Przetarg 11587644 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W ROKU 2026 DLA SP ZOZ...
Analizuj | Zamówienie 11587644 |
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2025-10-21 |
przedmiot ogłoszenia | DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W ROKU 2026 DLA SP ZOZ SANATORIUM UZDROWISKOWE MSWiA „AGAT” W JELENIEJ GÓRZE Opis: 1)Przedmiotem zamówienia jest dostawa w okresie od 1 stycznia 2026 do 31 grudnia 2026 roku do siedziby Zamawiającego, w asortymencie i szacunkowych ilościach podanych w tabelach (zał. Nr 1a/b/c/d/e/f/g/h/i/j). Zamawiający informuje, że zamówienie zostało podzielone na dziesięć części. Wykonawcy uprawnieni są do złożenia oferty na dowolną liczbę części zamówienia. 2)Częstotliwość dostawy towarów odbywać się będzie sukcesywnie i w ilościach zależnych od potrzeb Zamawiającego. 3)Podane w tabelach, szacunkowe ilości towaru dostarczane w ciągu 12 miesięcy są podstawą do obliczenia ceny oferty, które mogą ulec zmianom w zależności od aktualnych potrzeb. Zamawiający gwarantuje realizację zamówienia w ilościach min ± 20% , tj. od 80% do 120% wykazanej szacunkowej ilości towaru. Dla tych wielkości zamówienia podana cena brutto, w przeliczeniu na 1 jednostkę miary danego asortymentu będzie obowiązywała przez cały okres trwania umowy z wyjątkiem przypadków wskazanych w projekcie umowy lub wynikających z okoliczności wskazanych w ustawach. Dla potrzeb ustalenia ceny ofert będą obowiązywać szacunkowe ilości wskazane w poszczególnych załącznikach danej części zamówienia. 4)Dostawa towarów następować będzie transportem własnym Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego (magazyny żywnościowe w SP ZOZ Sanatorium Uzdrowiskowe MSWiA AGAT ul. Cervi 14, Jelenia Góra), w terminach, asortymencie, wymaganych opakowaniach oraz w ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego. 5)Zamawiający powiadomi telefonicznie upoważnioną i wskazaną w ofercie osobę do kontaktów, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości, do godziny 14:00 w dniu poprzedzającym dzień dostawy. Zamówienie wysyłane będzie z adresu email: zywienie@sanatoriumagat.pl.6) Realizacja zamówienia obowiązkowo w następnym dniu od złożenia zamówienia w godzinach od 07:30 do 10:30 ( chyba że w zamówieniu będzie wskazany inny termin dostawy ). 7)Dostawy zamówionych towarów do siedziby zamawiającego z gwarancją dostaw od poniedziałku do soboty ( w razie potrzeby ). 8)W przypadku reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru, wykonawca ma obowiązek do dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego, w ciągu 2 godzin w dniu złożenia reklamacji zgodnie ze złożoną deklaracją w treści oferty (element kryteriów oceny ofert – możliwość skrócenia tego okresu). 9)W przypadku nie dostarczenia w terminie zamówionej na dany dzień i godzinę części asortymentu (nie spełniającego wymagania wskazane w SWZ i umowie), Zamawiający zastrzega sobie prawo do natychmiastowego zakupu towaru u innego dostawcy, przy czym jeżeli cena zakupu będzie wyższa niż proponowana w złożonej ofercie Wykonawcy, w oparciu o którą został wybrany do realizacji zamówienia Zamawiający różnicą w cenie zakupu obciąży Wykonawcę poprzez potrącenie wyliczonej kwoty różnicy ceny zakupu z najbliższej faktury Wykonawcy. Na taki rodzaj potrącenia nie musi być zgody Wykonawcy. 10) Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać wymagania zwarte w SWZ i umowie w tym: a) spełniać wymogi jakościowe opisane w poszczególnych Tabelach, b) spełniać wymagany rodzaj i wielkość opakowania, c) być znakowane zgodnie z wymaganiami Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015r. poz.29), w tym w szczególności, na każdym opakowaniu musi znajdować się etykieta między innymi z danymi: •mieć nazwę i adres producenta lub importera z informacją o kraju pochodzenia, •mieć nazwę oraz rodzaj produktu, klasa/ gatunek, przy artykułach, dla których jest to szczególnie wymagane zapisem w Tabelach, •mieć termin przydatności do spożycia (dd/mm/rok), •mieć masę netto, •mieć wykaz składników wg udziału surowców, •być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji, •mieć zapewniony prawidłowy transport i przechowywanie asortymentu, zgodnie z wymogami sanitarnoepidemiologicznymi, szczególnie w zakresie zapewnienia chłodzenia artykułów żywnościowych, w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej (w szczególności: odżywczej, smakowej, organoleptycznej). 11) Wykonawca jest zobowiązany do zachowania ciągłości dostaw w sytuacji kryzysowej i w razie zmilitaryzowania jednostki w kraju lub w regionie. 12)Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia–zadania (części od 1 do 10). 13) Wymagania dotyczące gwarancji. Obowiązują terminy przydatności do spożycia produktów spożywczych producenta (dostawcy). Okres gwarancji jakości nie stanowi kryterium oceny ofert. 14)Informacja na temat możliwości powierzenia przez Wykonawcę wykonania części zamówienia podwykonawcom: Zamawiający nie wprowadza zastrzeżenia wskazującego na obowiązek osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. 15)Wymagania stawiane wykonawcy: a)Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. b)Wymagana jest należyta staranność przy realizacji umowy. c)Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. d)Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax, oraz innym ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. e)Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. f)Miejsce realizacji zamówienia; wskazany magazyn żywnościowy w budynku SP ZOZ Sanatorium Uzdrowiskowym MSWiA „Agat” w Jeleniej Górze przy ul. Cervi 14. g)Zamawiający nie wymaga złożenia przedmiotowych środków dowodowych. 16) Szczegółowy zakres dostaw zawarty jest w dokumentach zamówienia(Specyfikacji Warunków Zamówienia i jej załącznikach) oraz na stronie postepowania: https://ezamowienia.gov.pl/pl/. Część zamówienia: LOT-0001 Część 1. RYBY I PRZETWORY RYBNE Opis: 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa w okresie od 1 stycznia 2026 do 31 grudnia 2026 roku do siedziby Zamawiającego, ryb i przetworów rybnych w szacunkowych ilościach podanych w tabelach (zał. Nr 1a do SWZ). 2) Częstotliwość dostawy towarów odbywać się będzie sukcesywnie i w ilościach zależnych od potrzeb Zamawiającego. 3) Szczegółowy zakres dostawy zawarty jest w dokumentach zamówienia (Specyfikacji Warunków Zamówienia i jej załącznikach). 4). Cechy dyskwalifikujące dostarczane artykuły w zakresie wszystkich produktów, w szczególności: • nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, obecność szkodników oraz ich pozostałości, • brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, wspólne dla ryb: • obce, kwaśne lub gorzkie posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot lub objawy pleśni, zazielenienie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenie mechaniczne, zabrudzenia, zawilgocenie powierzchni, 5)Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom). 6) Szczegółowy opis dotyczący składania ofert wspólnych został opisany w rozdziale V SWZ. 7) Zamawiający w stosunku do Wykonawcy, który na podstawie art. 118 ustawy pzp korzysta z zasobów innego podmiotu w celu spełnienia warunku udziału dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnienie warunku przez Wykonawcę i podmiot udostępniający zasoby. Szczegółowy opis zawiera w rozdział V SWZ. 8) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 5_of do SWZ. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ przez podmiot udostępniający zasoby oraz wypełniony Załącznik nr 5_of. 9.) Opis przygotowania ofert zawiera w rozdział X SWZ. 10) Opis sposobu obliczenia ceny zawiera rozdział XVII SWZ. 11) Informacje o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione po wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zostały zwarte opisane w rozdziale XIX SWZ. 12) Przetwarzanie danych osobowych zwarte zostały w rozdziale XXIV SWZ. 13) Zamawiający nie wymaga przedłożenia przedmiotowych środków dowodowych. 14) Zamawiający nie nakłada obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. 15) Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium. 16) Zamawiający nie wprowadza wymagań dotyczących zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 17) . Informacja o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych do porozumiewania się z wykonawcami została szczegółowo opisana w rozdziale XI SWZ. 18) Dodatkowe wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące dokumentów elektronicznych i przekazywania dokumentów środkiem komunikacji elektronicznej zostały szczegółowo opisane w rozdziale XII SWZ. Część zamówienia: LOT-0002 Część 2. WARZYWA I OWOCE MROŻONE Opis: 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa w okresie od 1 stycznia 2026 do 31 grudnia 2026 roku do siedziby Zamawiającego, warzyw i owoców mrożonych w szacunkowych ilościach podanych w tabelach (zał. Nr 1b do SWZ). 2) Częstotliwość dostawy towarów odbywać się będzie sukcesywnie i w ilościach zależnych od potrzeb Zamawiającego. 3) Szczegółowy zakres dostawy zawarty jest w dokumentach zamówienia (Specyfikacji Warunków Zamówienia i jej załącznikach). 4). Cechy dyskwalifikujące dostarczane artykuły w zakresie wszystkich produktów, w szczególności: • nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, obecność szkodników oraz ich pozostałości, • brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, wspólne dla mrożonek: • obce, kwaśne lub gorzkie posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, objawy rozmrożenia oraz zawilgocenie powierzchni, nieprawidłowa konsystencja, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań ich uszkodzenie mechaniczne, zerwanie plomby. 5)Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom). 6) Szczegółowy opis dotyczący składania ofert wspólnych został opisany w rozdziale V SWZ. 7) Zamawiający w stosunku do Wykonawcy, który na podstawie art. 118 ustawy pzp korzysta z zasobów innego podmiotu w celu spełnienia warunku udziału dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnienie warunku przez Wykonawcę i podmiot udostępniający zasoby. Szczegółowy opis zawiera w rozdział V SWZ. 8) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 5_of do SWZ. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ przez podmiot udostępniający zasoby oraz wypełniony Załącznik nr 5_of. 9.) Opis przygotowania ofert zawiera w rozdział X SWZ. 10) Opis sposobu obliczenia ceny zawiera rozdział XVII SWZ. 11) Informacje o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione po wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zostały zwarte opisane w rozdziale XIX SWZ. 12) Przetwarzanie danych osobowych zwarte zostały w rozdziale XXIV SWZ. 13) Zamawiający nie wymaga przedłożenia przedmiotowych środków dowodowych. 14) Zamawiający nie nakłada obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. 15) Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium. 16) Zamawiający nie wprowadza wymagań dotyczących zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 17) . Informacja o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych do porozumiewania się z wykonawcami została szczegółowo opisana w rozdziale XI SWZ. 18) Dodatkowe wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące dokumentów elektronicznych i przekazywania dokumentów środkiem komunikacji elektronicznej zostały szczegółowo opisane w rozdziale XII SWZ. Część zamówienia: LOT-0003 Część 3. WYROBY GARMAŻERYJNE 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa w okresie od 1 stycznia 2026 do 31 grudnia 2026 roku do siedziby Zamawiającego, WYROBÓW GARMAŻERYJNYCH w szacunkowych ilościach podanych w tabelach (zał. Nr 1c do SWZ). 2) Częstotliwość dostawy towarów odbywać się będzie sukcesywnie i w ilościach zależnych od potrzeb Zamawiającego. 3) Szczegółowy zakres dostawy zawarty jest w dokumentach zamówienia (Specyfikacji Warunków Zamówienia i jej załącznikach). 4). Cechy dyskwalifikujące dostarczane artykuły w zakresie wszystkich produktów, w szczególności: • nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, obecność szkodników oraz ich pozostałości, • brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, 5)Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom). 6) Szczegółowy opis dotyczący składania ofert wspólnych został opisany w rozdziale V SWZ. 7) Zamawiający w stosunku do Wykonawcy, który na podstawie art. 118 ustawy pzp korzysta z zasobów innego podmiotu w celu spełnienia warunku udziału dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnienie warunku przez Wykonawcę i podmiot udostępniający zasoby. Szczegółowy opis zawiera w rozdział V SWZ. 8) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 5_of do SWZ. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ przez podmiot udostępniający zasoby oraz wypełniony Załącznik nr 5_of. 9.) Opis przygotowania ofert zawiera w rozdział X SWZ. 10) Opis sposobu obliczenia ceny zawiera rozdział XVII SWZ. 11) Informacje o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione po wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zostały zwarte opisane w rozdziale XIX SWZ. 12) Przetwarzanie danych osobowych zwarte zostały w rozdziale XXIV SWZ. 13) Zamawiający nie wymaga przedłożenia przedmiotowych środków dowodowych. 14) Zamawiający nie nakłada obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. 15) Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium. 16) Zamawiający nie wprowadza wymagań dotyczących zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 17) . Informacja o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych do porozumiewania się z wykonawcami została szczegółowo opisana w rozdziale XI SWZ. 18) Dodatkowe wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące dokumentów elektronicznych i przekazywania dokumentów środkiem komunikacji elektronicznej zostały szczegółowo opisane w rozdziale XII SWZ. Część zamówienia: LOT-0004 Część 4. PRODUKTY NABIAŁOWE 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa w okresie od 1 stycznia 2026 do 31 grudnia 2026 roku do siedziby Zamawiającego, PRODUKTÓW NABIAŁOWYCH w szacunkowych ilościach podanych w tabelach (zał. Nr 1d do SWZ). 2) Częstotliwość dostawy towarów odbywać się będzie sukcesywnie i w ilościach zależnych od potrzeb Zamawiającego. 3) Szczegółowy zakres dostawy zawarty jest w dokumentach zamówienia (Specyfikacji Warunków Zamówienia i jej załącznikach). 4). Cechy dyskwalifikujące dostarczane artykuły w zakresie wszystkich produktów, w szczególności: • nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, obecność szkodników oraz ich pozostałości, • brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, wspólne dla artykułów nabiałowych • obce, kwaśne lub gorzkie posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot lub objawy pleśni, zazielenienie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, nieprawidłowa konsystencja, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenie mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, plamy na powierzchni oraz zawilgocenie powierzchni, 5)Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom). 6) Szczegółowy opis dotyczący składania ofert wspólnych został opisany w rozdziale V SWZ. 7) Zamawiający w stosunku do Wykonawcy, który na podstawie art. 118 ustawy pzp korzysta z zasobów innego podmiotu w celu spełnienia warunku udziału dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnienie warunku przez Wykonawcę i podmiot udostępniający zasoby. Szczegółowy opis zawiera w rozdział V SWZ. 8) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 5_of do SWZ. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ przez podmiot udostępniający zasoby oraz wypełniony Załącznik nr 5_of. 9.) Opis przygotowania ofert zawiera w rozdział X SWZ. 10) Opis sposobu obliczenia ceny zawiera rozdział XVII SWZ. 11) Informacje o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione po wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zostały zwarte opisane w rozdziale XIX SWZ. 12) Przetwarzanie danych osobowych zwarte zostały w rozdziale XXIV SWZ. 13) Zamawiający nie wymaga przedłożenia przedmiotowy środków dowodowych. 14) Zamawiający nie nakłada obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. 15) Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium. 16) Zamawiający nie wprowadza wymagań dotyczących zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 17) . Informacja o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych do porozumiewania się z wykonawcami została szczegółowo opisna w rozdziale XI SWZ. 18) Dodatkowe wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące dokumentów elektronicznych i przekazywania dokumentów środkiem komunikacji elektronicznej zostały szczegółowo opisane w rozdziale XII SWZ. Część zamówienia: LOT-0005 Część 5. PIECZYWO I DROŻDŻE 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa w okresie od 1 stycznia 2026 do 31 grudnia 2026 roku do siedziby Zamawiającego, pieczywa i drożdży w szacunkowych ilościach podanych w tabelach (zał. Nr 1e do SWZ). 2) Częstotliwość dostawy towarów odbywać się będzie sukcesywnie i w ilościach zależnych od potrzeb Zamawiającego. 3) Szczegółowy zakres dostawy zawarty jest w dokumentach zamówienia (Specyfikacji Warunków Zamówienia i jej załącznikach). 4). Cechy dyskwalifikujące dostarczane artykuły w zakresie wszystkich produktów, w szczególności: • nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, obecność szkodników oraz ich pozostałości, • brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, 5)Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom). 6) Szczegółowy opis dotyczący składania ofert wspólnych został opisany w rozdziale V SWZ. 7) Zamawiający w stosunku do Wykonawcy, który na podstawie art. 118 ustawy pzp korzysta z zasobów innego podmiotu w celu spełnienia warunku udziału dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnienie warunku przez Wykonawcę i podmiot udostępniający zasoby. Szczegółowy opis zawiera w rozdział V SWZ. 8) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 5_of do SWZ. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ przez podmiot udostępniający zasoby oraz wypełniony Załącznik nr 5_of. 9.) Opis przygotowania ofert zawiera w rozdział X SWZ. 10) Opis sposobu obliczenia ceny zawiera rozdział XVII SWZ. 11) Informacje o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione po wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zostały zwarte opisane w rozdziale XIX SWZ. 12) Przetwarzanie danych osobowych zwarte zostały w rozdziale XXIV SWZ. 13) Zamawiający nie wymaga przedłożenia przedmiotowych środków dowodowych. 14) Zamawiający nie nakłada obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. 15) Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium. 16) Zamawiający nie wprowadza wymagań dotyczących zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 17) . Informacja o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych do porozumiewania się z wykonawcami została szczegółowo opisna w rozdziale XI SWZ. 18) Dodatkowe wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące dokumentów elektronicznych i przekazywania dokumentów środkiem komunikacji elektronicznej zostały szczegółowo opisane w rozdziale XII SWZ. Część zamówienia: LOT-0006 Część 6. ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZE 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa w okresie od 1 stycznia 2026 do 31 grudnia 2026 roku do siedziby Zamawiającego, artykułów ogólnospożywczych w szacunkowych ilościach podanych w tabelach (zał. Nr 1f do SWZ). 2) Częstotliwość dostawy towarów odbywać się będzie sukcesywnie i w ilościach zależnych od potrzeb Zamawiającego. 3) Szczegółowy zakres dostawy zawarty jest w dokumentach zamówienia (Specyfikacji Warunków Zamówienia i jej załącznikach). 4). Cechy dyskwalifikujące dostarczane artykuły w zakresie wszystkich produktów, w szczególności: • nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, obecność szkodników oraz ich pozostałości, • brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, wspólne dla artykułów spożywczych: • obce, kwaśne lub gorzkie posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot lub objawy pleśni, zazielenienie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, nieprawidłowa konsystencja, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenie mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, plamy na powierzchni oraz zawilgocenie powierzchni. 5)Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom). 6) Szczegółowy opis dotyczący składania ofert wspólnych został opisany w rozdziale V SWZ. 7) Zamawiający w stosunku do Wykonawcy, który na podstawie art. 118 ustawy pzp korzysta z zasobów innego podmiotu w celu spełnienia warunku udziału dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnienie warunku przez Wykonawcę i podmiot udostępniający zasoby. Szczegółowy opis zawiera w rozdział V SWZ. 8) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 5_of do SWZ. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ przez podmiot udostępniający zasoby oraz wypełniony Załącznik nr 5_of. 9.) Opis przygotowania ofert zawiera w rozdział X SWZ. 10) Opis sposobu obliczenia ceny zawiera rozdział XVII SWZ. 11)Informacje o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione po wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zostały zwarte opisane w rozdziale XIX SWZ. 12) Przetwarzanie danych osobowych zwarte zostały w rozdziale XXIV SWZ. 13) Zamawiający nie wymaga przedłożenia przedmiotowych środków dowodowych. 14) Zamawiający nie nakłada obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. 15) Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium. 16) Zamawiający nie wprowadza wymagań dotyczących zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 17) . Informacja o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych do porozumiewania się z wykonawcami została szczegółowo opisna w rozdziale XI SWZ. 18) Dodatkowe wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące dokumentów elektronicznych i przekazywania dokumentów środkiem komunikacji elektronicznej zostały szczegółowo opisane w rozdziale XII SWZ. Część zamówienia: LOT-0007 Część 7. PRZYPRAWY 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa w okresie od 1 stycznia 2026 do 31 grudnia 2026 roku do siedziby Zamawiającego PRZYPRAW w szacunkowych ilościach podanych w tabelach (zał. Nr 1g do SWZ). 2) Częstotliwość dostawy towarów odbywać się będzie sukcesywnie i w ilościach zależnych od potrzeb Zamawiającego. 3) Szczegółowy zakres dostawy zawarty jest w dokumentach zamówienia (Specyfikacji Warunków Zamówienia i jej załącznikach). 4). Cechy dyskwalifikujące dostarczane artykuły w zakresie wszystkich produktów, w szczególności: • nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, obecność szkodników oraz ich pozostałości, • brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, 5)Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom). 6) Szczegółowy opis dotyczący składania ofert wspólnych został opisany w rozdziale V SWZ. 7) Zamawiający w stosunku do Wykonawcy, który na podstawie art. 118 ustawy pzp korzysta z zasobów innego podmiotu w celu spełnienia warunku udziału dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnienie warunku przez Wykonawcę i podmiot udostępniający zasoby. Szczegółowy opis zawiera w rozdział V SWZ. 8) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 5_of do SWZ. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ przez podmiot udostępniający zasoby oraz wypełniony Załącznik nr 5_of. 9.) Opis przygotowania ofert zawiera w rozdział X SWZ. 10) Opis sposobu obliczenia ceny zawiera rozdział XVII SWZ. 11) Informacje o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione po wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zostały zwarte opisane w rozdziale XIX SWZ. 12) Przetwarzanie danych osobowych zwarte zostały w rozdziale XXIV SWZ. 13) Zamawiający nie wymaga przedłożenia przedmiotowych środków dowodowych. 14) Zamawiający nie nakłada obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. 15) Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium. 16) Zamawiający nie wprowadza wymagań dotyczących zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 17) . Informacja o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych do porozumiewania się z wykonawcami została szczegółowo opisna w rozdziale XI SWZ. 18) Dodatkowe wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące dokumentów elektronicznych i przekazywania dokumentów środkiem komunikacji elektronicznej zostały szczegółowo opisane w rozdziale XII SWZ. 19. Część zamówienia: LOT-0008 Część 8. WARZYWA I OWOCE 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa w okresie od 1 stycznia 2026 do 31 grudnia 2026 roku do siedziby Zamawiającego WARZYW I OWOCÓW w szacunkowych ilościach podanych w tabelach (zał. Nr 1h do SWZ). 2) Częstotliwość dostawy towarów odbywać się będzie sukcesywnie i w ilościach zależnych od potrzeb Zamawiającego. 3) Szczegółowy zakres dostawy zawarty jest w dokumentach zamówienia (Specyfikacji Warunków Zamówienia i jej załącznikach). 4). Cechy dyskwalifikujące dostarczane artykuły w zakresie wszystkich produktów, w szczególności: • nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, obecność szkodników oraz ich pozostałości, • brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, wspólne dla warzyw i owoców: • obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, miejsca obite, oznaki więdnięcia, obecność szkodników oraz ich pozostałości, muszą być wolne od zanieczyszczeń i uszkodzeń spowodowanych przez choroby, mróz i inne czynniki zewnętrzne, 5)Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom). 6) Szczegółowy opis dotyczący składania ofert wspólnych został opisany w rozdziale V SWZ. 7) Zamawiający w stosunku do Wykonawcy, który na podstawie art. 118 ustawy pzp korzysta z zasobów innego podmiotu w celu spełnienia warunku udziału dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnienie warunku przez Wykonawcę i podmiot udostępniający zasoby. Szczegółowy opis zawiera w rozdział V SWZ. 8) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 5_of do SWZ. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ przez podmiot udostępniający zasoby oraz wypełniony Załącznik nr 5_of. 9.) Opis przygotowania ofert zawiera w rozdział X SWZ. 10) Opis sposobu obliczenia ceny zawiera rozdział XVII SWZ. 11) Informacje o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione po wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zostały zwarte opisane w rozdziale XIX SWZ. 12) Przetwarzanie danych osobowych zwarte zostały w rozdziale XXIV SWZ. 13) Zamawiający nie wymaga przedłożenia przedmiotowych środków dowodowych. 14) Zamawiający nie nakłada obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. 15) Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium. 16) Zamawiający nie wprowadza wymagań dotyczących zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 17) . Informacja o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych do porozumiewania się z wykonawcami została szczegółowo opisna w rozdziale XI SWZ. 18) Dodatkowe wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące dokumentów elektronicznych i przekazywania dokumentów środkiem komunikacji elektronicznej zostały szczegółowo opisane w rozdziale XII SWZ. Część zamówienia: LOT-0009 Część 9. MIĘSO I WĘDLINY 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa w okresie od 1 stycznia 2026 do 31 grudnia 2026 roku do siedziby Zamawiającego MIĘSA I WĘDLIN w szacunkowych ilościach podanych w tabelach (zał. Nr 1i do SWZ). 2) Częstotliwość dostawy towarów odbywać się będzie sukcesywnie i w ilościach zależnych od potrzeb Zamawiającego. 3) Szczegółowy zakres dostawy zawarty jest w dokumentach zamówienia (Specyfikacji Warunków Zamówienia i jej załącznikach). 4). Cechy dyskwalifikujące dostarczane artykuły w zakresie wszystkich produktów, w szczególności: • nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, obecność szkodników oraz ich pozostałości, • brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, wspólne dla mięsa: • oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, wspólne dla wędlin: • nalot pleśni, barwa szarozielona, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenie mechaniczne, zabrudzenia, zawilgocenie powierzchni. 5)Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom). 6) Szczegółowy opis dotyczący składania ofert wspólnych został opisany w rozdziale V SWZ. 7) Zamawiający w stosunku do Wykonawcy, który na podstawie art. 118 ustawy pzp korzysta z zasobów innego podmiotu w celu spełnienia warunku udziału dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnienie warunku przez Wykonawcę i podmiot udostępniający zasoby. Szczegółowy opis zawiera w rozdział V SWZ. 8) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 5_of do SWZ. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ przez podmiot udostępniający zasoby oraz wypełniony Załącznik nr 5_of. 9.) Opis przygotowania ofert zawiera w rozdział X SWZ. 10) Opis sposobu obliczenia ceny zawiera rozdział XVII SWZ. 11) Informacje o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione po wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zostały zwarte opisane w rozdziale XIX SWZ. 12) Przetwarzanie danych osobowych zwarte zostały w rozdziale XXIV SWZ. 13) Zamawiający nie wymaga przedłożenia przedmiotowych środków dowodowych. 14) Zamawiający nie nakłada obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. 15) Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium. 16) Zamawiający nie wprowadza wymagań dotyczących zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 17) . Informacja o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych do porozumiewania się z wykonawcami została szczegółowo opisna w rozdziale XI SWZ. 18) Dodatkowe wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące dokumentów elektronicznych i przekazywania dokumentów środkiem komunikacji elektronicznej zostały szczegółowo opisane w rozdziale XII SWZ. Część zamówienia: LOT-0010 Część 10. JAJA KURZE 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa w okresie od 1 stycznia 2026 do 31 grudnia 2026 roku do siedziby Zamawiającego JAJ KURZYCH w szacunkowych ilościach podanych w tabelach (zał. Nr 1j do SWZ). 2) Częstotliwość dostawy towarów odbywać się będzie sukcesywnie i w ilościach zależnych od potrzeb Zamawiającego. 3) Szczegółowy zakres dostawy zawarty jest w dokumentach zamówienia (Specyfikacji Warunków Zamówienia i jej załącznikach). 4). Cechy dyskwalifikujące dostarczane artykuły w zakresie wszystkich produktów, w szczególności: • nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, obecność szkodników oraz ich pozostałości, • brak oznakowania opakowań, uszkodzenia mechaniczne, wspólne dla jaj: • obce, kwaśne lub gorzkie posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot lub objawy pleśni, zazielenienie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, nieprawidłowa konsystencja, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenie mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, plamy na powierzchni oraz zawilgocenie powierzchni. 5)Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom). 6) Szczegółowy opis dotyczący składania ofert wspólnych został opisany w rozdziale V SWZ. 7) Zamawiający w stosunku do Wykonawcy, który na podstawie art. 118 ustawy pzp korzysta z zasobów innego podmiotu w celu spełnienia warunku udziału dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnienie warunku przez Wykonawcę i podmiot udostępniający zasoby. Szczegółowy opis zawiera w rozdział V SWZ. 8) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 5_of do SWZ. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby – wypełniony Załącznik nr 3A_of JEDZ przez podmiot udostępniający zasoby oraz wypełniony Załącznik nr 5_of. 9.) Opis przygotowania ofert zawiera w rozdział X SWZ. 10) Opis sposobu obliczenia ceny zawiera rozdział XVII SWZ. 11) Informacje o formalnościach, jakie powinny zostać dopełnione po wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zostały zwarte opisane w rozdziale XIX SWZ. 12) Przetwarzanie danych osobowych zwarte zostały w rozdziale XXIV SWZ. 13) Zamawiający nie wymaga przedłożenia przedmiotowych środków dowodowych. 14) Zamawiający nie nakłada obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. 15) Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium. 16) Zamawiający nie wprowadza wymagań dotyczących zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 17) . Informacja o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych do porozumiewania się z wykonawcami została szczegółowo opisna w rozdziale XI SWZ. 18) Dodatkowe wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące dokumentów elektronicznych i przekazywania dokumentów środkiem komunikacji elektronicznej zostały szczegółowo opisane w rozdziale XII SWZ. |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 3142500, 15000000, 15100000, 15220000, 15230000, 15240000, 15300000, 15331100, 15331170, 15332100, 15500000, 15800000, 15810000, 15851000, 15870000, 15872000, 15894300, 15896000, 15898000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Dolnośląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Dolnośląskie |