Przetarg 12191822 - Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Publicznej...
| Analizuj | Zamówienie 12191822 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-02 |
| przedmiot ogłoszenia | Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Publicznej Szkoły Podstawowej im. Wł. St. Reymonta w Warcie Bolesławieckiej w 2026 roku Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze jaja, ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb, warzywa, kiszonki,produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, pieczywo, świeże wyroby piekarskie, produkty mleczarskie, różne produktyspożywcze, pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzajuproduktów, które obowiązują na terenie Polski, o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowaniadostarczanych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności dospożycia.Wszystkie artykuły suche (makarony, kasze, przyprawy) powinny być pakowane w czyste opakowania jednostkoweprzeznaczone do kontaktu z żywnością chroniące zawartość przed uszkodzeniem. Kasze powinny być suche, bezobecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni czy wilgoci. Nie dopuszczalne sąprodukty uszkodzone, połamane, a także zniszczone lub otwarte opakowania albo hermetycznie nieszczelne.Artykuły piekarnicze powinny być dostarczane suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych,bez śladów pleśni czy wilgoci, bez obcych zapachów. Nie dopuszczalne są produkty uszkodzone mechanicznie, połamane,niewyrośnięte, zakalcowate wewnątrz lub o zbyt ciemnym kolorze skórki.Warzywa i owoce powinny być:a) Wygląd: zdrowe (bez śladów gnicia i pleśni), wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, nie zwiędnięte,czyste, nie uszkodzone;b) Barwa: Typowa dla odmiany;c) Smak i zapach: niedopuszczalny obcy smak, posmak czy zapach;d) Jednolitość: jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, jakości, wielkości i możliwie w tym samym,odpowiednim stopniu dojrzałości i rozwoju;e) Opakowanie: towar winien być przewożony w opakowaniach do tego przeznaczonych wykonane z materiałówprzeznaczonych do kontaktu z żywnością, nie uszkodzone, nie zamoczone i czyste, bez śladów pleśni i obcych zapachów;Mrożonki powinny być pakowane w czyste opakowania jednostkowe przeznaczone do kontaktu z żywnością chroniącezawartość przed uszkodzeniem. Mrożonki powinny być suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nichwyrządzonych, bez śladów pleśni. Nie dopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, a także zniszczone lub otwarteopakowania albo hermetycznie nieszczelne. Produkty powinny mieć właściwą dla siebie konsystencję, luźno ułożone, bezzbitych / zmrożonych części wskazujących na częściowe rozmrożenie i powtórne zamrożenie.Mięso, wędliny, drób powinny być przewożone w opakowaniach do tego przeznaczonych wykonane z materiałówprzeznaczonych do kontaktu z żywnością, nie uszkodzone, nie zamoczone i czyste, bez śladów pleśni i obcych zapachów.Produkty mleczarskie powinny mieć właściwą dla siebie konsystencję i swoisty zapach. Powinny być dostarczone wczystych, nienaruszonych opakowaniach.Jaja klasy I o normalnym kształcie, skorupka nieuszkodzona. Oznakowanie opakowania powinno zawierać takie informacjejak: data minimalnej trwałości, która nie powinna przekraczać 28 dni, nazwa, adres i numer zakładu pakującego jaja, liczbajaj, klasa jakościowa, metoda chowu kur.Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego własnym transportem nawłasny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie zustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 2020r. poz. 2021) orazinnymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Koszt dostarczenia musi byćwliczony w oferowane ceny jednostkowe artykułów spożywczych, Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie ztytułu dostarczenia produktów.Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar pomagał przy jego rozładunku w miejscuwskazanym przez Zamawiającego oraz był obecny podczas sprawdzenia zgodności towaru z zamówieniem.Zakres przedmiotowy zawiera załącznik nr 2a do SWZ Formularz cenowy, zawiera pozycje wymagane przezZamawiającego wraz z ilościami. PSPWB.262.2.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 3220000, 3221000, 15100000, 15220000, 15500000, 15800000, 15810000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Dolnośląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Dolnośląskie |