Przetarg 12242212 - Przygotowanie wraz z dostawą obiadów dwudaniowych i...
| Analizuj | Zamówienie 12242212 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-22 |
| przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie wraz z dostawą obiadów dwudaniowych i kolacji dla mieszkańców Centrum Opiekuńczo Mieszkalnego Reguły 1.1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków w post aci obiadów dwudaniowych oraz kolacji dla mieszkańców Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego Reguły (COM).1.2. Zamówienie obejmuje dwa zadania:Zadanie 1 – przygotowanie i dostawę obiadów dwudaniowych dla maksymalnie 14 mieszkańców COM w okresie od 2 stycznia do 31 grudnia 2026 r., od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy;Zadanie 2 – przygotowanie i dostawę obiadów dwudaniowych oraz kolacji dla maksymalnie 6 mieszkańców COM w pobycie całodobowym, w okresie od 12 stycznia do 31 grudnia 2026 r., od poniedziałku do niedzieli, w tym w dni świąteczne.1.3. Łącznie wyżywieniem objętych będzie maksymalnie 20 mieszkańców COM, w tym kolacjami – do 6 mieszkańców w pobycie całodobowym.1.4. W ramach zadania 1 Wykonawca zapewni maksymalnie 3514 obiadów dwudaniowych, a w ramach zadania 2 maksymalnie 2124 obiadów dwudaniowych oraz 2124 kolacji. Posiłki przygotowywane będą w ramach diety podstawowej oraz diet specjalnych, w szczególności: cukrzycowej, lekkostrawnej, wątrobowej, wegetariańskiej lub innych zaleconych przez lekarza, zgodnie z aktualnymi normami żywienia.1.5. Zamawiający wskazuje ilości posiłków jako szacunkowe i zastrzega możliwość ich zwiększenia lub zmniejszenia do 50% w okresie obowiązywania umowy, odrębnie dla każdego zadania, w zależności od bieżących potrzeb. Zamawiający gwarantuje realizację zamówienia na poziomie co najmniej 50% jego wartości, zgodnie z art. 433 pkt 4 ustawy Prawo zamówień publicznych.1.6. Posiłki muszą być przygotowywane w dniu ich wydania, ze świeżych produktów, z zachowaniem różnorodności oraz bez powtarzalności dań w kolejnych 10 dniach kalendarzowych, z wyjątkiem sytuacji świątecznych określonych w pkt 1.10.1.7. W 10-dniowym cyklu menu musi obejmować co najmniej:– 10 różnych zup,– 4 dania mięsne,– 2 dania półmięsne,– 2 dania bezmięsne,– 2 dania rybne,oraz dodatki warzywne lub surówki, z uwzględnieniem sezonowości produktów.1.8. Kolacje powinny być urozmaicone, podawane na zimno lub ciepło, m.in. w formie pieczywa z dodatkami białkowymi, dań jajecznych, mlecznych, zapiekanek lub naleśników.1.9. Posiłki muszą spełniać normy żywieniowe Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego, być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, HACCP oraz przepisami prawa, w szczególności ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Niedopuszczalne jest stosowanie półproduktów w proszku.1.10. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia posiłków w dniu poprzedzającym dzień świąteczny (maksymalnie na dwa dni świąteczne), pod warunkiem zachowania zasad bezpieczeństwa żywności i ciągu chłodniczego, po uprzednim poinformowaniu Wykonawcy.1.11. Posiłki będą dostarczane na koszt Wykonawcy do siedziby COM przy ul. Kuchy 13 w Regułach, w pojemnikach zbiorczych i termoizolacyjnych, przystosowanych do transportu żywności i spełniających wymogi sanitarne. Wszystkie składniki obiadu muszą być transportowane w oddzielnych pojemnikach.1.12. Dostawa posiłków odbywa się codziennie:– obiad do godz. 13:00,– kolacja do godz. 17:30,przy czym szczegółowe godziny zostaną uzgodnione z Wykonawcą.1.13. Wykonawca zobowiązany jest do przesyłania Zamawiającemu miesięcznego jadłospisu z wyprzedzeniem 7 dni, z podaniem gramatury, kaloryczności oraz alergenów. Dzienna liczba posiłków będzie każdorazowo potwierdzana przez Zamawiającego do godz. 9:30. KT.271.2.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |