Zlecenie 7919687 - Zapytanie ofertowe prowadzone jest w ramach projektu pn....
(zakończone) | Zamówienie 7919687|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-01-13 |
przedmiot zlecenia | Zapytanie ofertowe prowadzone jest w ramach projektu pn. „Kacperek rośnie w siłę – nowe miejsce żłobkowe w Radomiu”, dofinansowane go z Europejskiego Funduszu Społecznego, Działanie 8.3 Ułatwienie powrotu do aktywności zawodowej osób sprawujących opiekę nad dziećmi do lat 3, Poddziałanie 8.3.1 Ułatwienie powrotu do aktywności zawodowej Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020. Celem projektu jest stworzenie w okresie 30 miesięcy trwania projektu warunków dla minimum 17 kobiet z miasta Radom (poza warszawskim obszarem funkcjonalnym) pozwalających na podjęcie lub powrót do pracy po przerwie wynikającej z opieki nad dziećmi do 3 lat. Niniejsze postępowanie prowadzone jest w trybie zasady konkurencyjności zgodnie z zasadami określonymi w Wytycznych w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020, z wyłączeniem przepisów ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przygotowania i dostarczania posiłków (usługa cateringowa) dla 17 dzieci uczęszczających do „KACPEREK” Żłobek Ewa Chojnacka w Radomiu w terminie od 01.02.2021 r. do 31.12.2022 r. w ramach projektu „Kacperek rośnie w siłę – nowe miejsce żłobkowe w Radomiu”. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do usługi: a) usługa dotyczyć będzie maksymalnie 17 dzieci w wieku do lat 3, uczęszczających do ŻŁOBKA „KACPEREK”, prowadzonego przez p. Ewę Chojnacką w Radomiu (26-610) przy ulicy Chałubińskiego 6 (miejsce świadczenia usługi). b) ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od ilości dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień do godziny 8:00. c) posiłki Wykonawca dostarczać będzie na adres Zamawiającego, tj. ul. Tytusa Chałubińskiego 6 w Radomiu własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw; d) Wykonawca zobowiązany jest do: używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych, przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 nr 136 poz. 914 ze zm.), przygotowania posiłków w taki sposób, aby pod względem technologii wykonania i jakości, spełniacły normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży; w szczególności posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku od 3 do 6 lat oraz zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywności i Żywienia, dbania o to, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników, kontroli aktualnych badań sanitarno-epidemiologicznych pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków, różnicowania posiłków z uwzględnieniem zasad zdrowego żywienia, w tym żywienia dzieci, uwzględnienie diet dzieci typu np. bezmleczna, bezglutenowa, bezcukrowa i inne alergie pokarmowe, stosowanie zasady kolorowego talerza ( do każdego posiłku warzywa i owoce), stosowanie produktów nie przetworzonych z ograniczeniem konserwantów, dostosowywania menu do pory roku oraz sezonowości na warzywa i owoce, stosowanie tłuszczy najwyższej jakości w tym olejów z pierwszego tłoczenia. e) jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 7 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia oraz konsultacji z dietetykiem. f) dzienny jadłospis obejmuje: Lp. (pozycje) Element zamówienia Specyfikacja Maksymalna liczba dzieci do codziennego wyżywienia 1 Śniadanie (godz. 8.30) Zbilansowany posiłek obejmujący: Warzywa, produkty pełnoziarniste, ciemne pieczywo, płatki owsiane jaglane, z owocami, mleko (w tym mleko roślinne), herbata, kakao, miód, wędliny (typu szynka, polędwica, mięsa pieczone), jajka, masło, sery. Przygotowane zgodnie z zasadą kolorowego talerza: dużo warzyw do wyboru dla dziecka: papryka, sałata, ogórek, pomidor, szczypior. 17 2 Obiad – I Danie (zupa) (godz. 10.30) Zbilansowany posiłek obejmujący: Zupę ze świeżych warzyw, roślin strączkowych, zróżnicowaną na każdy dzień tygodnia. 17 3 Obiad – II Danie (godz. 13.15) Zbilansowany posiłek obejmujący: Mięsa pieczone, duszone (wołowina, wieprzowina, drób), ryby, kasze pełnoziarniste, ziemniaki, makarony pełnoziarniste , ryż, duże ilości warzyw, zupy ze świeżych warzyw, roślin strączkowych, olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia. 17 4 Podwieczorek (godz. 15:00) Zbilansowany posiłek obejmujący: Naleśniki, owoce i warzywa (np. koktajle owocowo-warzywne), racuszki etc., galaretki, sałatki owocowe, omlety, owoce suszone, ciasto (w tym bezglutenowe), kompot, woda mineralna, herbata 17 g) do dodatkowych obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należy: mycie i wyparzanie naczyń; dostarczenie i odbiór od Zamawiającego pojemnika na pozostałości po posiłkach (zlewki); przechowywanie próbek żywnościowych zgodnie z obowiązującymi przepisami h) Wykonawca będzie dostarczał posiłki we wszystkie dni robocze, z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od pracy oraz dni zamknięcia żłobka, przewidzianych w harmonogramie pracy ustalonym przez Zamawiającego. i) Zamawiający przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług żłobka. j) Przewidywana całkowita liczba zestawów posiłków w ramach projektu: 17 dzieci x 483 dni = 8211 zestawów posiłków. IV. Planowany termin realizacji przedmiotu zamówienia: Od 01.02.2021 r. do 31.12.2022 r. V. Miejsce realizacji przedmiotu zamówienia: Ul. Chałubińskiego 6, 26-600 Radom |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Mazowieckie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |