Przetarg 12111615 - Dostawa produktów mleczarskich i jaj kurzych konsumpcyjnych...
| Analizuj | Zamówienie 12111615 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-21 |
| przedmiot ogłoszenia | Dostawa produktów mleczarskich i jaj kurzych konsumpcyjnych Część 1: Mleko 2% tłuszczu spożywcze krowie, pasteryzowane, bez dodatków konserwujących i stabilizatorów Część 2: Mleko 2 % tłuszczu spożywcze krowie, pasteryzowane (opakowanie: karton, butelka, dzbanek z grubej folii o poj. 1L) Część 3: Maślanka fermentowany napój mleczny o zawartości tłuszczu do 1,5 %, bez dodatku konserwantów i barwników. Produkt chłodzony, o lekkim, kwaśnym smaku i jednolitej konsystencji Mleko2% tłuszczu UHT Spożywcze mleko krowie homogenizowane i sterylizowane, bez dodatków konserwujących Część 4: Śmietana 12 % tłuszczu Produkt chłodzony, o jednolitej konsystencji i naturalnym, lekko kwaśnym smakuSer biały (twaróg półtłusty) świeży ser twarogowy o zawartości tłuszczu około 5–10% w suchej masie. Produkt naturalny, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Ser pakowany próżniowo lub w atmosferze ochronnej. Produkt chłodzony, o jednolitej konsystencji i charakterystycznym, lekko kwaśnym smaku (opakowanie zbiorcze, ser nadający się do krojenia w grube plastry)Ser żółty Dojrzewający ser podpuszczkowy o zwartej, elastycznej konsystencji i łagodnym, lekko słodkawym smaku, charakterystycznym dla serów typu holenderskiego. Zawartość tłuszczu w suchej masie minimum 40–45%, w zależności od rodzaju. Produkt pasteryzowany, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Pakowany w blok, przeznaczony do krojenia lub porcjowania, przechowywany w warunkach chłodniczych. Część 5: Jogurt naturalny bez dodatku cukru, barwników i konserwantów. Produkt chłodzony, o jednolitej konsystencji i naturalnym, lekko kwaśnym smakuJogurt naturalny bez laktozy bez dodatku cukru, barwników i konserwantów. Zawartość laktozy maksymalnie 0,01 g na 100 g Produkt chłodzony, o jednolitej konsystencji i naturalnym, lekko kwaśnym smaku Część 6: Kefir naturalny Fermentowany napój mleczny o zawartości tłuszczu 2%, bez dodatku konserwantów i barwników. Produkt chłodzony, o charakterystycznym lekko kwaśnym smaku i jednolitej konsystencji Jogurt owocowy z dodatkiem zbóż Jogurt owocowy, różne smaki, wzbogacony ziarnami zbóż, np. pszenicy, jęczmienia, żyta, ryżu, owsa, prosa. Zawartość: cukru - maks. 20g w 100g produktuJogurt owocowy Fermentowany produkt mleczny o zawartości owoców min. 9%. Różne smaki, np.: truskawka, wiśnia, brzoskwinia, morela - do wyboru przy składaniu zamówienia. Opakowanie jednostkowe Jogurt pitny owocowy Produkt mleczny o płynnej konsystencji, dostępny w różnych smakach owocowych typu wiśnia, brzoskwinia, jagoda (do wyboru przy składaniu zamówienia). Zawartość tłuszczu do 2%. Wytwarzany z mleka pasteryzowanego, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników Część 7: Serek waniliowy Produkt mleczny o kremowej konsystencji i łagodnym, waniliowym smaku, zawierający żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej. Wytwarzany na bazie serka twarogowego lub homogenizowanego z dodatkiem naturalnego aromatu waniliowego i cukru. Bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Produkt chłodzony, pakowany hermetycznieSerek waniliowy bez laktozy Produkt mleczny o smaku waniliowym, o kremowej konsystencji, zawierający żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej. Skład: mleko, cukier, skrobia modyfikowana, aromat waniliowy, zagęszczony sok cytrynowy i barwniki naturalne; brak konserwantów; wersja bez laktozy. Serek naturalny lekki Produkt mleczny o delikatnej, kremowej konsystencji i łagodnym smaku, wytwarzany z mleka pasteryzowanego. Bez dodatku soli, konserwantów, zagęstników, barwników ani stabilizatorów. Skład: mleko pasteryzowane, czyste kultury mleczarskie. Dopuszczalna zawartość tłuszczu: maks. 3 g/100 g. Produkt chłodzony, pakowany hermetycznie. Serek naturalny ziarnisty Produkt mleczny o charakterystycznej, grudkowatej konsystencji i naturalnym, lekko kwaskowym smaku. Wytwarzany z mleka pasteryzowanego bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Skład: mleko pasteryzowane, śmietanka, kultury mleczarskie.Serek homogenizowany naturalny Produkt mleczny o gładkiej, kremowej konsystencji i naturalnym, lekko kwaskowym smaku. Wytwarzany z mleka i śmietanki, bez dodatku cukru, konserwantów ani sztucznych barwników. Produkt chłodzony, pakowany hermetycznie. Część 8: Kefir naturalny fermentowany napój mleczny o zawartości tłuszczu 2%, bez dodatku konserwantów i barwników. Produkt chłodzony, o charakterystycznym lekko kwaśnym smaku i jednolitej konsystencji Ser topiony kremowy Produkt mleczny o naturalnym, łagodnym smaku, wytwarzany z sera dojrzewającego, masła i mleka w proszku, z dodatkiem soli emulgujących. Ser o jednolitej, kremowej konsystencji, bez dodatku konserwantów, sztucznych barwników ani substancji smakowych. Pakowany hermetycznie Przechowywany w warunkach chłodniczych. Część 9: Ser topiony. Produkt mleczny wytwarzany z sera dojrzewającego, masła, mleka w proszku i soli emulgujących. Ser o kremowej konsystencji i łagodnym smaku, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Pakowany w porcje jednostkowe (trójkąty) w opakowaniu zbiorczym Część 10: Deser mleczno-ryżowy, smakowy. Produkt mleczny o kremowej konsystencji z dodatkiem gotowanego ryżu, wzbogacony naturalnymi aromatami owocowymi i smakowymi, różne smaki (truskawka, czekolada, wiśnia, wanilia, karmel). Bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Produkt chłodzony, pakowany hermetycznieDeser - kaszka manna z mlekiem/ różne smaki Produkt mleczny o kremowej konsystencji z dodatkiem gotowanego ryżu, wzbogacony naturalnymi aromatami owocowymi i smakowymi (truskawka, czekolada, wiśnia, wanilia, karmel). Bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Produkt chłodzony, pakowany hermetycznie. Część 11: Jaja kurze klasy A, świeże, skorupki czyste, nieuszkodzone, bez pęknięć, nie myte, bez zanieczyszczeń organicznych i nieorganicznych, bez obcych zapachów i oznak zepsucia. Jaja w klasie wagowej L Część 12: Mozzarella delikatny, świeży ser o miękkiej i lekko sprężystej konsystencji oraz łagodnym, kremowym smaku. Zawartość tłuszczu minimum 40% w suchej masie. Produkt pasteryzowany, pakowany hermetycznie (próżniowo lub w atmosferze ochronnej), bez dodatku konserwantów i barwników, przechowywany w warunkach chłodniczychSerek naturalny twarogowy Produkt mleczny o delikatnej, kremowej konsystencji i naturalnym, lekko kwaskowym smaku. Wytwarzany z mleka pasteryzowanego, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Zawartość tłuszczu około 6%, zawartość soli nie przekracza 0,1%. Pakowany hermetycznie, produkt chłodzonySkyr naturalny Jogurt typu islandzkiego o gęstej, kremowej konsystencji, zawierający żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus. Produkt wysokobiałkowy, zawierający 10–15 g białka oraz 3,5–5 g węglowodanów na 100 g produktu; zawartość sodu nie przekracza 2 g/100 g. Skyr naturalny z dodatkiem owoców Jogurt typu islandzkiego o gęstej, kremowej konsystencji, zawierający żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus. Produkt zawiera min. 20% wsadu owocowego (dozwolone owoce: jagody, truskawki itp. ), a maksymalna zawartość cukru wynosi 8–10 g na 100 g. Wytwarzany na bazie mleka pasteryzowanego, pakowany hermetycznie i przechowywany w warunkach chłodniczych Część 13: Ser typu parmezan, tarty. Dojrzewający ser twardy o zwartej, kruchej strukturze oraz wyrazistym smaku i aromacie charakterystycznym dla serów długo dojrzewających. Produkt zawiera minimum 12% tłuszczu oraz około 30 g białka w 100 g, bez dodatku konserwantów, barwników i aromatów. Pakowany hermetycznie (próżniowo lub w atmosferze ochronnej), przechowywany w warunkach chłodniczychSer typu „feta” (sałatkowo-kanapkowy)Produkt mleczny, dojrzewający, przechowywany w solance. Konsystencja zwarta, lekko krucha, jednolita, bez widocznych ubytków i nalotów. Smak słonawy, typowy dla sera dojrzewającego typu feta. Zawartość tłuszczu w suchej masie: 35–42% Zawartość soli: maksymalnie 3,0 g/100 g, Bez dodatku konserwantów, barwników, stabilizatorów Część 14: Tłuszcz do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 10g (Mix tłuszczów tłuszczów roślinnych lub tłuszczów roślinnych i zwierzęcych Smak, zapach, wartość kaloryczna i witaminowa zbliżona lub taka sama jak masło. Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia Część 15: Masło ekstra do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 10g Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia EO/EŻ-2738/74/25 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15500000, 33600000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Lubelskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Lubelskie |