Zlecenie 8207061 - ŻŁOBEK SZYTY NA MIARĘ Przedmiotem zamówienia jest...
(zakończone) | Zamówienie 8207061|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-06-16 |
przedmiot zlecenia | ŻŁOBEK SZYTY NA MIARĘ Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla 44 dzieci w wieku od 20 tygodnia życia do 3 lat uczęszczających do Niepublicznego Żłobka A-GUGU z siedzibą przy ul. Warszawskiej 18/20 w Płońsku (09-100) w okresie od 01.07.2021r. do 30.06.2023r. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. Dla każdego dziecka pełen dzienny posiłek powinien być złożonych z I śniadania (dostawa na godz. 8:30), dwudaniowego obiadu (dostawa na: zupa - godz. 11:30; II danie – godz. 14:00) oraz podwieczorek (dostawa na godz. 15:30). Zakres zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych – przygotowanie, dostarczenie we własnym zakresie posiłków do Niepublicznego Żłobka A-GUGU zlokalizowanego w Płońsku przy ulicy Warszawskiej 18/20, rozniesienie posiłków do sal dziennego pobytu dzieci oraz dokładne uprzątnięcie sal po skończonym jedzeniu. Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków dzieciom. • przewidywana całkowita liczba zestawów posiłków w okresie realizacji zamówienia: 44 os. x 506 dni roboczych = 22 264 osobodni. • planowane wielkości dziennych dostaw mają charakter szacunkowy, a rozliczenia dotyczyć będą faktycznie dostarczonych ilości posiłków. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez dyrektora żłobka. O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie do wspólnie ustalonej godziny. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków. • posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem (odpowiadającym wymaganiom sanitarnym), w specjalistycznych termosach gwarantujących właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Dostarczenie posiłków będzie realizowane przez Wykonawcę na jego koszt. • Wykonawca zobowiązuje się do układania jadłospisu na okres 10 dni roboczych, który zostanie zatwierdzony przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka. Jadłospis z opisem poszczególnych składników, uwzględniający alergie dziecięce zgłoszone przez rodziców będzie dostarczany do Zamawiającego do 3 dni roboczych przed okresem jego obowiązywania. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę. • wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla wieku dzieci. Posiłki i produkty gotowe muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do lat 3. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. • wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP, w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla wieku dzieci. • posiłki powinny być przygotowywane z zachowaniem diet pokarmowych ogólnej i bezmlecznej, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego. • posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: a) jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, b) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, typu maggi. c) z jadłospisu należy wykluczyć: pasztety, wysoko przetworzone wędliny, zupę grzybową, zupę pieczarkową. Należy wykluczyć także posiłki na bazie fast food. Zamawiający zakazuje stosowania: konserw, produktów z glutaminianem sodu, mięsa odkostnionego mechanicznie. d) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, posiłki powinny być o gramaturze nie mniejszej niż: dwudaniowy obiad: zupa – 300 ml, danie mięsne – 50 gram, kasza, ryż ziemniaki - 100 gram, surówka lub jarzynka - 50 gram, śniadania i podwieczorki (według jadłospisu ustalonego z Zamawiającym). • jadłospis powinien uwzględniać porę roku (sezonowe owoce i warzywa) zgodnie z szczegółowym opisem zawartym w Zapytaniu Ofertowym. • Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność dostarczanych posiłków z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. • Wykonawca będzie wystawiał fakturę za dostarczone posiłki w danym miesiącu nie później niż do ostatniego dnia miesiąca rozliczeniowego. Do faktury dostarczona będzie specyfikacja określająca liczbę wydawanych posiłków. Należności z tytułu realizacji umowy, płatne będą przelewem na rachunek bankowy w terminie do 7 dni roboczych od dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury. • cena zostanie obliczona w taki sposób, że będzie to cena stała bez względu na wiek dzieci, dla których posiłki będą przygotowywane oraz bez względu na % frekwencji w danym dniu. Cena będzie zawierała nadto wszelkie podatki, opłaty i koszty wynikające z realizacji zamówienia. • obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartość próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. • o liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie do godz. 8.00. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55322000, 55520000, 55521200 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Mazowieckie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |