Przetarg 11734984 - Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (pełny obiad) dla...
| Analizuj | Zamówienie 11734984 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-10-24 |
| przedmiot ogłoszenia | Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (pełny obiad) dla podopiecznych Środowiskowego Ośrodka Pomocy Społecznej w Brwinowie 1. Przedmiotem umowy jest wyprodukowanie i dostarczenie do mie jsca zamieszkania osób wskazanych przez Zamawiającego w godz. 12.00-14.00 obiadów dwudaniowych (zupa, drugie danie z surówką) we wszystkie dni robocze (oprócz sobót, niedziel i świąt) w ilości około 35 sztuk dziennie. Ilość obiadów jest szacunkowa i w czasie obowiązywania umowy może ulec zmniejszeniu i Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Zamawiający zakłada około 264 dni świadczenia usługi będącej przedmiotem umowy w ciągu 2026 roku.2. Obiad powinien być przygotowany zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Posiłki muszą być zróżnicowane, sporządzane z pełnowartościowych produktów, lekkostrawne. Posiłki przeznaczone są dla osób starszych, chorych, często wymagających diety niskotłuszczowej, dlatego też drugie danie powinno być głównie gotowane/duszone/pieczone, a nie smażone. Zgodnie z oczekiwaniami odbiorców obiadów, wskazane jest przygotowywanie dań typowych dla kuchni polskiej.3. W skład obiadu wchodzi zupa i drugie danie lub sama zupa – co najmniej trzy razy w tygodniu obiad mięsny. Zamawiający wymaga zachowania minimalnej gramatury posiłków:1) zupa: 500 ml, temperatura 75°C (/- 3°C),2) drugie danie: temperatura 65°C (/- 3°C), gramatura składników:- ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza, makaron) – 250 g kluski leniwe – 300 g kotlet schabowy, mielony - 200 g surówka – 150 g pierogi – 250 g naleśniki – 160 g gulasz – 160 g udko kurczaka – 250 g4. Wykonawca przekaże Zamawiającemu do akceptacji jadłospis z co najmniej 10-dniowym wyprzedzeniem w terminie do każdego piątku poprzedzającego każdy 10-dniowy okres, do godziny 12.00. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości i zgodności obiadów z przedstawionym jadłospisem. Dania nie mogą powtarzać się w okresie 10 dni. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą brane pod uwagę przez Wykonawcę.5. Dostarczanie posiłków realizowane będzie transportem Wykonawcy na jego koszt. Środki transportu mają być przystosowane do przewozu żywności, spełniające wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne, dopuszczone decyzją właściwego inspektora sanitarnego do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia. 6. Posiłek ma być dostarczany do miejsca zamieszkania osób w obrębie granic administracyjnych gminy Brwinów w pojemnikach jednorazowych przewożonych w termoboksach styropianowych. Naczynia transportowe (termoboxy) muszą być przeznaczone tylko do tego celu, szczelnie zamknięte, nieuszkodzone, zapewniające utrzymanie właściwej jakości i temperatury potraw.7. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.8. Świadczenie usługi musi być zgodne z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448). 9. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na postawie na podstawie stosunku pracy osób wykonujących następujące czynności związane z realizacją zamówienia polegające na przygotowaniu posiłków (kucharz). ŚOPS.261.1.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55322000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |