Przetarg 12069517 - DOSTAWA ŻYWNOŚCI NA POTRZEBY PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 10...
| Analizuj | Zamówienie 12069517 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-18 |
| przedmiot ogłoszenia | DOSTAWA ŻYWNOŚCI NA POTRZEBY PRZEDSZKOLA MIEJSKIEGO NR 10 W BYTOMIU / 2026 Część 1: MIĘSO I WYROBY MIĘSNE• Mięso najwyższej jakości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danegorodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej• Wędliny najwyższej jakości, świeże, osłony ściśle przylegające do farszu, o czystej, suchej powierzchni icharakterystycznym dla danego asortymentu zapachu i wyglądzie.• Wędliny powinny być pakowane w atmosferze chronionej.• Barwa mięsa wieprzowego świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, mięso powinno być soczyste, barwa,zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, dopuszczana niewielka naturalna ilośćokrywy tłuszczowej.• W przypadku mięs tłustych np. karczek oraz błon np. schab b/k. Wędliny, szynki i kiełbasy – zawartość mięsa min. 85%, ,smak i zapach charakterystyczny.• Dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa.• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy do Zamawiającego dla wędlin ikiełbas oraz 5 dni dla mięsa świeżego Część 2: OWOCE I WARZYWA MROŻONE• Owoce i warzywa mrożone najwyższej jakości, pierwszego gatunku, o kształcie i barwiecharakterystycznej dla produktu wyjściowego, sypkie, nie zbrylone.• Mrożone warzywa i owoce będą w odpowiedni sposób zamrożone, nie będą nosić oznakrozmrożenia i ponownego zamrożenia (poszczególne warzywa i owoce są w worku luźne, niestanowią jednej zmrożonej bryły – za wyjątkiem szpinaku rozdrobnionego, który jest mrożony w formie bryły lub jako małe zmielone kulki-bryły).• Mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 miesiące oddaty dostawy towaru do Zamawiającego Część 3: PRODUKTY MLECZARSKIE• Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów,niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dniadostawy do Zamawiającego dla produktów: twarogi, kefir maślanka, nie krótszy niż 21 dni oddaty dostawy dla następujących produktów: masło, jogurty, śmietany, sery żółte, serkitwarogowe do smarowania, pozostałe sery Część 4: OWOCE I WARZYWA ŚWIEŻE• Owoce i warzywa wszystkie klasy pierwszej – powinny być świeże, nie zwiędnięte, bezuszkodzeń zewnętrznych.• Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danegogatunku, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń, oznak wyrastania korzenia w pędnasienny, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia.• Warzywa nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe.• Warzywa korzenne – korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bezuszkodzeń przez szkodniki, bez plam.• Ziemniaki – powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku,nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny.• Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń.• Owoce – skóra gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia. Część 5: PIECZYWO I WYROBY CIASTKARSKIE• Dostarczane pieczywo nie może być mrożone ani rozmrażane. • Pieczywo nie może być wypiekane z ciasta mrożonego. •Pieczywo świeże, wyprodukowane w nie wcześniej niż 6 godzin od planowanej dostawy do Zamawiającego, niegumiaste,miękkie, chrupiące, wyprodukowane z najwyższej jakości składników, bez śladów wody i wilgoci. Część 6: POZOSTAŁE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE• Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego,nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.• Produkty zdługoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 6 miesięczną datę przydatności dospożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. • Makarony mają być sporządzone z najwyższej jakości mąkidurum, po ugotowaniu makaron nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor. • Przyprawy –zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek.. • Produkty sypkie, takie jak ryż, kasze – mają byćnajwyższej jakości, po ugotowaniu nie sklejać się. • Produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji. • Produkty wpuszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego (bez konieczności używania otwieraczamechanicznego). Część 7: RYBY ŚWIEŻE, PRZETWORZONE I KONSERWOWANE - w I-m gatunku, odpowiednio całe,zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP maksymalny ubytekmasy nie może przekroczyć 10%. Część 8: JAJKA• Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki. • Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnymnumerem zakładu produkcyjnego. Jaja w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania 2025/BZP 00528891/01/P |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 15100000, 15110000, 15131100, 15131130, 15131135, 15131310, 15200000, 15221000, 15300000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |