Przetarg 11850937 - Część 1: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą...

   
Analizuj Zamówienie 11850937
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-03
przedmiot ogłoszenia
Część 1: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 st
ycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający zawiadomi o konieczności skorzysta z prawa opcji poprzez przesłanie informacji do Wykonawcy za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część I zamówienia: Mięso i produkty mięsne wieprzowo - wołoweLp. Przedmiot zamówienia Jm. Szacunkowa ilość zamówienia1 Boczek surowy wędzony wieprzowy bez skóry z półtuszy klasy I kg 2002 Karkówka bez kości (klasa I) kg 1503 Karkówka bez kości (klasa I) - vakum kg 804 Kiełbasa biała parzona (mięso wieprzowo -wołowe o zawartości mięsa: 80% w 100g produktu) - vakum kg 405 Kiełbasa śląska (mięso wieprzowo - wołowego o zawartości mięsa 80% w 100g produktu) – vakum kg 1206 Kości wieprzowe od schabu świeże (w całości klasa I) kg 1807 Kości wieprzowe wędzone od schabu (w całości klasa I) kg 808 Łopatka wieprzowa b/k (klasa I) kg 2009 Łopatka wieprzowa b/k (klasa I) - vakum kg 10010 Mięso grubo mielone stekowe ( z tuszy wieprzowej klasy I) kg 1011 Mięso gulaszowe wieprzowe (klasa I ) kg 30012 Mięso gulaszowe wieprzowe (klasa I ) - vakum kg 15013 Mięso mielone z łopatki (klasa I ) kg 15014 Schab bez kości (klasa I) kg 30015 Polędwiczka wieprzowa (klasaI) kg 10016 Schab bez kości (klasa I) – vakum kg 15017 Szynka gotowana (klasa I) – krojona plastry kg 518 Szynka surowa wieprzowa bez kości kulka (klasa I) kg 10019 Szynka surowa wieprzowa bez kości kulka (klasa I) - vakum kg 5020 Wołowina bez kości extra (klasa I) - vakum kg 6021 Żeberka wieprzowe świeże - chude (klasa I) - vakum kg 8022 Żeberka wieprzowe wędzone - chude (klasa I) - vakum kg 60

Część 2: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający zawiadomi o konieczności skorzysta z prawa opcji poprzez przesłanie informacji do Wykonawcy za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część II zamówienia: Mięso i produkty mięsne drobioweKOD CPV 15112000-6Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Szacunkowa ilość zamówienia1 Filet z piersi z indyka (z tuszy drobiowej klasa A) kg 402 Filet z piersi z indyka (z tuszy drobiowej klasa A) - vakum kg 203 Filet z piersi z kurczaka mielony (z tuszy drobiowej klasy A) kg 504 Filet z piersi z kurczaka mielony (z tuszy drobiowej klasy A) - vakum kg 405 Filet z piersi z kurczaka pojedynczy b/k (z tuszy drobiowej klasy A) kg 1 0006 Filet z piersi z kurczaka pojedynczy b/k (z tuszy drobiowej klasy A) – vakum kg 2807 Filet z piersi kurczaka krojony-kostka (z tuszy drobiowej klasy A) kg 1008 Filet z piersi kurczaka krojony-kostka (z tuszy drobiowej klasy A) - vakum kg 509 Mielone z indyka (z tuszy drobiowej klasy A) kg 4010 Mięso drobne z indyka gulaszowe (z tuszy drobiowej klasy A) kg 4511 Noga z kurczaka (z tuszy drobiowej klasa A) kg 5012 Parówki drobiowe – cienkie (z tuszy drobiowej klasy A, min 80% mięsa drobiowego w 100g produktu) kg 10013 Polędwiczki z kurczaka (z tuszy drobiowej klasa A) kg 5014 Porcje rosołowe (z tuszy drobiowej klasy A) kg 27015 Skrzydło z indyka (z tuszy drobiowej klasy A) kg 5016 Szynka drobiowa min. 90% mięsa drobiowego w 100 g produktu (klasa A) plastry kg 517 Udziec z kurczaka (z tuszy drobiowej klasy A) kg 10018 Wątroba drobiowa (z tuszy drobiowej klasy A) kg 60

Część 3: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający zawiadomi o konieczności skorzysta z prawa opcji poprzez przesłanie informacji do Wykonawcy za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część III zamówienia: Produkty zwierzęce - jajaLp. Przedmiot zamówienia Jm. Szacunkowa ilość zamówienia1 Jaja L (10 szt. w opakowaniu) szt. 7300

Część 4: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający zawiadomi o konieczności skorzysta z prawa opcji poprzez przesłanie informacji do Wykonawcy za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część IV zamówienia: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Szacunkowa ilość zamówienia1 Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia rafinowany (3l opakowanie) l 1 1502 Oliwa z oliwek (opakowanie butelka szklana 1l) l 103 Smalec wieprzowy czysty (opakowanie – kostka 200g.) kg 18

Część 5: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający zawiadomi o konieczności skorzysta z prawa opcji poprzez przesłanie informacji do Wykonawcy za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część V zamówienia: Owoce i warzywa świeże, ziemniakiLp. Przedmiot zamówienia Jm. Szacunkowa ilość zamówienia1 Ananas Klasa I (min waga 1 kg) szt. 102 Arbuz (dostępny od VI do IX) Klasa I kg 3503 Banan Klasa I kg 2 4004 Brzoskwinia ciasteczkowa Klasa I kg 3005 Buraki Klasa I kg 1206 Cebula biała Klasa I kg 3207 Cebula biała Klasa I (łuskana dostępna od 01.05) kg 1008 Cebula czerwona Klasa I kg 309 Cytryna Klasa I kg 30010 Czosnek (kraj pochodzenia Polska) Klasa I kg 2011 Fasola Jaś karłowy Klasa I kg 9012 Groch łuskany połówki kg 6013 Gruszka klas I typu Konferencja lub równoważna kg 1 20014 Jabłko klasa I typu Champion, Jonagored, Jonagold, Lobo lub równoważny kg 4 60015 Kalafior Klasa I ( waga min 1,3 kg dostępny od 1.VI) szt. 2016 Kalarepa Klasa I szt. 5017 Kapusta biała Klasa I kg 10018 Kapusta biała młoda (dostępna od 15.V) Klasa I kg 12019 Kapusta modra Klasa I kg 12020 Kapusta pekińska Klasa I kg 60021 Kapusta włoska Klasa I kg 8022 Kiwi Klasa I kg 17023 Koperek (pęczek o wadze min. 0,06 kg) Klasa I p. 90024 Lubczyk liście klasa I (pęczek o wadze min 150g) p. 30025 Mandarynka klasa I kg 90026 Marchew Klasa I kg 42027 Natka pietruszki (pęczek o wadze min. 0,10 kg) Klasa I p. 35028 Nektarynki klasa I kg 22029 Ogórek szklarniowy (kraj pochodzenia Polska) Klasa I kg 30030 Ogórek szklarniowy – krótki (kraj pochodzenia Polska) Klasa I kg 5031 Papryka świeża (czerwona) klasa I kg 8032 Papryka świeża (zielona) klasa I kg 533 Papryka świeża (żółta) klasa I kg 3034 Pieczarki Klasa I Klasa I kg 8035 Pietruszka korzeń Klasa I kg 10036 Pomarańcza Klasa I kg 1 00037 Pomidor Klasa I kg 8038 Por Klasa I kg 20039 Rzodkiewka Klasa I p. 12040 Sałata lodowa Klasa I ( waga min 0,70kg) szt. 30041 Seler korzeń Klasa I kg 20042 Soczewica klasa I (opakowanie 1kg - 5kg) kg 5043 Szczypiorek naciowy (pęczek o wadze min. 0,03kg) Klasa I p. 7044 Szczypior z cebulką (pęczek o wadze min. 0,05kg) Klasa I p. 7045 Śliwki węgierki duże Klasa I kg 20046 Winogrono bezpestkowe jasne Klasa I kg 6047 Ziemniaki duże (opakowanie worek 5 kg) Klasa I kg 7 50048 Ziemniaki duże młode polskie (dostępne od 15.V) Klasa I kg 500

Część 6: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający zawiadomi o konieczności skorzysta z prawa opcji poprzez przesłanie informacji do Wykonawcy za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część VI zamówienia: Owoce, warzywa mrożoneLp. Przedmiot zamówienia Jm. Szacunkowa ilość zamówienia1 Barszcz ukraiński mrożony (opakowanie o masie 2,5 kg) szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 32 Brokuły mrożone (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 263 Brukselka mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 204 Cukinia plastry (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008) szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 55 Cząstki ziemniaczane (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008) szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 506 Dynia kostka ( (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008) szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 207 Fasolka szparagowa zielona cała mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 208 Fasolka szparagowa zielona cięta mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 209 Fasolka szparagowa żółta cała mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 8010 Fasolka żółta cięta mrożona (opakowanie worek o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 6511 Frytki typu Mccain Our Chef Solutions Express lub równoważne 6/6 (opakowanie 2,5kg) kg 10012 Groszek mrożony (opakowanie worek o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 2013 Jagody ( (opakowanie worek o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008) szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 1614 Kalafior mrożony (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 6515 Kukurydza ziarno mrożona(opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 1016 Kulki ziemniaczane (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 5017 Lody rożki typu Big Milk lub równoważne o smaku wanilinowym szt. 46018 Malina mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 819 Marchewka mini ( opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 9020 Marchewka w kostce mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 11021 Mieszanka chińska mrożona - bez dodatku ziemniaków (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 2022 Mieszanka kompotowa bez pestek (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 223 Mieszanka meksykańska (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 1024 Mieszanka warzywna typu bukiet kwiatowy składający się co najmniej z 4 rodzajów warzyw z wyjątkiem ziemniaków (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 18025 Por plastry (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 1026 Szpinak liść mrożony (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 4027 Śliwki mrożone bez pestek (opakowanie o masie 2,5kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 228 Truskawka mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 3029 Włoszczyzna – cztero składnikowa : por, seler, pietruszka, marchew (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 28030 Wiśnia mrożona (opakowanie worek o masie 2,5 kg) bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 431 Zupa jarzynowa (włoszczyzna i inne warzywa z wyjątkiem ziemniaków- opakowanie o masie 2,5 kg) szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 4

Część 7: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający zawiadomi o konieczności skorzysta z prawa opcji poprzez przesłanie informacji do Wykonawcy za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część VII zamówienia: owoce, warzywa przetworzone i konserwoweLp. Przedmiot zamówienia Jm. Szacunkowa ilość zamówienia1 Ananas w puszce plastry (opakowanie o pojemności 580ml) typu Rolnik lub równoważne szt. (opakowanie o pojemności 580ml) 4502 Brzoskwinia w puszce w syropie (opakowanie o pojemności 850ml) typu Splendor lub równoważne szt. (opakowanie o pojemności 850ml) 4503 Buraczki wiórki typu Rolnik lub równoważne (opakowanie o masie 1,6 kg słoik) szt. (opakowanie o masie 1,6 kg słoik) 604 Chrzan tarty (opakowanie o masie 200g) typu Dymecki lub równoważny szt. (opakowanie o masie 200g) 305 Dżem o smaku truskawkowym niskosłodzony o zawartości owoców min 45g w 100g produktu (opakowanie o masie 3,5 kg wiaderko) typu Horega lub równoważny szt. (opakowanie o masie 3,5 kg wiaderko) 36 Dżem o smaku truskawkowym niskosłodzony o zawartości owoców min 45g w 100g produktu (opakowanie o masie 300g słoik) typu Międzychód lub równoważny szt. (opakowanie o masie 300g słoik) 807 Fasola czerwona (opakowanie puszka o pojemności 425 ml) typu Rolnik lub równoważna szt. (opakowanie puszka o pojemności 425 ml) 608 Groszek puszka (opakowanie o masie 400g) typu Pudliszki lub równoważny szt. (opakowanie o masie 400g) 609 Kapusta kiszona z marchewką (opakowanie wiaderko o masie netto 5 kg) kg 20010 Kapusta kiszona z marchewką surówkowa (opakowanie wiaderko o masie netto 5 kg) kg 20011 Ketchup łagodny min. 158g pomidorów na 100g produktu typu Pudliszki lub równoważny (opakowanie o masie 700g) szt. (opakowanie o masie 700g) 12012 Koncentrat pomidorowy 30% ekstraktu typu Pudliszki lub równoważne (opakowanie o masie 950g) szt. (opakowanie o masie 950g) 26013 Kukurydza konserwowa typu Pudliszki lub równoważne (opakowanie o masie 400g) szt. (opakowanie o masie 400g) 10014 Morela połówki puszka Sandra lub równoważny (opakowanie o masie 850ml/480g) szt. (opakowanie o masie 850ml/480g) 2015 Musztarda sarebska Pegaz lub równoważna (opakowanie o masie 900g) szt. (opakowanie o masie 900g) 1116 Naturalny sok jabłkowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie 2l) typu Tarczyn lub równoważny l 60017 Naturalny sok pomarańczowy - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony ( opakowanie 2l) typu Tarczyn lub równoważny l 20018 Naturalny sok jabłkowy 100% typu Wosana lub równoważny (opakowanie 1l) l 30019 Naturalny sok pomarańczowy 100% typu Wosana lub równoważny (opakowanie 1l) l 20020 Ogórek kiszony (opakowanie wiaderko o masie netto min. 3kg.) kg 20021 Ogórek konserwowy typu Rolnik lub równoważne (opakowanie o pojemności 900ml) szt. (opakowanie o pojemności 900ml) 15022 Ogórki małosolne opak. 3 kg netto (od 15.V) kg 6023 Mus jabłkowo malinowy bez dodatku cukru typu Owolovo (opakowanie o masie 200g) lub równoważny szt. (opakowanie o masie 200g) 92024 Pomidory całe w sosie własnym bez skóry (opakowanie o pojemności od 2500 ml do 2550 ml) typu Rolnik lub równoważne szt. (opakowanie o pojemności od 2500 ml do 2550 ml) 4025 Papryka czerwona typu Rolnik lub równoważne (opakowanie o pojemności 720ml) szt. (opakowanie o pojemności 720ml) 2026 Powidła śliwkowe (opakowanie o masie 285g) typu Międzychód lub równoważne szt. (opakowanie o masie 285g) 5027 Sok jabłko-marchewka 100% (opakowanie o pojemności 250 ml) bez dodatku cukru typu Bracia Sadownicy lub równoważny szt. (opakowanie o pojemności 250 ml) 90028 Syrop owocowy malinowy (opakowanie o pojemności 680ml) typu Herbapol lub równoważne szt. (opakowanie o pojemności 680ml) 10029 Syrop owocowy cytrynowy (opakowanie o pojemności 420ml) typu Herbapol lub równoważne szt. (opakowanie o pojemności 420ml) 6030 Syrop owocowy pomarańczowy (opakowanie o pojemności 680ml) typu Herbapol lub równoważne szt. (opakowanie o pojemności 680ml) 40

Część 8: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający zawiadomi o konieczności skorzysta z prawa opcji poprzez przesłanie informacji do Wykonawcy za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część VIII zamówienia: Produkty przemiału ziarna , skrobi i produktów skrobiowychLp. Przedmiot zamówienia Jm. Szacunkowa ilość zamówienia1 Kasza jaglana bezglutenowa Bio (opakowanie o masie 0,5 kg) szt. (opakowanie o masie 0,5 kg) 22 Kasza jęczmienna (opakowanie o masie 5 kg) kg 1803 Kasza manna (opakowanie o masie 1 kg) kg 304 Uniwersalny mix typu Glutenex lub równoważne (opakowanie o masie 1000 g.) kg 35 Kasza pęczak biała (opakowanie o masie 5 kg) kg 1506 Mąka pszenna wrocławska typ 500 (opakowanie o masie 1 kg) kg 7007 Mąka ziemniaczana (opakowanie o masie 1 kg) kg 208 Ryż biały (opakowanie o masie 1kg) kg 359 Ryż paraboliczny (opakowanie o masie 5 kg) kg 52010 Ryż paraboliczny (opakowanie o masie 1 kg) kg 20

Część 9: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający zawiadomi o konieczności skorzysta z prawa opcji poprzez przesłanie informacji do Wykonawcy za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część IX zamówienia: Ryby przetworzone i konserwowe, produkty głęboko mrożoneLp. Przedmiot zamówienia Jm. Szacunkowa ilość zamówienia1 Filet śledziowy matias – solony (opakowanie wiaderko 4 kg) kg. 402 Filet śledziowy w zalewie octowej (opakowanie wiaderko 4 kg) kg 43 Filet z dorsza Atlantycki bez skóry głęboko mrożony (tafla min. 6,804 kg) kg 104 Filet z Mintaja w chrupiącej panierce (100g – szt.) kg 405 Filet z Miruny głęboko mrożony (rozmiar 175-225 mm) bez skóry kg 4506 Filet z Morszczuka głęboko mrożony (rozmiar 175-225 mm) bez skóry kg 207 Krokiet rybny z serem min 65 % fileta z Mintaja (100-120g-1 szt, opak min.5 kg) kg 2608 Nagetsy – 100% fileta z kurczaka kg 1009 Paluszki rybne min 65 % fileta z Mintaja typu Tiko lub równoważne (opakowanie min.5 kg) kg 17010 Stripsy z kurczaka– 100% fileta z kurczaka kg 30011 Filet świeży z łososia atlantyckiego pakowany próżniowo Klasa. I kg 150

Część 10: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający zawiadomi o konieczności skorzysta z prawa opcji poprzez przesłanie informacji do Wykonawcy za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Produkty mleczarskieLp. Przedmiot zamówienia Jm. Szacunkowa ilość zamówienia1 Deser śmietankowo-czekoladowy Wypasiony lub równoważny (opakowanie o masie 130g) szt. (opakowanie o masie 130g) 1 5002 Deser śmietankowy Wypasiony lub równoważny (opakowanie o masie 130g) szt. (opakowanie o masie 130g) 1 5003 Deser ryżowy Czaruś lub równoważny o smaku jabłkowym (opakowanie o masie 150g) szt. (opakowanie o masie 150g) 9004 Deser ryżowy Czaruś lub równoważny o smaku truskawkowym (opakowanie o masie 150g) szt. (opakowanie o masie 150g) 9005 Deser ryżowy Czaruś lub równoważny o smaku malinowym (opakowanie o masie 150g) szt. (opakowanie o masie 150g) 9006 Jogurt naturalny gęsty (opakowanie o masie 350g - 370g ) szt. (opakowanie o masie 370g ) 1507 Masło extra o zawartości tłuszczu 82% (opakowanie kostka o masie 200g) szt. (opakowanie kostka o masie 200g) 9008 Mleko bez laktozy zawartość tłuszczu 3,2% (opakowanie karton o pojemności 1l) szt. (opakowanie karton o pojemności 1l) 59 Mleko zawartość tłuszczu 3,2% (opakowanie karton o pojemności 1l) szt. (opakowanie karton o pojemności 1l) 1 80010 Ser tarty Mozzarella - typu Gouda lub równoważny (zawartość tłuszczu min 25g/ 100g produktu; białka min 25g/100g produktu; węglowodany i tłuszcze 0g/100g produktu; opakowanie 1 kg) kg 6011 Ser żółty tarty - typu Gouda lub równoważny (zawartość tłuszczu min 25g/ 100g produktu; białka min 25g/100g produktu; węglowodany i tłuszcze 0g/100g produktu; opakowanie 1 kg) kg 6012 Ser żółty plastry - typu Gouda lub równoważny (zawartość tłuszczu min 25g/ 100g produktu; białka min 25g/100g produktu; węglowodany i tłuszcze 0g/100g produktu; opakowanie 1 kg) kg 313 Serek homogenizowany o smaku wanilii w saszetce typu Danio lub równoważny Składniki: twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier trzcinowy 9,4 %, skrobia modyfikowana, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, koncentrat soku z cytryny, żelatyna (opakowanie o masie 120 g) szt. (opakowanie o masie 120 g) 1 50014 Serek homogenizowany o smaku truskawkowym w saszetce typu Danio lub równoważny Składniki: twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier trzcinowy 9,4 %, skrobia modyfikowana, przecier truskawkowy innymi naturalnymi aromatami, koncentrat soku z cytryny, żelatyna. (opakowanie o masie 120 g) szt. (opakowanie o masie 120 g) 90015 Serek o smaku waniliowym – typu Wypasiony lub równoważny (opakowanie o masie 100 g) szt. (opakowanie o masie 100 g) 2 00016 Ser topiony śmietankowy bloczek typu Hochland lub równoważny Składniki: odtłuszczone mleko (55%) ser (28%) masło odtłuszczone mleko w proszku sole emulgujące (opakowanie o masie 90g) szt. (opakowanie o masie 90g) 60017 Śmietana ukwaszana zawartość tłuszczu 18 % gęsta (opakowanie kubek o masie 400 g ) szt. (opakowanie kubek o masie 400 g ) 26018 Śmietana zawartość tłuszczu 30% (opakowanie karton o pojemności 500ml) szt. (opakowanie karton o pojemności 500ml) 66019 Twaróg tłusty/mielony (opakowanie kostka 250g) kg 191

Część 11: Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZPod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Przedmiot zamówienia Szacunkowa ilość zamówienia Jm. Bazylia (opakowanie o masie 10g) typu Prymat lub równoważne 80 szt. Budyń śmietankowy bezglutenowy bez dodatku cukru typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 35g) 2 szt. Budyń czekoladowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,02 kg) 10 szt. Budyń śmietankowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,02 kg) 20 szt. Budyń wanilinowy z cukrem typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,02 kg) 10 szt. Bułki bezglutenowe typu Glutenex lub równoważne (pakowane w atmosferze ochronnej) – opakowanie o masie 200g 2 szt. Brzoskwinia suszona bez dodatku cukru (opakowanie o masie 500g) 50 szt. Chipsy jabłkowe typu Cykoria Jabcusie lub równoważne (opakowanie o masie 40g) 500 szt. Chleb bochenkowy wieloziarnisty jasny bezglutenowy typu Glutenex lub równoważny (opakowanie o masie 250g) 2 szt. Ciastka bezglutenowe owsiane typu Glutenex lub równoważne (opakowanie o masie 140 g) 2 szt. Ciastko OREO – ciastka kakaowe z nadzieniem o smaku wanilinowym – 29 % nadzienia typu Oreo lub równoważne (opakowanie o masie 44g) 940 szt. Cukier biały (opakowania 1 kg) 350 kgCukier puder (opakowanie min. 400g) 8 kgCukier wanilinowy (opakowanie o masie 0,32g) typu Winiary lub równoważny 150 szt. Baton 3Bit Big w czekoladzie mlecznej z nadzieniem mlecznym i herbatnikiem lub równoważny (opakowanie o masie 46 g) 950 szt. Czekolada mleczna min. 38% kakao w 100g produktu typu Goplana lub równoważna (opakowanie o masie netto od 90g do 100g) 1000 szt. Czosnek suszony – granulowany (opakowanie o masie 20g) typu Prymat lub równoważne 570 szt. Drożdże (opakowanie od 100g do 1kg) 4 kgGalaretka truskawkowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg) 1 szt. Galaretka truskawkowa bezglutenowa typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 71 g) 1 szt. Grzanki pszenne typu Mamut lub równoważne (opakowanie o masie 150g) 20 kg Herbata ekspresowa Lipton Earl Grey lub równoważna (opakowanie zawierające min. 92szt) 35 szt. Herbata expresowa malinowa z cytryną bez sztucznych aromatów herbacianych typu Herbapol lub równoważna (opakowanie 20 saszetek-60g) 530 szt. Herbata miętowa expresowa typu Herbapol lub równoważna (opakowanie od 20 saszetek) 150 szt. Imbir mielony (opakowanie o masie 15g) typu Prymat lub równoważne 10 szt. Jałowiec owoc (opakowanie o masie 15g) typu Prymat lub równoważne 100 szt. Kakao (zawartość tłuszczu 10-12%) typu Decomoreno lub równoważne (opakowanie o masie 150g) 470 szt. Kisiel cytrynowy z cukrem i witaminą C typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg ) 10 szt. Kisiel truskawkowy z cukrem i witaminą C typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 1,3 kg ) 30 szt. Kisiel truskawkowy z cukrem bezglutenowy typu Winiary lub równoważny (opakowanie o masie 77 g) 2 szt. Kolendra cała (opakowanie o masie 15g) typu Prymat lub równoważne 30 szt. Krem Nutella (opakowanie słoik o masie 350g) lub równoważne smak śmietankowy lub czekoladowy 470 szt. Liść laurowy (opakowanie o masie 6g) typu KAMIS lub równoważne 100 szt. Lubczyk- mechanicznie suszone liście lubczyku metodą przemysłową Prymat lub równoważny (opakowanie o masie 10g) 20 szt. Majeranek suszony (opakowanie o masie 8g) typu Prymat lub równoważne 700 szt. Majonez typu Winiary lub równoważny (opakowanie słoik o masie netto 700ml) 200 szt. Majonez typu Winiary lekki lub równoważny (opakowanie słoik o masie netto 300 ml) 10 szt. Makaron Catering Gniazda Wstęgi Tagliatelle z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg) typu Lubella lub równoważny 60 kgMakaron ryżowy Chiński typu Tao Tao lub równoważny (opakowanie 25kg karton) 50 kgMakaron jajeczny Catering krajaneczka z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie 250g) tybu Lubella lub równoważny 20 kgMakaron muszelki morskie z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie 400 g) tybu Lubella lub równoważny 40 kg Makaron nitki rosołowy z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny 80 kgMakaron rurki z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny 130 kgMakaron spaghetti bezglutenowy (opakowanie o masie 250g) typu Bezgluten lub równoważny 2 szt. Makaron spaghetti z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg – 3kg) typu Lubella lub równoważny 200 kgMakaron świderki bezglutenowy (opakowanie o masie 250g) typu Glutenex lub równoważny 2 szt. Makaron świderki z pszenicy durum zawierający Jaja (opakowanie od 1-3kg) typu Lubella lub równoważny 150 kgMakron łazanki z pszenicy durum zawierający jaja (opakowanie od 1kg do 3kg) typu Lubella lub równoważny 30 KgMakaron domowy jajeczny Ryż typu Lubella lub równoważny (opakowanie o masie 250g ) 40 kgMiód wielokwiatowy naturalny (opakowanie słoik od 1l do 3l) 80 lMorele suszone jasne (opakowanie o masie 200g) 470 szt. Ocet jabłkowy z polskich jabłek (opakowanie butelka o pojemności 500 ml) 5 szt. Ocet spirytusowy 10% kwasowości (opakowanie butelka 1 l) 30 lPapryka ostra (opakowanie o masie 20g) typu Prymat lub równoważne 160 szt. Papryka słodka (opakowanie o masie 20g) typu Prymat lub równoważne 500 szt. Papryka słodka wędzona (opakowanie o masie 20g) typu Prymat lub równoważne 50 szt. Pestki dyni łuskane świeże (opakowanie 0,5 kg lub 1kg) 2kgPieprz biały mielony (opakowanie o masie 20g) typu Prymat lub równoważne 50 szt. Pieprz czarny mielony (opakowanie o masie 20g) typu Prymat lub równoważne 400 szt. Pieprz czarny ziarnisty (opakowanie o masie 20g) typu Prymat lub równoważne 100 szt. Pierniki serca w czekoladzie deserowej z nadzieniem owocowym 20% (opakowanie o masie netto 200 g) 900 szt. Pomidory suszone całe bez oleju (opakowanie o masie 1 kg) 3 szt.Pomidory suszone z czosnkiem i bazylią (opakowanie o masie 15g) typu Prymat lub równoważne 50 szt. Ptasie mleczko Śmietankowe w czekoladzie mlecznej (opakowanie o masie 340 g) typu E. Wedel lub równoważne 470 szt. Przyprawa Kebab-Gyros klasyczna (opakowanie o masie 30 g) typu Prymat lub równoważne 100 szt. Przyprawa Curry (opakowanie o masie 20 g) typu Prymat lub równoważne 80 szt. Pyzy świeże (opakowanie 9 sztuk) 1400 op. Rodzynki (opakowanie o masie 100g) bez dodatku soli 500 szt. Rozmaryn (opakowanie o masie 15g) typu KAMIS lub równoważne 10 szt. Sezam- ziarno 100% naturalny (opakowanie o masie 0,5 kg lub 1kg) 2kgSłonecznik łuskany (opakowanie o masie 100g) 2 kgSól spożywcza jodowana (opakowanie o masie 1 kg) 260 kgSól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu (opakowanie woreczek foliowy o masie 1kg) typu SANTE lub równoważna 10 kgSól peklowana drobnoziarnista (opakowanie o masie 50 g) typu PRYMAT lub równoważna 30 szt.Śliwka suszona bez pestek (opakowanie o masie 1 kg) 30 szt. Tortilla placki średnica 30 cm (opakowanie - 18 szt.) 30 szt. Tymianek (opakowanie o masie 10g) typu Prymat lub równoważne 20 szt.Vegeta naturalna lub równoważna (opakowanie o masie 300g) 30 szt. Woda mineralna niegazowana typu Primavera lub równoważna (opakowanie butelka plastikowa o pojemności 0,5l) 4500 szt. Ziele angielskie kulki (opakowanie o masie 15 g) typu KAMIS lub równoważne 100 szt. Zioła prowansalskie (opakowanie o masie 10g) typu Prymat lub równoważne 10 szt. Galaretka truskawkowa (opakowanie o masie 175g) typu Zott lub równoważna 1 500 szt. Galaretka pomarańczowa (opakowanie o masie 175g) typu Zott lub równoważna 1 500 szt.

Część 12: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający zawiadomi o konieczności skorzysta z prawa opcji poprzez przesłanie informacji do Wykonawcy za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część XII zamówienia:Pieczywo, świeże wyroby piekarskieLp. Przedmiot zamówienia Jm. Szacunkowa ilość zamówienia1 Bułka hamburgerowa z sezamem mleczno – pszenna min. 12 cm średnicy) waga 0,35 kg Szt. 4802 Bułka hot-dog waga 0,15 kg Szt. 4803 Bułka tarta pszenna - opakowanie od 0,5 kg do 1 kg kg 2004 Bułka wyborowa bezglutenowa o wadze od 0,06 kg Szt. 55 Bułka wyborowa o wadze od 0,06 kg szt. 6 0006 Chleb bezglutenowy 250g krojony szt. 27 Chleb pszenno – żytni waga 600g krojony szt. 8008 Chleb żytni razowy z ziarnami krojony o wadze 0,50 kg szt. 3609 Pizzerka (średnica min 15 cm) z sosem pomidorowym i serem szt. 3 500

Część 13: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający zawiadomi o konieczności skorzysta z prawa opcji poprzez przesłanie informacji do Wykonawcy za pośrednictwem poczty elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie. Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie, który jest uzależniony od potrzeb Zamawiającego. Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część XIII zamówienia:Świeże wyroby ciastkarskieLp. Przedmiot zamówienia Jm. Szacunkowa ilość zamówienia1 Babeczki mufinki kakaowe słodzona miodem o masie 100g szt. 1 4002 Babeczki mufinki marchewkowe słodzona miodem masie 100g szt. 1 0003 Ciastka okolicznościowe – figurka Zajaczek, Mikołaj z masy babkowej lub piernikowej (data przydatności nie dłużej niz 14 dni) waga 200g (pakowane) szt. 9804 Drożdżówka z budyniem słodzona miodem o wadze min. 100G na bazie ciasta półfrancuskiego bez dodatku cukru pudru szt. 1 2005 Drożdżówka z owocem słodzona miodem o wadze min.100g na bazie ciasta półfrancuskiego bez dodatku cukru pudru szt. 9006 Drożdżówka z serem słodzona miodem o wadze min.100g na bazie ciasta półfrancuskiego bez dodatku cukru pudru szt. 9007 Pączki z powidłami słodzone miodem o wadze min 100g bez dodatku cukru szt. 9608 Rogale z powidłami słodzone miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru na bazie ciasta półfrancuskiego szt. 9509 Rurka na bazie ciasta półfrancuskiego z budyniem słodzona miodem o wadze min. 100G Bez dodatku cukru pudru szt. 1 50010 Ciastko francuskie z jabłkiem słodzone miodem o wadze min.100g bez dodatku cukru szt. 1 00011 Ciastka orkiszowe z miodem o wadze 50g szt. 1 500

SP-260/1/2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 3200000, 15100000, 15112000, 15200000, 15300000, 15330000, 15400000, 15500000, 15600000, 15800000, 15810000, 15812000, 15896000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze