Przetarg 12232360 - Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów...
| Analizuj | Zamówienie 12232360 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-16 |
| przedmiot ogłoszenia | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Opolskiego Centrum Edukacji w podziale na 4 części. Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa art ykułów spożywczych dla Opolskiego Centrum Edukacji w podziale na 4 części: a) Część 1 Pieczywo i wyroby cukiernicze. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzu rzeczowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ (odpowiednio dla każdej części załącznik nr 1a – część 1, załącznik nr 1b- część 2, załącznik nr 1c- część 3, załącznik nr 1d- część 4, który stanowi integralną część formularza ofertowego. Nie złożenie kalkulacji wraz z formularzem ofertowym skutkować będzie odrzuceniem oferty. 10. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, z zastrzeżeniem: pieczywo i wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy. Ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy. Jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Mięso i wędliny będą produktami świeżymi, terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 7 dni od dostawy.11. Wykonawca zapewnia, że dostarczane artykuły żywnościowe będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, alergenach.12. Dostarczane produkty spełniać muszą prawem określone wymogi dla tych produktów, w tym wymogi zdrowotne. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Mrożonki mają być dostarczone w formie nie rozmrożonej, 13. Wykonawca na każde żądanie Zamawiającego przedstawi aktualne badania weterynaryjne (jeśli dotyczy) partii wyrobów dostarczanych do Zamawiającego,14. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe dostarczonych produktów (ukryte, nieukryte) i za uszkodzenia powstałe w wyniku ich transportu oraz zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt,15. Wykonawca będzie dostarczać podany w tabeli asortyment w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie (e-mailem) najpóźniej do godz. 12:00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach rzeczowo– cenowych. Część 2: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Opolskiego Centrum Edukacji w podziale na 4 części: b) Część 2 Ogólnospożywcze2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzu rzeczowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ (odpowiednio dla każdej części załącznik nr 1a – część 1, załącznik nr 1b- część 2, załącznik nr 1c- część 3, załącznik nr 1d- część 4, który stanowi integralną część formularza ofertowego. Nie złożenie kalkulacji wraz z formularzem ofertowym skutkować będzie odrzuceniem oferty.10. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, z zastrzeżeniem: pieczywo i wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy. Ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy. Jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Mięso i wędliny będą produktami świeżymi, terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 7 dni od dostawy.11. Wykonawca zapewnia, że dostarczane artykuły żywnościowe będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, alergenach.12. Dostarczane produkty spełniać muszą prawem określone wymogi dla tych produktów, w tym wymogi zdrowotne. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Mrożonki mają być dostarczone w formie nie rozmrożonej, 13. Wykonawca na każde żądanie Zamawiającego przedstawi aktualne badania weterynaryjne (jeśli dotyczy) partii wyrobów dostarczanych do Zamawiającego,14. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe dostarczonych produktów (ukryte, nieukryte) i za uszkodzenia powstałe w wyniku ich transportu oraz zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt,15. Wykonawca będzie dostarczać podany w tabeli asortyment w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie (e-mailem) najpóźniej do godz. 12:00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach rzeczowo– cenowych, Część 3: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Opolskiego Centrum Edukacji w podziale na 4 części: c) Część 3 Mięso i wędliny Część 4: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Opolskiego Centrum Edukacji w podziale na 4 części: a) Część 1 Pieczywo i wyroby cukiernicze. b) Część 2 Ogólnospożywcze c) Część 3 Mięso i wędlinyd) Część 4 Warzywa i owoce2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzu rzeczowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ (odpowiednio dla każdej części załącznik nr 1a – część 1, załącznik nr 1b- część 2, załącznik nr 1c- część 3, załącznik nr 1d- część 4, który stanowi integralną część formularza ofertowego. Nie złożenie kalkulacji wraz z formularzem ofertowym skutkować będzie odrzuceniem oferty.10. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, z zastrzeżeniem: pieczywo i wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy. Ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy. Jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania. Mięso i wędliny będą produktami świeżymi, terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 7 dni od dostawy.11. Wykonawca zapewnia, że dostarczane artykuły żywnościowe będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, alergenach.12. Dostarczane produkty spełniać muszą prawem określone wymogi dla tych produktów, w tym wymogi zdrowotne. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Mrożonki mają być dostarczone w formie nie rozmrożonej, 13. Wykonawca na każde żądanie Zamawiającego przedstawi aktualne badania weterynaryjne (jeśli dotyczy) partii wyrobów dostarczanych do Zamawiającego,14. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe dostarczonych produktów (ukryte, nieukryte) i za uszkodzenia powstałe w wyniku ich transportu oraz zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt, ZP.351.7.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3220000, 15110000, 15111100, 15112000, 15113000, 15131130, 15800000, 15810000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Opolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Opolskie |