Piekarach Śląskich. Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami zawiera formularz będący załącznikiem 1 do SWZ -charakterystyka przedmiotu zamówienia.Wszystkie produkty muszą spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu ministra zdrowia z dnia 26.07.2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 9/10 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Bezpośrednio po odbiorze towaru nastąpi potwierdzenie zgodności zamawianego asortymentu ze złożonym zamówieniem w formie telefonicznej, faksowej lub e-mail. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Dostawy:1.Częstotliwość dostaw: 5 razy w tygodniu do siedziby Zamawiającego. Dostawa produktów odbywać się będzie według uznania Zamawiającego w terminie do godziny 7:30 następnego dnia po dniu złożenia przez niego zamówienia (telefonicznie lub pocztą elektroniczną – e-mail) określającego rodzaj oraz ilość produktów. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 2. Produkty dostarczane będą przez Wykonawcę własnym staraniem, na jego koszt oraz ryzyko. Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego. Dostawy winny się odbywać w odpowiednio przystosowanych czystych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność Wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania i przewożenia żywności.3. Wykonawca dostarczy produkty środkami transportu spełniającymi odpowiednie wymogi sanitarno -higieniczne.4. Dostarczone produkty muszą spełniać wymagania jakościowe wynikające z obowiązujących przepisów prawa oraz właściwych dla przedmiotu zamówienia norm.5. Wykonawca odpowiedzialny jest za przestrzeganie zasad systemu HACCP oraz za zapewnienie właściwej jakości zdrowej żywności i materiałów, wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.– podstawa prawna ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 )6. Warunki transportu (zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2020 poz. 2021) 7. Oznakowanie produktu (zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia – (tj. Dz.U. 2020 poz. 2021) i zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych (Dz.U. 2020 poz. 1149)8. Ilości:Zamawiający zastrzega, iż ilość poszczególnych artykułów wymienionych w załączniku do oferty może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu, ze względu na brak możliwości podania dokładnej ilości osób żywionych na dzień wszczęcia postępowania. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia zakupu artykułów żywnościowych w okresie obowiązywania umowy tj. w okresie przerwy świątecznej lub w przypadku zamknięcia przedszkola z powodu np. pandemii lub decyzji Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej.Niewykorzystane ilości produktów danego rodzaju powodujące niewykorzystanie w pełni środków finansowych umożliwią Zamawiającemu zakup innych produktów zawartych w formularzu cenowym do wysokości posiadanych środków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu przedmiotowego i ilościowego zamówień, a tym samym do niewykorzystania w całości zamówionych produktów z uwagi na zmiany ilości żywionych osób. Wykonawcy nie przysługuje roszczenie z tytułu zamówienia mniejszej ilości produktów niż określona w formularzu cenowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji polegające na ograniczeniu zakresu przedmiotowego i ilościowego zamówień a tym samym do niewykorzystania w całości zamówienia w ilości do 30%.Wykonawca będzie realizował zamówienie po cenach jednostkowych zawartych w ofercie na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw.10. Wymagania dostarczanych artykułówDostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności w szczególności: - Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2022 poz. 2032). - Ustawy o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych. (Dz.U. 2021 poz. 630). - Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności. - Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych. - Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG. - Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie znakowania środków spożywczych Dz.U. 2020 poz. 1149 Okres przydatności produktów do spożycia minimum do spożycia nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. Ser żółty - podpuszczkowy dojrzewający, typu holenderskiego i holendersko - szwajcarskiego o miąższu miękkim i elastycznym , pełnotłusty (zawartość tłuszczu nie mniej niż 45% w s.m.), smak łagodny, konsystencja jednolita, zwarta, kawałkowane lub plasterkowane według potrzeb i na życzenie zamawiającego.

Z/MP4/1/2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15400000, 15500000, 15511000, 15600000, 15800000, 15894300, 15981000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze