Przetarg 12242212 - Przygotowanie wraz z dostawą obiadów dwudaniowych i...

   
Analizuj Zamówienie 12242212
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-22
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie wraz z dostawą obiadów dwudaniowych i kolacji dla mieszkańców Centrum Opiekuńczo Mieszkalnego Reguły

1.1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków w post
aci obiadów dwudaniowych oraz kolacji dla mieszkańców Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego Reguły (COM).1.2. Zamówienie obejmuje dwa zadania:Zadanie 1 – przygotowanie i dostawę obiadów dwudaniowych dla maksymalnie 14 mieszkańców COM w okresie od 2 stycznia do 31 grudnia 2026 r., od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy;Zadanie 2 – przygotowanie i dostawę obiadów dwudaniowych oraz kolacji dla maksymalnie 6 mieszkańców COM w pobycie całodobowym, w okresie od 12 stycznia do 31 grudnia 2026 r., od poniedziałku do niedzieli, w tym w dni świąteczne.1.3. Łącznie wyżywieniem objętych będzie maksymalnie 20 mieszkańców COM, w tym kolacjami – do 6 mieszkańców w pobycie całodobowym.1.4. W ramach zadania 1 Wykonawca zapewni maksymalnie 3514 obiadów dwudaniowych, a w ramach zadania 2 maksymalnie 2124 obiadów dwudaniowych oraz 2124 kolacji. Posiłki przygotowywane będą w ramach diety podstawowej oraz diet specjalnych, w szczególności: cukrzycowej, lekkostrawnej, wątrobowej, wegetariańskiej lub innych zaleconych przez lekarza, zgodnie z aktualnymi normami żywienia.1.5. Zamawiający wskazuje ilości posiłków jako szacunkowe i zastrzega możliwość ich zwiększenia lub zmniejszenia do 50% w okresie obowiązywania umowy, odrębnie dla każdego zadania, w zależności od bieżących potrzeb. Zamawiający gwarantuje realizację zamówienia na poziomie co najmniej 50% jego wartości, zgodnie z art. 433 pkt 4 ustawy Prawo zamówień publicznych.1.6. Posiłki muszą być przygotowywane w dniu ich wydania, ze świeżych produktów, z zachowaniem różnorodności oraz bez powtarzalności dań w kolejnych 10 dniach kalendarzowych, z wyjątkiem sytuacji świątecznych określonych w pkt 1.10.1.7. W 10-dniowym cyklu menu musi obejmować co najmniej:– 10 różnych zup,– 4 dania mięsne,– 2 dania półmięsne,– 2 dania bezmięsne,– 2 dania rybne,oraz dodatki warzywne lub surówki, z uwzględnieniem sezonowości produktów.1.8. Kolacje powinny być urozmaicone, podawane na zimno lub ciepło, m.in. w formie pieczywa z dodatkami białkowymi, dań jajecznych, mlecznych, zapiekanek lub naleśników.1.9. Posiłki muszą spełniać normy żywieniowe Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego, być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, HACCP oraz przepisami prawa, w szczególności ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Niedopuszczalne jest stosowanie półproduktów w proszku.1.10. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia posiłków w dniu poprzedzającym dzień świąteczny (maksymalnie na dwa dni świąteczne), pod warunkiem zachowania zasad bezpieczeństwa żywności i ciągu chłodniczego, po uprzednim poinformowaniu Wykonawcy.1.11. Posiłki będą dostarczane na koszt Wykonawcy do siedziby COM przy ul. Kuchy 13 w Regułach, w pojemnikach zbiorczych i termoizolacyjnych, przystosowanych do transportu żywności i spełniających wymogi sanitarne. Wszystkie składniki obiadu muszą być transportowane w oddzielnych pojemnikach.1.12. Dostawa posiłków odbywa się codziennie:– obiad do godz. 13:00,– kolacja do godz. 17:30,przy czym szczegółowe godziny zostaną uzgodnione z Wykonawcą.1.13. Wykonawca zobowiązany jest do przesyłania Zamawiającemu miesięcznego jadłospisu z wyprzedzeniem 7 dni, z podaniem gramatury, kaloryczności oraz alergenów. Dzienna liczba posiłków będzie każdorazowo potwierdzana przez Zamawiającego do godz. 9:30.

KT.271.2.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się