Zlecenie 7919687 - Zapytanie ofertowe prowadzone jest w ramach projektu pn....

   
Zamówienie 7919687 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-01-13
przedmiot zlecenia
Zapytanie ofertowe prowadzone jest w ramach projektu pn. „Kacperek rośnie w siłę – nowe miejsce żłobkowe w Radomiu”, dofinansowane
go z Europejskiego Funduszu Społecznego, Działanie 8.3 Ułatwienie powrotu do aktywności zawodowej osób sprawujących opiekę nad dziećmi do lat 3, Poddziałanie 8.3.1 Ułatwienie powrotu do aktywności zawodowej Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020. Celem projektu jest stworzenie w okresie 30 miesięcy trwania projektu warunków dla minimum 17 kobiet z miasta Radom (poza warszawskim obszarem funkcjonalnym) pozwalających na podjęcie lub powrót do pracy po przerwie wynikającej z opieki nad dziećmi do 3 lat. Niniejsze postępowanie prowadzone jest w trybie zasady konkurencyjności zgodnie z zasadami określonymi w Wytycznych w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020, z wyłączeniem przepisów ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przygotowania i dostarczania posiłków (usługa cateringowa) dla 17 dzieci uczęszczających do „KACPEREK” Żłobek Ewa Chojnacka w Radomiu w terminie od 01.02.2021 r. do 31.12.2022 r. w ramach projektu „Kacperek rośnie w siłę – nowe miejsce żłobkowe w Radomiu”. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi: a) usługa dotyczyć będzie maksymalnie 17 dzieci w wieku do lat 3, uczęszczających do ŻŁOBKA „KACPEREK”, prowadzonego przez p. Ewę Chojnacką w Radomiu (26-610) przy ulicy Chałubińskiego 6 (miejsce świadczenia usługi). b) ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od ilości dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień do godziny 8:00. c) posiłki Wykonawca dostarczać będzie na adres Zamawiającego, tj. ul. Tytusa Chałubińskiego 6 w Radomiu własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw; d) Wykonawca zobowiązany jest do:  używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,  przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 nr 136 poz. 914 ze zm.),  przygotowania posiłków w taki sposób, aby pod względem technologii wykonania i jakości, spełniacły normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży; w szczególności posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku od 3 do 6 lat oraz zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywności i Żywienia,  dbania o to, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników,  kontroli aktualnych badań sanitarno-epidemiologicznych pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków,  różnicowania posiłków z uwzględnieniem zasad zdrowego żywienia, w tym żywienia dzieci,  uwzględnienie diet dzieci typu np. bezmleczna, bezglutenowa, bezcukrowa i inne alergie pokarmowe,  stosowanie zasady kolorowego talerza ( do każdego posiłku warzywa i owoce),  stosowanie produktów nie przetworzonych z ograniczeniem konserwantów,  dostosowywania menu do pory roku oraz sezonowości na warzywa i owoce,  stosowanie tłuszczy najwyższej jakości w tym olejów z pierwszego tłoczenia. e) jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 7 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia oraz konsultacji z dietetykiem. f) dzienny jadłospis obejmuje: Lp. (pozycje) Element zamówienia Specyfikacja Maksymalna liczba dzieci do codziennego wyżywienia 1 Śniadanie (godz. 8.30) Zbilansowany posiłek obejmujący: Warzywa, produkty pełnoziarniste, ciemne pieczywo, płatki owsiane jaglane, z owocami, mleko (w tym mleko roślinne), herbata, kakao, miód, wędliny (typu szynka, polędwica, mięsa pieczone), jajka, masło, sery. Przygotowane zgodnie z zasadą kolorowego talerza: dużo warzyw do wyboru dla dziecka: papryka, sałata, ogórek, pomidor, szczypior. 17 2 Obiad – I Danie (zupa) (godz. 10.30) Zbilansowany posiłek obejmujący: Zupę ze świeżych warzyw, roślin strączkowych, zróżnicowaną na każdy dzień tygodnia. 17 3 Obiad – II Danie (godz. 13.15) Zbilansowany posiłek obejmujący: Mięsa pieczone, duszone (wołowina, wieprzowina, drób), ryby, kasze pełnoziarniste, ziemniaki, makarony pełnoziarniste , ryż, duże ilości warzyw, zupy ze świeżych warzyw, roślin strączkowych, olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia. 17 4 Podwieczorek (godz. 15:00) Zbilansowany posiłek obejmujący: Naleśniki, owoce i warzywa (np. koktajle owocowo-warzywne), racuszki etc., galaretki, sałatki owocowe, omlety, owoce suszone, ciasto (w tym bezglutenowe), kompot, woda mineralna, herbata 17 g) do dodatkowych obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należy:  mycie i wyparzanie naczyń;  dostarczenie i odbiór od Zamawiającego pojemnika na pozostałości po posiłkach (zlewki);  przechowywanie próbek żywnościowych zgodnie z obowiązującymi przepisami h) Wykonawca będzie dostarczał posiłki we wszystkie dni robocze, z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy oraz dni zamknięcia żłobka, przewidzianych w harmonogramie pracy ustalonym przez Zamawiającego. i) Zamawiający przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług żłobka. j) Przewidywana całkowita liczba zestawów posiłków w ramach projektu: 17 dzieci x 483 dni = 8211 zestawów posiłków. IV. Planowany termin realizacji przedmiotu zamówienia: Od 01.02.2021 r. do 31.12.2022 r. V. Miejsce realizacji przedmiotu zamówienia: Ul. Chałubińskiego 6, 26-600 Radom
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10403749 2024-04-15
godz. 08:00
Śląskie Świadczenie usługi w zakresie żywienia dla SP ZOZ Szpitala Specjalistycznego Nr 1 w Bytomiu Świadczenie usługi w zakresie żywienia dlaSP ZOZ Szpitala Specjalistycznego Nr 1 w Bytomiu ...
10403042 2024-04-15
godz. 09:00
Opolskie Usługa cateringowa na trzy posiedzenia Wojewódzkiego Zespołu Koordynacji ds. Uczenia się Przez Całe Życie. 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej, polegając...
10402445 2024-04-15
godz. 10:00
Małopolskie Świadczenie usług cateringowych na rzecz Samorządu Województwa Małopolskiego 1. Realizacja usługi cateringowej polega na zapewnieniu kompleksowego świadczenia obejmującego: przygoto...
10406060 2024-04-16
godz. 11:00
Śląskie Usługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały SzpitalneUsługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały Szpitalne 06/TP/DZP/2024
10427741 2024-04-19
godz. 09:00
Łódzkie 7/ZP/2024/S Świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Łódzkiego. Część 1: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych:Część nr ...
10457158 2024-04-26
godz. 10:00
Pomorskie Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Gdańsku w roku 2024. 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na...
10486999 2024-05-06
godz. 08:30
Mazowieckie Usługa cateringowa - Dzień Wydziału 2024 WEiTI/12/ZP/2023/1030
10490561 2024-05-06
godz. 09:00
Wielkopolskie Przedmiotem zamówienia są usługi cateringowe na całodobowe żywienie pacjentów Szpitala Powiatowego w Rawiczu Sp. z o.o. (przygotowanie; dostawa i dystrybucja).Szczegółowy zakres i op...
10486820 2024-05-27
godz. 10:00
Śląskie Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów i dystrybucji posiłków w oddziały 1.Przedmiotem zamówienia jest: a) sporządzanie całodziennych posiłków w kuchni Wykonawcy, zgodn...
10483930 2024-05-31
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Przygotowanie i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności.Szczegółowy opis, zakres i wielkość przedmiotu zamówienia zo...