Zlecenie 7404457 - ZAPYTANIE OFERTOWE nr PWDJ/11.02/01/03/2020 na świadczenie...
(zakończone) | Zamówienie 7404457|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-03-27 |
przedmiot zlecenia | ZAPYTANIE OFERTOWE nr PWDJ/11.02/01/03/2020 na świadczenie usługi cateringowej dla uczestników projektu PLACÓWKI WSPARCIA DZIENNEG O DLA DZIECI I MŁODZIEŻY NA TERENIE GMINY JASTKÓW OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 1. Zamówienie realizowane jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa 11 Włączenie społeczne, Działanie 11.2 Usługi społeczne i zdrowotne. 2. Zadanie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków uczestnikom o określonych porach pięć dni w tygodniu, od dnia podpisania umowy do dnia 31.12.2020 r. 3. Zamówienie w ramach 1 posiłku składa się z: 1) dania typu: naleśniki, racuchy, pierogi, kopytka, ryż z owocami/warzywami, makaron z owocami lub kanapki z pieczywa o gramaturze 80-90g, (w tym min. 40% pieczywa ciemnego) z masłem o zawartości tłuszczu min. 82% (20g) oraz dodatkami (do wyboru): a. wędlina o zawartości mięsa min 80% i gramaturze 50g; b. ser żółty 50g; c. ser biały półtłusty (40-50g); d. pasty kanapkowe 70g; Do kanapki należy dodać min. 60g warzyw sezonowe (rzodkiewka, pomidor, ogórek lub inne) oraz 100g owoców (różnicowane w zależności od sezonu) lub jogurt owocowy o gramaturze 150g. 2) Do każdego zestawu naturalna woda mineralna niegazowana o pojemności 0,5 litra. 4. W ramach zamówienia przewidywane są dostawy: 4x w tygodniu kanapka, 1x w tygodniu danie mączne. 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć tygodniowy jadłospis na kolejny tydzień, najpóźniej w piątek do godz. 14:00 poprzedzający tydzień dostarczania posiłków. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 6. Rodzaj posiłku nie może się powtarzać w ciągu 5 dni (tygodnia). 7. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany posiłku na tzw. „suchy prowiant” w przypadkach wyjazdów dzieci np. na wycieczki. W takim przypadku Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie na 4 dni robocze przed terminem planowanej dostawy „suchego prowiantu”. 8. Posiłki powinny spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej. 9. Dostawa posiłków do Świetlic odbywać się będzie środkiem transportu Wykonawcy i na jego koszt. Przygotowanie i transport musi się odbywać w warunkach zgodnych z wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi, pojazdem dopuszczonym do transportu posiłków przez SANEPID. 10. Planowane wielkości dziennych dostaw mają charakter szacunkowy, w zależności od frekwencji. Zamawiający zapłaci za faktycznie zrealizowaną liczbę posiłków. Wykonawcy nie będzie przysługiwało jakiekolwiek roszczenie z tego tytułu. 11. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać posiłki własnym środkiem transportu, spełniającym wymagania sanitarne w tym zakresie, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każdorazowo przy przeliczaniu ilości dostarczonych posiłków powinien uczestniczyć upoważniony pracownik Wykonawcy. 12. Zlecenie ilościowe na dzień następny będzie przekazywane telefonicznie lub mailem, przez wyznaczonych pracowników do godziny 1630 dnia poprzedniego. 13. W razie braku możliwości wywiązania się przez Wykonawcę z obowiązku przygotowania posiłków, Wykonawca zobowiązany będzie na swój koszt we właściwym czasie wyżywienia przez osobę trzecią, bez ponoszenia dodatkowych kosztów przez Zamawiającego. 14. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania dokumentacji potwierdzającej ilość dostarczanych posiłków. 15. Posiłki wykonane będą ze świeżych i naturalnych produktów, nie używając produktów gotowych. 16. Zamawiający ma prawo do kontrolowania gramatury ilości dostarczanych produktów zgodnie z wcześniej dostarczonym jadłospisem. 17. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zgodności rodzaju posiłków z zamówionymi dietami oraz wielkości porcji. 18. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwrotu żywności oraz artykułów spożywczych w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości jakościowych na podstawie Protokołu rozbieżności. W miejsce zakwestionowanych posiłków muszą być dostarczone właściwe w terminie 2h od momentu zwrotu. 19. Wykonawca przedstawi na każde żądanie Zamawiającego aktualne zaświadczenie Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu warunków sanitarnych. 20. W przypadku zakwestionowania prawidłowości świadczonych usług żywieniowych przez Wykonawcę na terenie Zamawiającego, przez zewnętrzne służby sanitarne oraz nałożenia na Zamawiającego kary finansowej - kara zostanie w całości potrącona z wynagrodzenia należnego Wykonawcy. 21. Wykonawca będzie realizował przedmiot zamówienia zgodnie z przepisami ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (t.j. Dz. U. 2018 r., poz. 1541 ze zm.) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 22. Rozliczenie za dostarczone posiłki następować będzie w transzach miesięcznych. Podstawą zapłaty za posiłki będzie faktura wystawiona przez Wykonawcę po zakończeniu każdego miesiąca, określająca liczbę faktycznie dostarczonych posiłków. 23. W przypadku korzystania z podwykonawców, Zamawiający zastrzega obowiązek spełniania powyższych wymagać przez podwykonawcę zamówienia. Cel zamówienia Celem zamówienia jest wyłonienie wykonawcy usługi cateringowej. Przedmiot zamówienia OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 1. Zamówienie realizowane jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa 11 Włączenie społeczne, Działanie 11.2 Usługi społeczne i zdrowotne. 2. Zadanie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków uczestnikom o określonych porach pięć dni w tygodniu, od dnia podpisania umowy do dnia 31.12.2020 r. 3. Zamówienie w ramach 1 posiłku składa się z: 1) dania typu: naleśniki, racuchy, pierogi, kopytka, ryż z owocami/warzywami, makaron z owocami lub kanapki z pieczywa o gramaturze 80-90g, (w tym min. 40% pieczywa ciemnego) z masłem o zawartości tłuszczu min. 82% (20g) oraz dodatkami (do wyboru): a. wędlina o zawartości mięsa min 80% i gramaturze 50g; b. ser żółty 50g; c. ser biały półtłusty (40-50g); d. pasty kanapkowe 70g; Do kanapki należy dodać min. 60g warzyw sezonowe (rzodkiewka, pomidor, ogórek lub inne) oraz 100g owoców (różnicowane w zależności od sezonu) lub jogurt owocowy o gramaturze 150g. 2) Do każdego zestawu naturalna woda mineralna niegazowana o pojemności 0,5 litra. 4. W ramach zamówienia przewidywane są dostawy: 4x w tygodniu kanapka, 1x w tygodniu danie mączne. 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć tygodniowy jadłospis na kolejny tydzień, najpóźniej w piątek do godz. 14:00 poprzedzający tydzień dostarczania posiłków. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 6. Rodzaj posiłku nie może się powtarzać w ciągu 5 dni (tygodnia). 7. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany posiłku na tzw. „suchy prowiant” w przypadkach wyjazdów dzieci np. na wycieczki. W takim przypadku Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie na 4 dni robocze przed terminem planowanej dostawy „suchego prowiantu”. 8. Posiłki powinny spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej. 9. Dostawa posiłków do Świetlic odbywać się będzie środkiem transportu Wykonawcy i na jego koszt. Przygotowanie i transport musi się odbywać w warunkach zgodnych z wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi, pojazdem dopuszczonym do transportu posiłków przez SANEPID. 10. Planowane wielkości dziennych dostaw mają charakter szacunkowy, w zależności od frekwencji. Zamawiający zapłaci za faktycznie zrealizowaną liczbę posiłków. Wykonawcy nie będzie przysługiwało jakiekolwiek roszczenie z tego tytułu. 11. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać posiłki własnym środkiem transportu, spełniającym wymagania sanitarne w tym zakresie, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Każdorazowo przy przeliczaniu ilości dostarczonych posiłków powinien uczestniczyć upoważniony pracownik Wykonawcy. 12. Zlecenie ilościowe na dzień następny będzie przekazywane telefonicznie lub mailem, przez wyznaczonych pracowników do godziny 1630 dnia poprzedniego. 13. W razie braku możliwości wywiązania się przez Wykonawcę z obowiązku przygotowania posiłków, Wykonawca zobowiązany będzie na swój koszt we właściwym czasie wyżywienia przez osobę trzecią, bez ponoszenia dodatkowych kosztów przez Zamawiającego. 14. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania dokumentacji potwierdzającej ilość dostarczanych posiłków. 15. Posiłki wykonane będą ze świeżych i naturalnych produktów, nie używając produktów gotowych. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55000000, 55321000, 55520000, 55521200 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |