Przetarg 11735768 - Dostawa mięsa wieprzowego i wędlin wieprzowych do...
| Analizuj | Zamówienie 11735768 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-10-24 |
| przedmiot ogłoszenia | Dostawa mięsa wieprzowego i wędlin wieprzowych do obiektów „Uzdrowisko Kołobrzeg” S.A. w Kołobrzegu Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do punktów żywienia w obiektach Zamawiając ego mięsa wieprzowego oraz wyrobów wędliniarskich i garmażeryjnych wieprzowych według następującego podziału:Grupa 1. Mięso, podroby, kości i tłuszcze świeże będące elementami rozbioru tuszy wieprzowej oraz w niewielkim zakresie tuszy wołowej. Ogólna masa zamawianego mięsa i podrobów w okresie 12 miesięcy – około 31.291 kg.Grupa 2. Wędliny z mięsa wieprzowego, wysokogatunkowe, wykonane w różnej technologii w postaci różnorodnych szynek, kiełbas, bloków itp. o różnym stopniu rozdrobnienia i kompozycji oraz podwyższonej trwałości, możliwe do spożycia bez specjalnego przygotowania na zimno, np.: szynki, polędwice, kiełbasy suche i podsuszane, kabanosy, wędzonki itp.Ogólna przewidywana masa zamawianych wędlin w tej grupie: około 22.925 kg,Grupa 3. Wędliny z mięsa wieprzowego pozostałe wykonane w różnej technologii w postaci różnego rodzaju kiełbas i batonów o różnym stopniu rozdrobnienia, z nadzieniem lub przyprawami, możliwe do spożycia na zimno lub po podgrzaniu, a także wyroby garmażeryjne w postaci pasztetów, pieczeni, salcesonów itp.Ogólna przewidywana masa zamawianych wyrobów w tej grupie: około 20.575 kg. Podana ilość zamawianych produktów nie jest wielkością ostateczną i może się wahać w zależności od potrzeb zamawiającego, łączna wartość zmian jest mniejsza od 10% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie, w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego, z jednoczesnym zachowaniem cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w ofercie. Zamawiający dokonał szacowania na podstawie zgłoszonej liczby gości w roku 2025. Zapotrzebowanie na dostawy produktów może ulec zmianie w przypadku zmiany ilości gości hotelowych, w tym komercyjnych i kuracyjnych ze skierowaniem z NFZ. Wynagrodzenie Wykonawcy uzależnione będzie od ilości faktycznie zrealizowanych dostaw. Zmiany dokonane zostaną w formie pisemnego aneksu.Szczegółowy wykaz asortymentowy pożądanych towarów przedstawiony jest w załączniku nr 1 do niniejszej specyfikacji.2. Dostarczany towar powinien odpowiadać Polskiej Normie lub opisowi cech właściwych dla danego wyrobu oraz nadanej przez producenta nazwie. Opis ten należy zamieścić w “Wykazie wyrobów proponowanych do realizacji zamówienia” sporządzonym przez wykonawcę i dołączonym do oferty.3. Każda dostarczana partia towaru winna być zaopatrzona w aktualne świadectwo badań weterynaryjnych oraz powinna mieć określony i oznaczony termin przydatności do spożycia.4. Dopuszcza się rozszerzenie asortymentu zamawianych towarów w trakcie trwania umowy o wyroby nowo wprowadzane na rynek.5. Z dostawą wiąże się usługa transportowa i rozładunek u zamawiającego.6. Dostawa towaru w ciągu maksymalnie 12 godzin od złożenia zamówienia. 7. Identyfikalność partii produktu – specyfikacja każdej partii.8. Produkty najwyższej jakości, nie mrożone, bez hermetycznych opakowań.9. Książeczka zdrowia dostawcy oraz książeczka sanitarna pojazdu do wglądu przy każdej dostawie.10. W przypadku stwierdzenia na dostarczanym towarze uszkodzeń, niewłaściwego zapachu – dostawca wymieni całą partię towaru do godziny 15.00 w tym samym dniu. DPZ.271.43.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15113000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Zachodniopomorskie |