Zlecenie 12081090 - PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZENIE POSIŁKÓW (USŁUGA...
| Zamówienie 12081090 | |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-11-18 |
| przedmiot zlecenia | PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZENIE POSIŁKÓW (USŁUGA CATERINGOWA) DLA UCZESTNIKÓW CENTRUM OPIEKUŃCZO MIESZKALNEGO W OPATOWIE W OKRESIE 01 .01.2026 R. DO 31.12.2026 R. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA: Usługa obejmuje przygotowanie i dostarczenie 4 gotowych gorących posiłków tygodniowo dla dorosłych uczestników Centrum Opiekuńczo Mieszkalnego w Opatowie ul. Kępińska 8a, 63-645 Opatów. Przygotowanie i dostawa: - 84 szt. gorących posiłków tygodniowo (tj. 42 sztuki: pierwsze danie oraz 42 sztuki: drugie danie) -Ilość ta została określona szacunkowo i może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu. O liczbie posiłków Wykonawca będzie informowany przez Zamawiającego telefonicznie w dniu wykonania usługi, czyli tego samego dnia do godz. 9.00. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do zapłaty wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki. Posiłki Wykonawca dostarczy do siedziby Centrum Opiekuńczo Mieszkalnego w Opatowie ul. Kępińska 8a, w opakowaniu termoizolacyjnym, gwarantującym utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw. Godzina dostarczenia posiłków: od 13.00 do godz. 13.30. Posiłki powinny być dostarczone w opakowaniach, na które Wykonawca posiada odpowiednie atesty i certyfikaty. Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym transportem w sposób zgodny z przepisami sanitarnymi właściwymi ze względu na rodzaj prowadzonej działalności. Warunki, dotyczące jakości przygotowywanych posiłków: pierwsze danie - zupa z wkładką mięsną (mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe-80 g, produkty zbożowe lub ziemniaki i porcja warzyw-gramatura dostosowana do rodzaju zupy), drugie danie - składa się z ziemniaków lub zamiennie: kaszy, ryżu, klusek, makaronu oraz mięsa lub ryby i dodatków-surówki bądź warzywa gotowane albo dania jarskiego np. naleśniki z dodatkami, pierogi, kluski z sosem itd. Posiłki powinny być różnorodne, niepowtarzalne w ciągu kolejnych 10 dni. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych spełniających normy jakości produktów spożywczych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie i posiadać aktualne terminy ważności. Wartość odżywcza i energetyczna musi być zgodna z określonymi normami wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych. Gramatura posiłku po obróbce termicznej: - ziemniaki, kasza, ryż, kluski, makaron nie mniej niż 200g, - mięso, ryba nie mniej niż 120g, - surówka, warzywa, sałatki nie mniej niż 150g, - naleśniki, pierogi, kluski nie mniej niż 400g, - zupa nie mniej niż 500ml. W trakcie wykonywania usługi Zamawiający zastrzega możliwość każdorazowego sprawdzania jakości i ilości dostarczonych posiłków. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania próbek pokarmowych dla potrzeb badań żywności ze wszystkich wykonanych i dostarczonych posiłków każdego dnia, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Wykonawca zobowiązany jest usunąć na własny koszt z terenu Centrum Opiekuńczo Mieszkalnego w Opatowie wszelkie odpady pokonsumpcyjne, odbioru niespożytych resztek należy dokonać w dniu dostarczenia posiłku. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb domowników, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (np. posiłki z zaleceniami diety bezmlecznej, bezglutenowej, wegetariańskiej, cukrzycowej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików). Podana w ofercie cena za dostarczenie 1 posiłku musi zawierać wszystkie koszty związane z jego przygotowaniem oraz dostarczeniem do Zamawiającego, w tym także koszty transportu oraz opakowań. Przez cały okres trwania umowy obowiązuje stała stawka brutto za 1 posiłek (zgodnie ze złożoną ofertą). |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | usługi cateringowe |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Wielkopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Wielkopolskie |