Przetarg 12153907 - Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do internatu...

   
Analizuj Zamówienie 12153907
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-24
przedmiot ogłoszenia
Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do internatu międzyszkolnego przy Zespole Szkół Ponadpodstawowych w Żelechowie- XI 2025

Część 1: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,- mięs
o w I-ej klasie lub I-m gatunku, barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu. Pochodzące bezpośrednio z rozbioru, nie pakowane próżniowo, nieuwadniane, dostarczone w czystych pojemnikach i odpowiednim transportem (chłodnia). Mięso pochodzące z polskich hodowli i ubojów, dobrze obrobione.- wędliny w I-ej klasie lub I-m gatunku, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.Wymogi dodatkowe:- Wykonawca musi spełnić wymogi stawiane przez system HACCP,- przedmiot dostawy powinien posiadać aktualny termin przydatności do spożycia oraz odpowiadać co do jakości normom i atestom obowiązującym w Polsce.- Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez zamawiającego,- dowóz na koszt i transportem dostawcy do Internatu Międzyszkolnego przy ZSP w Żelechowie,- Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami, normami (HACCAP) i opinią Sanepidu, w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia produktów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe, na własny koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego.- Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru.- dostawy powinny być realizowane: - w ramach zadania I codziennie w godz. 7:30 - 9:00, w ciągu 1 dnia od złożenia zamówienia,

Część 2: Warzywa i owoce świeże,- w I-ej klasie, owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skórka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty, dostępne przez cały rok (np. papryka, pomidory), za wyjątkiem owoców i warzyw sezonowych. Warzywa korzenne; korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam, nie zmarznięte.Wymogi dodatkowe:- Wykonawca musi spełnić wymogi stawiane przez system HACCP,- przedmiot dostawy powinien posiadać aktualny termin przydatności do spożycia oraz odpowiadać co do jakości normom i atestom obowiązującym w Polsce.- Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez zamawiającego,- dowóz na koszt i transportem dostawcy do Internatu Międzyszkolnego przy ZSP w Żelechowie,- Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami, normami (HACCAP) i opinią Sanepidu, w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia produktów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe, na własny koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego.- Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru.- dostawy powinny być realizowane: - w ramach zadania II codziennie w godz. 7:30 - 9:00, w ciągu 1 dnia od złożenia zamówienia,

Część 3: - Różne produkty spożywcze,w I-ej klasie lub I-m gatunku, przyprawy: zapach świeży po otwarciu, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty suche do gotowania: sypkie, bez sklejania się, twarde, sprężyste, produkty z puszek: bez pleśni , mętnej konsystencji.Wymogi dodatkowe:- Wykonawca musi spełnić wymogi stawiane przez system HACCP,- przedmiot dostawy powinien posiadać aktualny termin przydatności do spożycia oraz odpowiadać co do jakości normom i atestom obowiązującym w Polsce.- Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez zamawiającego,- dowóz na koszt i transportem dostawcy do Internatu Międzyszkolnego przy ZSP w Żelechowie,- Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami, normami (HACCAP) i opinią Sanepidu, w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia produktów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe, na własny koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego.- Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru.- dostawy powinny być realizowane: - w ramach zadania III dwa razy w tygodniu w godz. 7:30 - 9:00, w ciągu 1 dnia od złożenia zamówienia,

Część 4: Produkty mleczarskie,w I-ej klasie lub I-m gatunku, świeże, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone, niesfermentowane, nie zważone.Wymogi dodatkowe:- Wykonawca musi spełnić wymogi stawiane przez system HACCP,- przedmiot dostawy powinien posiadać aktualny termin przydatności do spożycia oraz odpowiadać co do jakości normom i atestom obowiązującym w Polsce.- Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez zamawiającego,- dowóz na koszt i transportem dostawcy do Internatu Międzyszkolnego przy ZSP w Żelechowie,- Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami, normami (HACCAP) i opinią Sanepidu, w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia produktów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe, na własny koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego.- Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru.- dostawy powinny być realizowane: - w ramach zadania IV dwa razy w tygodniu w godz. 7:30 - 9:00, w ciągu 1 dnia od złożenia zamówienia,

Część 5: Produkty mrożonew I-m gatunku, odpowiednio całe, zapach i smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 15%. Mrożone owoce i warzywa niepokruszone, bez lodu.Wymogi dodatkowe:- Wykonawca musi spełnić wymogi stawiane przez system HACCP,- przedmiot dostawy powinien posiadać aktualny termin przydatności do spożycia oraz odpowiadać co do jakości normom i atestom obowiązującym w Polsce.- Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez zamawiającego,- dowóz na koszt i transportem dostawcy do Internatu Międzyszkolnego przy ZSP w Żelechowie,- Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami, normami (HACCAP) i opinią Sanepidu, w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia produktów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe, na własny koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego.- Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru.- dostawy powinny być realizowane: - w ramach zadania V 2-3 razy w miesiącu w godz. 7:30 - 9:00, w ciągu 1 dnia od złożenia zamówienia,

Część 6: Pieczywo i wyroby ciastkarskie - w I-ej klasie lub I-m gatunku, chrupkie, świeże, nie gumiaste, odpowiednio wypieczone.Wymogi dodatkowe:- Wykonawca musi spełnić wymogi stawiane przez system HACCP,- przedmiot dostawy powinien posiadać aktualny termin przydatności do spożycia oraz odpowiadać co do jakości normom i atestom obowiązującym w Polsce.- Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot umowy, rozładować go i wnieść do miejsca wskazanego przez zamawiającego,- dowóz na koszt i transportem dostawcy do Internatu Międzyszkolnego przy ZSP w Żelechowie,- Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami, normami (HACCAP) i opinią Sanepidu, w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia produktów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe, na własny koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego.- Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru.- dostawy powinny być realizowane: dostawy pieczywa (zadanie VI) codziennie w godz. 5:00 – 5:30, w ciągu 1dnia od złożenia zamówienia.


UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 2025/BZP 00552061/01 z dnia: 2025-11-24
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2025-12-01 00:00
Po zmianie:
2025-12-01 09:00
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15100000, 15300000, 15500000, 15800000, 15810000, 15896000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze