Zlecenie 12236139 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej...

   
Analizuj Zamówienie 12236139
źródło Internet
data publikacji 2025-12-17
przedmiot zlecenia
Dostawa artykułów żywnościowych dla
Szkoły Podstawowej nr 1 im. Nauczycieli Tajnego Nauczania w Zagnańsku
dostawa artykułów żywn
ościowych do stołówki Zamawiającego znajdującej się w: Szkole Podstawowej nr 1 im. Nauczycieli Tajnego Nauczania w Zagnańsku.
Dostarczany asortyment winien być w gatunku I. Szczegółowy zakres zamówienia
Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 i. Nauczycieli Tajnego Nauczania
w Zagnańsku
oraz opis poszczególnych produktów żywnościowych zawierają załącznik nr 2 - opis przedmiotu zamówienia oraz załączniki 2.1 - 2.5 - formularz asortymentowo - cenowy
2) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych
3) Zamówienie podzielono na części
• Część NR 1
ARTYKUŁY SPOŻYWCZE CPV15800000-6
przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez dodatku glutaminianu sodu, barwników bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji MAKARON} Sporządzony z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor.
• Część NR 2
NABIAŁ I PRODUKTY MLECZARSKIE CPV15500000-3
świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.
• Część NR 3
Wędlina
wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.
• Część NR 4
Pieczywo 15810000-9
Chrupiące, świeże, niegumiaste.
• Część NR 5
WARZYWA, OWOCE ŚWIEŻE CPV15300000-l JABŁKA, GRUSZKI, OWOCE I WARZYWA owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza nieregularne, intensywnie kolor, skóra gładka, llusiawu, lśniąca, miąższ mają zielonkawobialy, soczysty. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe. Owoce, warzywa liściaste-bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń.
4) Wykonawca gwarantuje, że dostarczone artykuły żywnościowe będą zgodne z obowiązującymi przepisami:
• Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych odsprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach zawartość cukrów, sodu/soli oraz tłuszczy w produktach nie powinna przekraczać wartości wykazanych w wyżej wymienionym rozporządzeniu (Dz. U.2016 poz.l 154)
• Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity
Dz. U. z 2020 r. poz. 2021.)
• Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Ray (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności,
• Ustawą z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (tekst jednolity Dz.U. 2021 poz. 630)
• Dyrektywami i Rozporządzeniem UE w szczególności Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie Higieny środków spożywczych (Dz. Urz UE L 139 z 30.04.2004 r.str 1); Dz. Urz. UE Polskie Wydanie Specjalne rozdz.l 3,t 34 str.319)
• Rozporządzeniem WE NR 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 Kwietnia 2004 r ustanawiające szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (DZ.U. LI39 z 30.04.2004, str.55 z, z późn. zm) Dz. Urz UE Polskie Wydanie specjalne rozdz. 3,t45 str. 75, z poźn. zm)
• Rozporządzeniem (WE 178/2002 Parlamentu Europejskiego i rady z dnia 28 stycznia 2002 ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE L z dnia 1 lutego 2002 r z poźn. zm: Dz. U. UE Polskie Wydanie specjalne rozdz. 15, t6, str. 463, z poźn. zm.)
• Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity Dz. U. 2020 poz. 1753 z późn. zm.)
5) Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.
6) Dostawy (w tym rozładunek) będą dostarczane do siedziby Zamawiającego
7) Dostawa transportem i na koszt Wykonawcy.
8) Zamówienie będą składane przed dostawą telefonicznie.
9) Dostawa towaru partiami, stosownie do potrzeb i zamówień Zamawiającego. Wszelkie
reklamacje dotyczące dostawy Wykonawca zobowiązany jest załatwić w trybie pilnym od zgłoszenia. W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego
z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie - Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę.
10) Do każdej dostawy Wykonawca dołącza WZ lub Fakturę
11) Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość części.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji świętokrzyskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora świętokrzyskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze