Przetarg 11734768 - Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola...
| Analizuj | Zamówienie 11734768 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-10-24 |
| przedmiot ogłoszenia | Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Miejskiego w Wolinie Część 1: CZĘŚĆ NR 1 – PIECZYWO Przedmiot zamówienia w zakresie Części nr 1 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostaw y pieczywa. Pieczywo chrupkie, świeże, nie gumowate. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi Załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). Część 2: CZĘŚĆ NR 2 – MIĘSO I WĘDLINY Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy mięsa i wędlin wieprzowych i drobiowych. Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Klasa I z chowu bez antybiotyków. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi Załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). Część 3: CZĘŚĆ NR 3 – ŚWIEŻE OWOCE, WARZYWA Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 3 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy świeżych owoców i warzyw i produktów podobnych. Owoce i warzywa powinny być nie zwiędnięte, owoce kulisto stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne: korzenie powinny być jędrne, nie popękane, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa: klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniale. Owoce, warzywa liściaste: bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Cechy dyskwalifikujące (wady) warzywa i owoce: zanieczyszczenie środkami ochrony roślin, zaparzenie i zapleśnienie, obcy zapach, smak, zamarznięcie, przemarznięcie, obecność szkodników i ich pozostałości, obecność uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, nadgnicie, zgnicie, nadmierne zawilgocenie powierzchni, ślady odkrawania zepsutych części, nadmierne zabrudzenie ziemią. Ziemniaki jadalne zdrowe, czyste, suche, jednowymiarowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, sezonowe, o charakterystycznej barwie, smaku i zapachu, w całości, nieprzetworzone, odmiany krajowej a w sezonie jesienno-zimowym także importowane bez śladów uszkodzeń mechanicznych i uszkodzeń mechanicznych i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki oraz bez oznak pleśnienia i gnicia, o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej 5 cm. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi Załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). Część 4: CZĘŚĆ NR 4 – PRODUKTY MROŻONE Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 4 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy mrożonych: a) owoców i warzyw. Warzywa i owoce mrożone odpowiednio całe z niewielką ilością lodu, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20%. b) Ryby mrożone odpowiednio całe, zapach i smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadające się, bez glazury SHP, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20%, filet około 120 g. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi Załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). Część 5: CZĘŚĆ NR 5 – NABIAŁ Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 5 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy produktów mleczarskich. Dostawa nabiału odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Przedszkola Miejskiego w Wolinie od godz. 7.00- 10.00. Nabiał świeży, dobry w smaku po otwarciu produktu, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy Załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). Część 6: CZĘŚĆ NR 6 – PRODUKTY OGÓLNOSPOŻYWCZE Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 6 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy produktów spożywczych. Produkty ogólnospożywcze muszą być najwyższej jakości: świeży zapach po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty sypkie po ugotowaniu bez sklejania się, twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji, opakowania mąki, cukru, kaszy itp. art. sypkich nie mogą być uszkodzone. Jaja kurze zgodnie z klasa A, system chowu O, minimum rozmiar M, jaja świeże z długim terminem ważności, skorupki twarde bez uszkodzeń zewnętrznych, jaja pakowane w opakowania transportowe. Każde jajko musi posiadać nadrukowany numer identyfikacyjny, nie dopuszczone są jajka nieoznakowane, zbite lub popękane. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi Załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy). ZP.271.22.2025.AL |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 3200000, 15000000, 15100000, 15112000, 15113000, 15131100, 15200000, 15220000, 15300000, 15320000, 15400000, 15500000, 15510000, 15530000, 15540000, 15600000, 15800000, 15810000, 15851000, 15860000, 15870000, 15896000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Zachodniopomorskie |