Przetarg 12199584 - Sprzedaż i dostawa art. mleczarskichPrzedmiot zamówienia...
| Analizuj | Zamówienie 12199584 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-05 |
| przedmiot ogłoszenia | Sprzedaż i dostawa art. mleczarskichPrzedmiot zamówienia realizowany będzie sukcesywnie, partiami - wg zapotrzebowania Zamawiającego od poniedziałku do soboty z wyłączeniem dni ustawowo woln ych od pracy.Szczegółowy wykaz asortymentu znajduje się w Załączniku nr 1 w formularzu cenowym.Dostawy realizowane będą w Placówkach Opiekuńczo - Wychowawczej nr 1 i 2 w Nowym Sączu ul. Łącznik 20 i Placówce Opiekuńczo - Wychowawczej nr 3 w Trzycierzu , Trzycierz 95.Artykuły żywnościowe objęte dostawą muszą spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania w momencie dostawy aktualnych dokumentów potwierdzających spełnienie wymogów sanitarno-epidemiologicznych i prawidłową realizacją przedmiotu zamówienia.Artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania określone w Dz.U. z 2016 r. poz. 1154) w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży)Pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z dostarczoną żywnością do miejsca wskazanego przez Zamawiającego muszą posiadać aktualne (Określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach) orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.Transport do siedziby Zamawiającego realizowany będzie środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości.Produkty muszą być dostarczone w opakowaniach/pojemnikach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji. Nie może wykazywać oznak uszkodzenia, nieświeżości i zepsucia.Każde zrealizowane bieżące zamówienie będzie podlegać odbiorowi przez Zamawiającego w miejscu dostawy. Odbiór bieżący dostawy żywności będzie dokonywany przez osoby będące przedstawicielami Zamawiającego w oparciu o złożone bieżące zamówienie.Przez odbiór poszczególnych dostaw należy rozumieć pisemne potwierdzenie zgodności dostarczonych artykułów żywnościowych z fakturą lub dokumentem SWZ na dokumentach specyfikacji wykonanej dostawy. Etykiety na produktach powinny być czytelne i umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczania się, oraz zawierać nazwę produktu, skład surowcowy, wartość energetyczną, klasę jakości, termin przydatności do spożycia/minimalnej trwałości, a jeżeli przepisy tego wymagają – temperaturę przechowywania, także numer partii. |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15500000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Małopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Małopolskie |