Przetarg 11759757 - Opis przedmiotu postępowania i zamówienia: 1 Szczegółowy...

   
Analizuj Zamówienie 11759757
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-28
przedmiot ogłoszenia
Opis przedmiotu postępowania i zamówienia: 1 Szczegółowy opis:Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa jaj kurzych świeżych na potrzeby Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Sanato
rium Uzdrowiskowego MSWiA w Krynicy-Zdroju” w asortymencie podanym w Załączniku nr 7 do SWZ.Wspólny Słownik Zamówień: 03142500-3 Jaja2. Przez realizację przedmiotu zamówienia należy rozumieć w szczególności przeniesienie produktów do miejsca wskazanego przez Zamawiającego – chłodni, magazynów znajdujących się w pomieszczeniach przeznaczonych do przechowywania tego rodzaju produktów.3 Dostawy będą realizowane 2x w tygodniu w dniach wskazanych przez Zamawiającego w godzinach 6.00-10.00. 4. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z normami jakościowymi (GMP/GHP i HACCP). 5. Koszty opakowania, transportu, załadunku, rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego lub osobę przez niego wyznaczoną oraz ubezpieczenia, ponosi Wykonawca. 6. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania na niezmienionym poziomie cen netto określonych w ofercie przetargowej przez cały okres obowiązywania umowy.7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar wysokiej jakości, świeży, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia i spełniający wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r., poz.1448).8.Towar dostarczany przez Wykonawcę winien być odpowiednio oznakowany, w szczególności zgodnie z postanowieniami Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29) i opakowany zgodnie z potrzebami zbiorowego żywienia. 9. Osoba wyznaczona przez Wykonawcę do dostarczania towaru winna mieć aktualne badania lekarskie potwierdzone w książeczce zdrowia pracownika, winna być ubrana w kompletny, czysty i stosowny strój służbowy. Pracownik ma obowiązek być w stanie trzeźwości i stosować się do zasad bhp przyjętych na terenie zakładu. 10. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań wynikających z umowy. 11. Wykonawca winien dysponować samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarnym, określonym w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.: Dz. U. z 2023 r., poz. 1448) w związku z Rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dn. 29 kwietnia 2004r. – higiena środków spożywczych (zał. nr 2 do rozporządzenia Dziennik Urzędowy L 139 z 30.04.2004), którymi to będzie dostarczał przedmiot zamówienia. 12. Wykonawca winien legitymować się dokumentem wystawionym przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzenia certyfikacji - stwierdzającym, że w produkcji i w obrocie wymienionego w SWZ asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi) lub jest w trakcie opracowywania. W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców – oświadczenie.13. Podwykonawstwo:Zamawiający dopuszcza powierzenie podwykonawcom wykonania części zamówienia. Zamawiający żąda, jeżeli Wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom wykonanie części zamówienia, wskazania tych części zamówienia w ofercie (sporządzonej zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik 1 do SWZ - formularz „Oferta”) i podania firm podwykonawców - jeżeli są już znani. Zamawiający wymaga, aby wykonawca wykazał brak istnienia podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 108 ust. 1 ustawy Pzp wobec podwykonawców, którym zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia na etapie realizacji zamówienia. W tym celu wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia dotyczące tego podwykonawcy.Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści tej umowy, w tym ewentualne treści dotyczące podwykonawstwa, stanowią załącznik nr 3 do SWZ – projektowane postanowienia umowy.

ZP.237.2375.12.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze