Przetarg 11900495 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły...

   
Analizuj Zamówienie 11900495
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-06
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Lotników Polskich w Płocicznie-Tartak i Punktu Przedszkolnego w Płocicznie-Tartak

3.1. Przedmiotem zamówienia jest przygoto
wanie i dostarczenie posiłków dla dzieci uczęszczających do Punktu Przedszkolnego, Płociczno-Tartak 16, 16-402 Suwałki (zwanego dalej PP), Szkoły Podstawowej im. Lotników Polskich w Płocicznie-Tartak (zwanej dalej SP) wraz z Oddziałem Przedszkolnym (zwanym dalej OP) do siedziby głównej znajdującej się w Płocicznie-Tartak 16, 16-402 Suwałki, w 2026 roku, w dniach w których pracuje PP, SP, OP.3.2. Przedmiot zamówienia obejmuje:1) przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci uczęszczających do PP w 2026 roku, w dniach w których pracuje PP w następujących szacunkowych ilościach: 20 dzieci x 222 dni = 4 440 szt.;2) przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci uczęszczających doSP w 2026 roku, w dniach w których pracuje SP w następujących szacunkowych ilościach: 70 dzieci x 178 dni = 12 460 szt.;3) przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci uczęszczających doOP w 2026 roku, w dniach w których pracuje SP w następujących szacunkowych ilościach: 14 dzieci x 184 dni = 2 576 szt.;3.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości posiłków w zależności od potrzeb. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu ofertowym. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części zamówienia.3.4. Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawę własnym transportem i wydanie osobom upoważnionym przez Zamawiającego w PP, SP, OP posiłków zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia.3.5. Posiłek musi być gorący (w przypadku obiadów) o jakości i wartości odżywczej i kalorycznej zgodnej z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży.3.6. Przez pojęcie posiłek należy rozumieć przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci.3.7. Wynagrodzenie Wykonawcy za tzw. „wsad do kotła” tj. koszt zakupu produktów użytych do przygotowania jednego posiłku musi stanowić nie mniej niż 60 % wynagrodzenia za przygotowanie jednego posiłku. 3.8. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia oraz Załącznik nr 6 do SWZ - Lista produktów używanych w żywieniu zbiorowym, SWZ i jej załączniki.3.9. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Podział na części spowodowałby nadmierne koszty wykonania zamówienia oraz poważne trudności w skoordynowaniu działań różnych Wykonawców co skutkowałoby nieprawidłową realizacją zamówienia. Dzielenie zamówienia na części mogłoby skutkować zwiększeniem nakładów finansowych po stronie Zamawiającego w celu realizacji zadania.3.10. Kody CPV: Główny: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłkówUzupełniające:55523100-3 – Usługi w zakresie posiłków szkolnych55524000-9 – Usługi dostarczania posiłków szkolnych55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków3.11. Wymagania jakościowe, o których mowa w art. 246 ust. 2 ustawy, Zamawiający szczegółowo opisał w opisie przedmiotu zamówienia i załącznikach do SWZ.3.12. Zgodnie z art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiający wymaga, aby Wykonawca lub Podwykonawca(y) zatrudniali na podstawie umowy o pracę w rozumieniu art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r.- Kodeks pracy (tj. Dz.U. z 2025 r. poz. 277 z późn. zm.) wszystkie osoby, które podczas realizacji zamówienia będą wykonywać czynności w zakresie realizacji zamówienia, tj. prace fizyczne pod kierownictwem innej osoby, w miejscu i czasie wskazanym przez tego Wykonawcę lub Podwykonawcę - polegające na:a) gotowaniu, krojeniu i konfekcji posiłkówPowyższy wymóg dotyczy wyłącznie osób wykonujących bezpośrednio ww. prace. Nie dotyczy osób, które kierują wykonywaniem ww. prac przez inne osoby lub samozatrudnionych. Obowiązek ten nie dotyczy sytuacji, gdy prace te będą wykonywać samodzielnie i osobiście osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą w postaci tzw. samozatrudnienia jako podwykonawcy. Wyjątkiem od powyższej zasady będzie osobiste wykonanie zamówienia przez osobę fizyczną, w tym również przedsiębiorcę prowadzącego indywidualną działalność gospodarczą.3.13. Zatrudnienie, o którym mowa w powyżej powinno trwać przez cały okres realizacji zamówienia. Wymagania w zakresie sposobu dokumentowania zatrudnienia osób, o których mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, uprawnień Zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez wykonawcę wymagań, o których mowa w art. 95 ust. 1 ustawy Pzp, oraz sankcje z tytułu niespełnienia tych wymagań, szczegółowo określone zostały w Projekcie umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do niniejszej SWZ.

SP.261.1.2025.AP
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000, 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe