Zlecenie 11793404 - Zakup i dostawy jaj kurzych do Domu Pomocy Społecznej w...
| Zamówienie 11793404 | |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-10-29 |
| przedmiot zlecenia | Zakup i dostawy jaj kurzych do Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim, os. Słoneczne 49 w 2026 roku. zakup i dostawa j aj kurzych, klasa A, wielkość M według formularza ofertowego - Załącznik - nr 1, który określa szacunkowe ilości jaj kurzych jakie powinny być dostarczane do Domu Pomocy Społecznej. 2. Jaja kurze muszą być odpowiednio oznakowane i posiadać Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2023r. poz. 872). Faktura może być jednocześnie dokumentem HDI. Każdorazowo wraz z dostawą winien zostać dostarczony aktualny dokument na dzień dostawy potwierdzający badanie na Salmonellę. 3. Dostawy będą realizowane w terminach i godzinach uzgodnionych z przedstawicielem Zamawiającego od poniedziałku do piątku. Częstotliwość dostaw nie będzie większa niż 1 raz w tygodniu. 4. Zamówienia składane będą telefonicznie lub e-mailem najpóźniej na 1 dzień przed dostawą. 5. Wykonawca winien dostarczyć przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2023, poz.1448 ) 6. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie do Zamawiającego środkami transportu Wykonawcy spełniającymi warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności. 7. Przedmiot zamówienia musi być wytworzony, zapakowany, oznakowany i dostarczony zgodnie z normami i przepisami zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia wraz z przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych ( Dz. U. 2014, poz.774 z późn. zm.). 8. Dostarczone jaja kurze muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych. 9. Zamówiony artykuł powinien być z co najmniej 2 tygodniowym okresem przydatności do spożycia. 10. Zamawiający zastrzega, że ilość zamawianego towaru wskazanego w Załączniku nr 1 jest ilością szacunkową i może ulec obniżeniu lub zwiększeniu stosownie do rzeczywistych potrzeb wynikających z planowanych jadłospisów. W takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych zastrzeżeń oraz roszczeń. 11. Zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia zamówienia o 20% wartości zamówienia podstawowego w przypadku zwiększonego zapotrzebowania i posiadanych środków finansowych. |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | świętokrzyskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | świętokrzyskie |