Przetarg 12111615 - Dostawa produktów mleczarskich i jaj kurzych konsumpcyjnych...

   
Analizuj Zamówienie 12111615
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-21
przedmiot ogłoszenia
Dostawa produktów mleczarskich i jaj kurzych konsumpcyjnych

Część 1: Mleko 2% tłuszczu spożywcze krowie, pasteryzowane, bez dodatków konserwujących i stabilizatorów

Część 2: Mleko 2
% tłuszczu spożywcze krowie, pasteryzowane (opakowanie: karton, butelka, dzbanek z grubej folii o poj. 1L)

Część 3: Maślanka fermentowany napój mleczny o zawartości tłuszczu do 1,5 %, bez dodatku konserwantów i barwników. Produkt chłodzony, o lekkim, kwaśnym smaku i jednolitej konsystencji Mleko2% tłuszczu UHT Spożywcze mleko krowie homogenizowane i sterylizowane, bez dodatków konserwujących

Część 4: Śmietana 12 % tłuszczu Produkt chłodzony, o jednolitej konsystencji i naturalnym, lekko kwaśnym smakuSer biały (twaróg półtłusty) świeży ser twarogowy o zawartości tłuszczu około 5–10% w suchej masie. Produkt naturalny, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Ser pakowany próżniowo lub w atmosferze ochronnej. Produkt chłodzony, o jednolitej konsystencji i charakterystycznym, lekko kwaśnym smaku (opakowanie zbiorcze, ser nadający się do krojenia w grube plastry)Ser żółty Dojrzewający ser podpuszczkowy o zwartej, elastycznej konsystencji i łagodnym, lekko słodkawym smaku, charakterystycznym dla serów typu holenderskiego. Zawartość tłuszczu w suchej masie minimum 40–45%, w zależności od rodzaju. Produkt pasteryzowany, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Pakowany w blok, przeznaczony do krojenia lub porcjowania, przechowywany w warunkach chłodniczych.

Część 5: Jogurt naturalny bez dodatku cukru, barwników i konserwantów. Produkt chłodzony, o jednolitej konsystencji i naturalnym, lekko kwaśnym smakuJogurt naturalny bez laktozy bez dodatku cukru, barwników i konserwantów. Zawartość laktozy maksymalnie 0,01 g na 100 g Produkt chłodzony, o jednolitej konsystencji i naturalnym, lekko kwaśnym smaku

Część 6: Kefir naturalny Fermentowany napój mleczny o zawartości tłuszczu 2%, bez dodatku konserwantów i barwników. Produkt chłodzony, o charakterystycznym lekko kwaśnym smaku i jednolitej konsystencji Jogurt owocowy z dodatkiem zbóż Jogurt owocowy, różne smaki, wzbogacony ziarnami zbóż, np. pszenicy, jęczmienia, żyta, ryżu, owsa, prosa. Zawartość: cukru - maks. 20g w 100g produktuJogurt owocowy Fermentowany produkt mleczny o zawartości owoców min. 9%. Różne smaki, np.: truskawka, wiśnia, brzoskwinia, morela - do wyboru przy składaniu zamówienia. Opakowanie jednostkowe Jogurt pitny owocowy Produkt mleczny o płynnej konsystencji, dostępny w różnych smakach owocowych typu wiśnia, brzoskwinia, jagoda (do wyboru przy składaniu zamówienia). Zawartość tłuszczu do 2%. Wytwarzany z mleka pasteryzowanego, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników

Część 7: Serek waniliowy Produkt mleczny o kremowej konsystencji i łagodnym, waniliowym smaku, zawierający żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej. Wytwarzany na bazie serka twarogowego lub homogenizowanego z dodatkiem naturalnego aromatu waniliowego i cukru. Bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Produkt chłodzony, pakowany hermetycznieSerek waniliowy bez laktozy Produkt mleczny o smaku waniliowym, o kremowej konsystencji, zawierający żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej. Skład: mleko, cukier, skrobia modyfikowana, aromat waniliowy, zagęszczony sok cytrynowy i barwniki naturalne; brak konserwantów; wersja bez laktozy. Serek naturalny lekki Produkt mleczny o delikatnej, kremowej konsystencji i łagodnym smaku, wytwarzany z mleka pasteryzowanego. Bez dodatku soli, konserwantów, zagęstników, barwników ani stabilizatorów. Skład: mleko pasteryzowane, czyste kultury mleczarskie. Dopuszczalna zawartość tłuszczu: maks. 3 g/100 g. Produkt chłodzony, pakowany hermetycznie. Serek naturalny ziarnisty Produkt mleczny o charakterystycznej, grudkowatej konsystencji i naturalnym, lekko kwaskowym smaku. Wytwarzany z mleka pasteryzowanego bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Skład: mleko pasteryzowane, śmietanka, kultury mleczarskie.Serek homogenizowany naturalny Produkt mleczny o gładkiej, kremowej konsystencji i naturalnym, lekko kwaskowym smaku. Wytwarzany z mleka i śmietanki, bez dodatku cukru, konserwantów ani sztucznych barwników. Produkt chłodzony, pakowany hermetycznie.

Część 8: Kefir naturalny fermentowany napój mleczny o zawartości tłuszczu 2%, bez dodatku konserwantów i barwników. Produkt chłodzony, o charakterystycznym lekko kwaśnym smaku i jednolitej konsystencji Ser topiony kremowy Produkt mleczny o naturalnym, łagodnym smaku, wytwarzany z sera dojrzewającego, masła i mleka w proszku, z dodatkiem soli emulgujących. Ser o jednolitej, kremowej konsystencji, bez dodatku konserwantów, sztucznych barwników ani substancji smakowych. Pakowany hermetycznie Przechowywany w warunkach chłodniczych.

Część 9: Ser topiony. Produkt mleczny wytwarzany z sera dojrzewającego, masła, mleka w proszku i soli emulgujących. Ser o kremowej konsystencji i łagodnym smaku, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Pakowany w porcje jednostkowe (trójkąty) w opakowaniu zbiorczym

Część 10: Deser mleczno-ryżowy, smakowy. Produkt mleczny o kremowej konsystencji z dodatkiem gotowanego ryżu, wzbogacony naturalnymi aromatami owocowymi i smakowymi, różne smaki (truskawka, czekolada, wiśnia, wanilia, karmel). Bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Produkt chłodzony, pakowany hermetycznieDeser - kaszka manna z mlekiem/ różne smaki Produkt mleczny o kremowej konsystencji z dodatkiem gotowanego ryżu, wzbogacony naturalnymi aromatami owocowymi i smakowymi (truskawka, czekolada, wiśnia, wanilia, karmel). Bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Produkt chłodzony, pakowany hermetycznie.

Część 11: Jaja kurze klasy A, świeże, skorupki czyste, nieuszkodzone, bez pęknięć, nie myte, bez zanieczyszczeń organicznych i nieorganicznych, bez obcych zapachów i oznak zepsucia. Jaja w klasie wagowej L

Część 12: Mozzarella delikatny, świeży ser o miękkiej i lekko sprężystej konsystencji oraz łagodnym, kremowym smaku. Zawartość tłuszczu minimum 40% w suchej masie. Produkt pasteryzowany, pakowany hermetycznie (próżniowo lub w atmosferze ochronnej), bez dodatku konserwantów i barwników, przechowywany w warunkach chłodniczychSerek naturalny twarogowy Produkt mleczny o delikatnej, kremowej konsystencji i naturalnym, lekko kwaskowym smaku. Wytwarzany z mleka pasteryzowanego, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Zawartość tłuszczu około 6%, zawartość soli nie przekracza 0,1%. Pakowany hermetycznie, produkt chłodzonySkyr naturalny Jogurt typu islandzkiego o gęstej, kremowej konsystencji, zawierający żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus. Produkt wysokobiałkowy, zawierający 10–15 g białka oraz 3,5–5 g węglowodanów na 100 g produktu; zawartość sodu nie przekracza 2 g/100 g. Skyr naturalny z dodatkiem owoców Jogurt typu islandzkiego o gęstej, kremowej konsystencji, zawierający żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus. Produkt zawiera min. 20% wsadu owocowego (dozwolone owoce: jagody, truskawki itp. ), a maksymalna zawartość cukru wynosi 8–10 g na 100 g. Wytwarzany na bazie mleka pasteryzowanego, pakowany hermetycznie i przechowywany w warunkach chłodniczych

Część 13: Ser typu parmezan, tarty. Dojrzewający ser twardy o zwartej, kruchej strukturze oraz wyrazistym smaku i aromacie charakterystycznym dla serów długo dojrzewających. Produkt zawiera minimum 12% tłuszczu oraz około 30 g białka w 100 g, bez dodatku konserwantów, barwników i aromatów. Pakowany hermetycznie (próżniowo lub w atmosferze ochronnej), przechowywany w warunkach chłodniczychSer typu „feta” (sałatkowo-kanapkowy)Produkt mleczny, dojrzewający, przechowywany w solance. Konsystencja zwarta, lekko krucha, jednolita, bez widocznych ubytków i nalotów. Smak słonawy, typowy dla sera dojrzewającego typu feta. Zawartość tłuszczu w suchej masie: 35–42% Zawartość soli: maksymalnie 3,0 g/100 g, Bez dodatku konserwantów, barwników, stabilizatorów

Część 14: Tłuszcz do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 10g (Mix tłuszczów tłuszczów roślinnych lub tłuszczów roślinnych i zwierzęcych Smak, zapach, wartość kaloryczna i witaminowa zbliżona lub taka sama jak masło. Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia

Część 15: Masło ekstra do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 10g Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia

EO/EŻ-2738/74/25
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15500000, 33600000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze