Zlecenie 8207061 - ŻŁOBEK SZYTY NA MIARĘ Przedmiotem zamówienia jest...

   
Zamówienie 8207061 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-06-16
przedmiot zlecenia
ŻŁOBEK SZYTY NA MIARĘ

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla 44 dzieci w wieku od 20 tygodnia życia do
3 lat uczęszczających do Niepublicznego Żłobka A-GUGU z siedzibą przy ul. Warszawskiej 18/20 w Płońsku (09-100) w okresie od 01.07.2021r. do 30.06.2023r. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. Dla każdego dziecka pełen dzienny posiłek powinien być złożonych z I śniadania (dostawa na godz. 8:30), dwudaniowego obiadu (dostawa na: zupa - godz. 11:30; II danie – godz. 14:00) oraz podwieczorek (dostawa na godz. 15:30). Zakres zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych – przygotowanie, dostarczenie we własnym zakresie posiłków do Niepublicznego Żłobka A-GUGU zlokalizowanego w Płońsku przy ulicy Warszawskiej 18/20, rozniesienie posiłków do sal dziennego pobytu dzieci oraz dokładne uprzątnięcie sal po skończonym jedzeniu. Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków dzieciom. • przewidywana całkowita liczba zestawów posiłków w okresie realizacji zamówienia: 44 os. x 506 dni roboczych = 22 264 osobodni. • planowane wielkości dziennych dostaw mają charakter szacunkowy, a rozliczenia dotyczyć będą faktycznie dostarczonych ilości posiłków. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez dyrektora żłobka. O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie do wspólnie ustalonej godziny. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków. • posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem (odpowiadającym wymaganiom sanitarnym), w specjalistycznych termosach gwarantujących właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Dostarczenie posiłków będzie realizowane przez Wykonawcę na jego koszt. • Wykonawca zobowiązuje się do układania jadłospisu na okres 10 dni roboczych, który zostanie zatwierdzony przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka. Jadłospis z opisem poszczególnych składników, uwzględniający alergie dziecięce zgłoszone przez rodziców będzie dostarczany do Zamawiającego do 3 dni roboczych przed okresem jego obowiązywania. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę. • wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla wieku dzieci. Posiłki i produkty gotowe muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do lat 3. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. • wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP, w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla wieku dzieci. • posiłki powinny być przygotowywane z zachowaniem diet pokarmowych ogólnej i bezmlecznej, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego. • posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: a) jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, b) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, typu maggi. c) z jadłospisu należy wykluczyć: pasztety, wysoko przetworzone wędliny, zupę grzybową, zupę pieczarkową. Należy wykluczyć także posiłki na bazie fast food. Zamawiający zakazuje stosowania: konserw, produktów z glutaminianem sodu, mięsa odkostnionego mechanicznie. d) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, posiłki powinny być o gramaturze nie mniejszej niż: dwudaniowy obiad: zupa – 300 ml, danie mięsne – 50 gram, kasza, ryż ziemniaki - 100 gram, surówka lub jarzynka - 50 gram, śniadania i podwieczorki (według jadłospisu ustalonego z Zamawiającym). • jadłospis powinien uwzględniać porę roku (sezonowe owoce i warzywa) zgodnie z szczegółowym opisem zawartym w Zapytaniu Ofertowym. • Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność dostarczanych posiłków z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. • Wykonawca będzie wystawiał fakturę za dostarczone posiłki w danym miesiącu nie później niż do ostatniego dnia miesiąca rozliczeniowego. Do faktury dostarczona będzie specyfikacja określająca liczbę wydawanych posiłków. Należności z tytułu realizacji umowy, płatne będą przelewem na rachunek bankowy w terminie do 7 dni roboczych od dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury. • cena zostanie obliczona w taki sposób, że będzie to cena stała bez względu na wiek dzieci, dla których posiłki będą przygotowywane oraz bez względu na % frekwencji w danym dniu. Cena będzie zawierała nadto wszelkie podatki, opłaty i koszty wynikające z realizacji zamówienia. • obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartość próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. • o liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie do godz. 8.00. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000, 55521200
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10366701 2024-04-12
godz. 09:00
Małopolskie PRZYZNANIE WYŁĄCZNOŚCI OBSŁUGI GASTRONOMICZNEJ - CATERING ORAZ KOMPLEKSOWEJ OBSŁUGI ROZRYWKOWO -REKREACYJNEJ NA IMPREZIE DNI CHEŁMKA 2024
10400385 2024-04-12
godz. 23:59
Dolnośląskie Postępowanie o udzielenie zamówienia jest podzielone na trzy części Oferent może złożyć ofertę na I część i/lub II część i/lub III część Załącznikiem do niniejszego Ogło...
10406060 2024-04-16
godz. 11:00
Śląskie Usługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały SzpitalneUsługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały Szpitalne 06/TP/DZP/2024
10426012 2024-04-18
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usługi cateringowej dla Centrum Studiów Zaawansowanych i Wydziału Matematyki i Nauk Informacyjnych w podziale na części Część 1: Usługa cateringowa realizowana w dniu ...
10439511 2024-04-23
godz. 08:00
Dolnośląskie Na podstawie art. 7 ust. 9 w związku z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służ...
10439051 2024-04-24
godz. 10:00
Podkarpackie POSIŁKI DLA UCZESTNIKÓW PROJEKTU „PORA NA DOM SENIORA” Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostawa posiłków w formie zestawów (śniadanie i obiad dwudaniowy z kompotem) ...
10451956 2024-04-25
godz. 10:00
Śląskie PROSIMY O SZCZEGÓŁOWE ZAPOZNANIE SIĘ Z TREŚCIĄ ZAPYTANIA OFERTOWEGO ORAZ WSZYSTKICH ZAŁĄCZNIKÓW. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas wydarzenia org...
10458275 2024-04-26
godz. 10:00
Wielkopolskie Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w Zespole Szkół w Osiecznej w roku 2024 1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest przygotowywanie i dostarc...
10472599 2024-04-29
godz. 08:00
Mazowieckie Usługa realizowana w ramach projektu 5FUT13, pn. Effect of a low-FODMAP diet for the management of irritable bowel syndrome in children: a randomized controlled trial, polegającej na: przy...
10476815 2024-05-07
godz. 12:00
Lubelskie Usługa kompleksowej organizacji dwóch konferencji dotyczących podmiotów ekonomii społecznej w ramach projektu pn. „Efektywna Polityka Społeczna w województwie lubelskim” z podzia...