Przetarg 11734768 - Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola...

   
Analizuj Zamówienie 11734768
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-24
przedmiot ogłoszenia
Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Miejskiego w Wolinie

Część 1: CZĘŚĆ NR 1 – PIECZYWO Przedmiot zamówienia w zakresie Części nr 1 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostaw
y pieczywa. Pieczywo chrupkie, świeże, nie gumowate. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi Załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).

Część 2: CZĘŚĆ NR 2 – MIĘSO I WĘDLINY Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 2 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy mięsa i wędlin wieprzowych i drobiowych. Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Klasa I z chowu bez antybiotyków. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi Załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).

Część 3: CZĘŚĆ NR 3 – ŚWIEŻE OWOCE, WARZYWA Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 3 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy świeżych owoców i warzyw i produktów podobnych. Owoce i warzywa powinny być nie zwiędnięte, owoce kulisto stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne: korzenie powinny być jędrne, nie popękane, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa: klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniale. Owoce, warzywa liściaste: bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Cechy dyskwalifikujące (wady) warzywa i owoce: zanieczyszczenie środkami ochrony roślin, zaparzenie i zapleśnienie, obcy zapach, smak, zamarznięcie, przemarznięcie, obecność szkodników i ich pozostałości, obecność uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, nadgnicie, zgnicie, nadmierne zawilgocenie powierzchni, ślady odkrawania zepsutych części, nadmierne zabrudzenie ziemią. Ziemniaki jadalne zdrowe, czyste, suche, jednowymiarowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, sezonowe, o charakterystycznej barwie, smaku i zapachu, w całości, nieprzetworzone, odmiany krajowej a w sezonie jesienno-zimowym także importowane bez śladów uszkodzeń mechanicznych i uszkodzeń mechanicznych i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki oraz bez oznak pleśnienia i gnicia, o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej 5 cm. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi Załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).

Część 4: CZĘŚĆ NR 4 – PRODUKTY MROŻONE Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 4 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy mrożonych: a) owoców i warzyw. Warzywa i owoce mrożone odpowiednio całe z niewielką ilością lodu, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20%. b) Ryby mrożone odpowiednio całe, zapach i smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadające się, bez glazury SHP, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20%, filet około 120 g. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi Załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).

Część 5: CZĘŚĆ NR 5 – NABIAŁ Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 5 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy produktów mleczarskich. Dostawa nabiału odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Przedszkola Miejskiego w Wolinie od godz. 7.00- 10.00. Nabiał świeży, dobry w smaku po otwarciu produktu, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy Załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).

Część 6: CZĘŚĆ NR 6 – PRODUKTY OGÓLNOSPOŻYWCZE Przedmiot zamówienia w zakresie części nr 6 dotyczy zakupu i sukcesywnej dostawy produktów spożywczych. Produkty ogólnospożywcze muszą być najwyższej jakości: świeży zapach po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty sypkie po ugotowaniu bez sklejania się, twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji, opakowania mąki, cukru, kaszy itp. art. sypkich nie mogą być uszkodzone. Jaja kurze zgodnie z klasa A, system chowu O, minimum rozmiar M, jaja świeże z długim terminem ważności, skorupki twarde bez uszkodzeń zewnętrznych, jaja pakowane w opakowania transportowe. Każde jajko musi posiadać nadrukowany numer identyfikacyjny, nie dopuszczone są jajka nieoznakowane, zbite lub popękane. Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy stanowi Załącznik nr 1A do SWZ (Formularz asortymentowo-cenowy).

ZP.271.22.2025.AL
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 3200000, 15000000, 15100000, 15112000, 15113000, 15131100, 15200000, 15220000, 15300000, 15320000, 15400000, 15500000, 15510000, 15530000, 15540000, 15600000, 15800000, 15810000, 15851000, 15860000, 15870000, 15896000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze