Zlecenie 7162116 - Zadanie 1 Przeprowadzenie wielowariantowych symulacji...

   
Zamówienie 7162116 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2019-11-15
przedmiot zlecenia
Zadanie 1
Przeprowadzenie wielowariantowych symulacji procesu wytwarzania ciasta, z wykorzystaniem parametrów związanych z proc
esem produkcji pieczywa (m.in. temperatura i wilgotność otoczenia; temperatura i wilgotność wody, zakwasu oraz mąki; pH zakwasu; plastyczność ciasta, czas i intensywność procesu miesienia, chwilowe zapotrzebowanie energetyczne procesu miesienia; standardowe parametry jakościowe mąki; ilość i waga składników ciasta; czas trwania poszczególnych faz procesu produkcji pieczywa, czas dodawania poszczególnych składników).
Zadanie 2
Przebadanie skuteczności i jakości działania modelu inteligentnego sterowania procesem wytwarzania ciasta (którego parametry zostaną udostępnione przez Zleceniodawcę) z wykorzystaniem wyników opracowanych na drodze symulacji będących wynikiem prac zadania 1.
Zadanie 3
Opracowanie i przetestowanie modułu warstwy oprogramowania, który będzie odpowiedzialny za tworzenie (wieloetapowych i wielozadaniowych) receptur produkcyjnych.
Zadanie 4
Opracowanie i przetestowanie modułu warstwy oprogramowania, który będzie odpowiedzialny za akwizycję, przetwarzanie i przesyłanie danych.
Zadanie 5
Wykonanie implementacji warstwy oprogramowania z warstwą sprzętową. Wielokryterialna analiza jakości działania komunikacji pomiędzy udostępnionymi - powstałymi w wyniku realizacji prac badawczych projektu - przetwornikami a warstwą oprogramowania pod kątem zapewnienia ciągłości wymiany danych oraz prędkości transmisji danych.

Celem projektu jest opracowanie systemu, który umożliwi prowadzenie kontrolowanego procesu wytwarzania ciasta, który to bezpośrednio wpływa na proces produkcji pieczywa.
Opracowany system umożliwi zachować parametry jakościowe pieczywa, określone przez receptury, nawet w przypadku wystąpienia trudności w przestrzeganiu zaleceń danych receptur. System będzie nadzorował wybrane parametry ilościowe i jakościowe składników ciasta oraz podproces jego mieszania, dzięki czemu możliwe będzie wpływanie na realizację procesu. Cel zamówienia Wykonanie usługi badawczo-rozwojowej w ramach Programu „Szybka ścieżka” dla firmy AI-SOLUTION SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Przedmiot zamówienia Zadanie 1
Przeprowadzenie wielowariantowych symulacji procesu wytwarzania ciasta, z wykorzystaniem parametrów związanych z procesem produkcji pieczywa (m.in. temperatura i wilgotność otoczenia; temperatura i wilgotność wody, zakwasu oraz mąki; pH zakwasu; plastyczność ciasta, czas i intensywność procesu miesienia, chwilowe zapotrzebowanie energetyczne procesu miesienia; standardowe parametry jakościowe mąki; ilość i waga składników ciasta; czas trwania poszczególnych faz procesu produkcji pieczywa, czas dodawania poszczególnych składników).
Zadanie 2
Przebadanie skuteczności i jakości działania modelu inteligentnego sterowania procesem wytwarzania ciasta (którego parametry zostaną udostępnione przez Zleceniodawcę) z wykorzystaniem wyników opracowanych na drodze symulacji będących wynikiem prac zadania 1.
Zadanie 3
Opracowanie i przetestowanie modułu warstwy oprogramowania, który będzie odpowiedzialny za tworzenie (wieloetapowych i wielozadaniowych) receptur produkcyjnych.
Zadanie 4
Opracowanie i przetestowanie modułu warstwy oprogramowania, który będzie odpowiedzialny za akwizycję, przetwarzanie i przesyłanie danych.
Zadanie 5
Wykonanie implementacji warstwy oprogramowania z warstwą sprzętową. Wielokryterialna analiza jakości działania komunikacji pomiędzy udostępnionymi - powstałymi w wyniku realizacji prac badawczych projektu - przetwornikami a warstwą oprogramowania pod kątem zapewnienia ciągłości wymiany danych oraz prędkości transmisji danych.

Celem projektu jest opracowanie systemu, który umożliwi prowadzenie kontrolowanego procesu wytwarzania ciasta, który to bezpośrednio wpływa na proces produkcji pieczywa.
Opracowany system umożliwi zachować parametry jakościowe pieczywa, określone przez receptury, nawet w przypadku wystąpienia trudności w przestrzeganiu zaleceń danych receptur. System będzie nadzorował wybrane parametry ilościowe i jakościowe składników ciasta oraz podproces jego mieszania, dzięki czemu możliwe będzie wpływanie na realizację procesu.
branża Laboratoria
podbranża usługi laboratoryjne
kody CPV 73100000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi laboratoryjne

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10330128 2024-04-04
godz. 23:59
Podkarpackie Przedmiotem zamówienia jest wybór wykonawcy do przeprowadzenia prac badawczo – rozwojowych w charakterze podwykonawcy w module B+R w zadaniu badania przemysłowe w ramach projektu pt. ...
10366056 2024-04-05
godz. 10:00
Warmińsko-Mazurskie 133/2024/US/DZP Świadczenie usług w zakresie wykonywania badań do celów sanitarno-epidemiologicznych studentów UWM PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA:
10400071 2024-04-12
godz. 10:00
Śląskie Przedmiot zamówienia obejmuje opracowanie i implementację systemu planistycznego zasobów niezbędnych w realizacji usług transportu kolejowego (dalej: system) dedykowanego przedsiębiors...
10417384 2024-04-15
godz. 10:00
Mazowieckie Zakup wykonania analizy rzepaku dla Komagra Sp. z o.o._kwiecień 2024 1. zawartość WWA 1 sztuka 2. zawartość metali ciężkich 1 sztuka 3. Analiza dioksyn 1 sztuka 4. Pestycydy chloro- ...
10329028 2024-04-16
godz. 23:59
Małopolskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie na rzecz Zamawiającego usług w charakterze GAMEPLAY PROGRAMMER. W ramach niniejszego postępowania Zamawiający przewiduje wyłonienie Wykonawc...
10405721 2024-04-19
godz. 00:00
Śląskie Otwarty nabór Partnera Konsorcjum tworzonego w celu wspólnego przygotowania i realizacji projektu dotyczącego eksperymentu badawczego. Głównym celem partnerstwa będzie wspólne przygot...
10433582 2024-04-23
godz. 09:00
Lubuskie Usługa pobierania, transportu i wykonania badań mikrobiologicznych oraz fizykochemicznych wód z kąpielisk, wód powierzchniowych, podziemnych, opadowych, ścieków, odpadów, środków (...
10428809 2024-04-23
godz. 10:00
Mazowieckie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi eksperta w Zespole konsultacyjno-doradczym: Część A: Ekspert - doradca metodyczny - 2 osoby Przedmiotem zamówienia jest świadczenie us...
10473838 2024-05-06
godz. 23:59
Mazowieckie Analiza profili białkowych dostarczonych próbek wraz z próbkami referencyjnymi za pomocą spektrometrii mas w przeciągu 6 miesięcy od daty obowiązywania umowy. Powstaje w kontekście ...
10473565 2024-05-07
godz. 00:00
Małopolskie Otwarty nabór na członka konsorcjum w celu wspólnego przygotowania i realizacji Projektu pod nazwą Automatyczna analiza zaburzeń motoryki mięśni twarzy u dzieci i młodzieży na pod...