Zlecenie 12081090 - PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZENIE POSIŁKÓW (USŁUGA...

   
Zamówienie 12081090
źródło Internet
data publikacji 2025-11-18
przedmiot zlecenia
PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZENIE POSIŁKÓW (USŁUGA CATERINGOWA) DLA UCZESTNIKÓW CENTRUM OPIEKUŃCZO MIESZKALNEGO W OPATOWIE W OKRESIE 01
.01.2026 R. DO 31.12.2026 R.
PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA:
Usługa obejmuje przygotowanie i dostarczenie 4 gotowych gorących posiłków tygodniowo dla dorosłych uczestników Centrum Opiekuńczo Mieszkalnego w Opatowie ul. Kępińska 8a, 63-645 Opatów.
Przygotowanie i dostawa:
- 84 szt. gorących posiłków tygodniowo (tj. 42 sztuki: pierwsze danie oraz 42 sztuki: drugie danie) -Ilość ta została określona szacunkowo i może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu. O liczbie posiłków Wykonawca będzie informowany przez Zamawiającego telefonicznie w dniu wykonania usługi, czyli tego samego dnia do godz. 9.00.
Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do zapłaty wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki.
Posiłki Wykonawca dostarczy do siedziby Centrum Opiekuńczo Mieszkalnego w Opatowie ul. Kępińska 8a, w opakowaniu termoizolacyjnym, gwarantującym utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw.
Godzina dostarczenia posiłków: od 13.00 do godz. 13.30.
Posiłki powinny być dostarczone w opakowaniach, na które Wykonawca posiada odpowiednie atesty i certyfikaty.
Wykonawca będzie dostarczał posiłki własnym transportem w sposób zgodny z przepisami sanitarnymi właściwymi ze względu na rodzaj prowadzonej działalności.
Warunki, dotyczące jakości przygotowywanych posiłków:
pierwsze danie - zupa z wkładką mięsną (mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe-80 g, produkty zbożowe lub ziemniaki i porcja warzyw-gramatura dostosowana do rodzaju zupy),
drugie danie - składa się z ziemniaków lub zamiennie: kaszy, ryżu, klusek, makaronu oraz mięsa lub ryby i dodatków-surówki bądź warzywa gotowane albo dania jarskiego np. naleśniki z dodatkami, pierogi, kluski z sosem itd.
Posiłki powinny być różnorodne, niepowtarzalne w ciągu kolejnych 10 dni. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych spełniających normy jakości produktów spożywczych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie i posiadać aktualne terminy ważności.
Wartość odżywcza i energetyczna musi być zgodna z określonymi normami wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych.
Gramatura posiłku po obróbce termicznej:
- ziemniaki, kasza, ryż, kluski, makaron nie mniej niż 200g,
- mięso, ryba nie mniej niż 120g,
- surówka, warzywa, sałatki nie mniej niż 150g,
- naleśniki, pierogi, kluski nie mniej niż 400g,
- zupa nie mniej niż 500ml.
W trakcie wykonywania usługi Zamawiający zastrzega możliwość każdorazowego sprawdzania jakości i ilości dostarczonych posiłków. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę.
Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania próbek pokarmowych dla potrzeb badań żywności ze wszystkich wykonanych i dostarczonych posiłków każdego dnia, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
Wykonawca zobowiązany jest usunąć na własny koszt z terenu Centrum Opiekuńczo Mieszkalnego w Opatowie wszelkie odpady pokonsumpcyjne, odbioru niespożytych resztek należy dokonać w dniu dostarczenia posiłku.
Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb domowników, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (np. posiłki z zaleceniami diety bezmlecznej, bezglutenowej, wegetariańskiej, cukrzycowej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików).
Podana w ofercie cena za dostarczenie 1 posiłku musi zawierać wszystkie koszty związane z jego przygotowaniem oraz dostarczeniem do Zamawiającego, w tym także koszty transportu oraz opakowań. Przez cały okres trwania umowy obowiązuje stała stawka brutto za 1 posiłek (zgodnie ze złożoną ofertą).
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe