Przetarg 12153907 - Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do internatu...
| Analizuj | Zamówienie 12153907 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-24 |
| przedmiot ogłoszenia | Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do internatu międzyszkolnego przy Zespole Szkół Ponadpodstawowych w Żelechowie- XI 2025 Część 1: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,- mięs o w I-ej klasie lub I-m gatunku, barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu. Pochodzące bezpośrednio z rozbioru, nie pakowane próżniowo, nieuwadniane, dostarczone w czystych pojemnikach i odpowiednim transportem (chłodnia). Mięso pochodzące z polskich hodowli i ubojów, dobrze obrobione.- wędliny w I-ej klasie lub I-m gatunku, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.Wymogi dodatkowe:- Wykonawca musi spełnić wymogi stawiane przez system HACCP,- przedmiot dostawy powinien posiadać aktualny termin przydatności do spożycia oraz odpowiadać co do jakości normom i atestom obowiązującym w Polsce.- Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez zamawiającego,- dowóz na koszt i transportem dostawcy do Internatu Międzyszkolnego przy ZSP w Żelechowie,- Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami, normami (HACCAP) i opinią Sanepidu, w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia produktów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe, na własny koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego.- Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru.- dostawy powinny być realizowane: - w ramach zadania I codziennie w godz. 7:30 - 9:00, w ciągu 1 dnia od złożenia zamówienia, Część 2: Warzywa i owoce świeże,- w I-ej klasie, owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skórka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty, dostępne przez cały rok (np. papryka, pomidory), za wyjątkiem owoców i warzyw sezonowych. Warzywa korzenne; korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam, nie zmarznięte.Wymogi dodatkowe:- Wykonawca musi spełnić wymogi stawiane przez system HACCP,- przedmiot dostawy powinien posiadać aktualny termin przydatności do spożycia oraz odpowiadać co do jakości normom i atestom obowiązującym w Polsce.- Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez zamawiającego,- dowóz na koszt i transportem dostawcy do Internatu Międzyszkolnego przy ZSP w Żelechowie,- Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami, normami (HACCAP) i opinią Sanepidu, w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia produktów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe, na własny koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego.- Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru.- dostawy powinny być realizowane: - w ramach zadania II codziennie w godz. 7:30 - 9:00, w ciągu 1 dnia od złożenia zamówienia, Część 3: - Różne produkty spożywcze,w I-ej klasie lub I-m gatunku, przyprawy: zapach świeży po otwarciu, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty suche do gotowania: sypkie, bez sklejania się, twarde, sprężyste, produkty z puszek: bez pleśni , mętnej konsystencji.Wymogi dodatkowe:- Wykonawca musi spełnić wymogi stawiane przez system HACCP,- przedmiot dostawy powinien posiadać aktualny termin przydatności do spożycia oraz odpowiadać co do jakości normom i atestom obowiązującym w Polsce.- Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez zamawiającego,- dowóz na koszt i transportem dostawcy do Internatu Międzyszkolnego przy ZSP w Żelechowie,- Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami, normami (HACCAP) i opinią Sanepidu, w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia produktów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe, na własny koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego.- Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru.- dostawy powinny być realizowane: - w ramach zadania III dwa razy w tygodniu w godz. 7:30 - 9:00, w ciągu 1 dnia od złożenia zamówienia, Część 4: Produkty mleczarskie,w I-ej klasie lub I-m gatunku, świeże, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone, niesfermentowane, nie zważone.Wymogi dodatkowe:- Wykonawca musi spełnić wymogi stawiane przez system HACCP,- przedmiot dostawy powinien posiadać aktualny termin przydatności do spożycia oraz odpowiadać co do jakości normom i atestom obowiązującym w Polsce.- Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez zamawiającego,- dowóz na koszt i transportem dostawcy do Internatu Międzyszkolnego przy ZSP w Żelechowie,- Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami, normami (HACCAP) i opinią Sanepidu, w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia produktów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe, na własny koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego.- Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru.- dostawy powinny być realizowane: - w ramach zadania IV dwa razy w tygodniu w godz. 7:30 - 9:00, w ciągu 1 dnia od złożenia zamówienia, Część 5: Produkty mrożonew I-m gatunku, odpowiednio całe, zapach i smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 15%. Mrożone owoce i warzywa niepokruszone, bez lodu.Wymogi dodatkowe:- Wykonawca musi spełnić wymogi stawiane przez system HACCP,- przedmiot dostawy powinien posiadać aktualny termin przydatności do spożycia oraz odpowiadać co do jakości normom i atestom obowiązującym w Polsce.- Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez zamawiającego,- dowóz na koszt i transportem dostawcy do Internatu Międzyszkolnego przy ZSP w Żelechowie,- Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami, normami (HACCAP) i opinią Sanepidu, w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia produktów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe, na własny koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego.- Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru.- dostawy powinny być realizowane: - w ramach zadania V 2-3 razy w miesiącu w godz. 7:30 - 9:00, w ciągu 1 dnia od złożenia zamówienia, Część 6: Pieczywo i wyroby ciastkarskie - w I-ej klasie lub I-m gatunku, chrupkie, świeże, nie gumiaste, odpowiednio wypieczone.Wymogi dodatkowe:- Wykonawca musi spełnić wymogi stawiane przez system HACCP,- przedmiot dostawy powinien posiadać aktualny termin przydatności do spożycia oraz odpowiadać co do jakości normom i atestom obowiązującym w Polsce.- Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez zamawiającego,- dowóz na koszt i transportem dostawcy do Internatu Międzyszkolnego przy ZSP w Żelechowie,- Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami, normami (HACCAP) i opinią Sanepidu, w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia produktów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe, na własny koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego.- Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru.- dostawy powinny być realizowane: dostawy pieczywa (zadanie VI) codziennie w godz. 5:00 – 5:30, w ciągu 1dnia od złożenia zamówienia. UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie BZP nr: 2025/BZP 00552061/01 z dnia: 2025-11-24 3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą: 2025-12-01 00:00 Po zmianie: 2025-12-01 09:00 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15100000, 15300000, 15500000, 15800000, 15810000, 15896000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |