Zlecenie 7581049 - Wykonanie i dostarczanie posiłków w formie cateringu...

   
Zamówienie 7581049 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-07-09
przedmiot zlecenia
Wykonanie i dostarczanie posiłków w formie cateringu gotowych potraw dla dzieci w wieku 3 - 5 lat do Przedszkola w Gąsawach Plebań
skich, adres: Gąsawy Plebańskie 48b, 26-502 Jastrząb w okresie 01.09.2020 - 31.08.202lr.
Szczegóły zamówienia
• Catering obejmuje pełne wyżywienie dla 25 dzieci w wieku 3 - 5 lat w okresie 01.09.2020 - 31.08.2021 r. tj.
- śniadanie - do 25 posiłków dziennie
- obiad (2 dania) - do 25 posiłków dziennie
- podwieczorek - do 25 posiłków dziennie.
• Ilość wydawanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w przedszkolu.
O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie na bieżąco do godziny 8.10 danego dnia. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków.
• Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych, jednorazowych pojemnikach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
• Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki w godzinach ustalonych w umowie.
• Jadłospis, zawierający informację na temat wartości kalorycznej posiłków, układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych (2 tygodnie) i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania.
• Dzienny jadłospis obejmuje:
pierwszy, posiłek: śniadanie: chleb lub bułki, płatki zbożowe, jaja, zupy mleczne, wędliny, dżemy, miód, mleko i jego przetwory, sery itp., herbata, kakao, sok.
Pod pojęciem pożywnej zupy należy rozumieć zupę z tzw. mięsną wkładką podaną ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego.
Pod pojęciem drugie danie należy rozumieć posiłek mięsny/rybny z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą stanowić również pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem i krokiety itp.
trzeci posiłek: podwieczorek: owoce, bułka słodka, bułka lub chleb, dżemy, miód, herbata, kakao, sok.
• Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego.
• Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę.
• Wykonawca zapewnia mycie i dezynfekcje we własnych pomieszczeniach termosów i pojemników, w których będą dostarczane posiłki.
• Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonania przedmiotu zamówienia.
• Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-5 lat. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
• Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia próbki każdej składowej części potrawy, określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania w uzasadnionych przypadkach próbek.
• Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków wyłącznie w dni, w które odbywają się zajęcia w przedszkolu tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni, w których nie odbywają się zajęcia dla dzieci.
• Do obowiązków Zamawiającego, realizowanych za pomocą personelu własnego, należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków oraz sprzątanie, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania po posiłku.
• Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie zabieranie odpadów oraz dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczane posiłki po zakończeniu miesiąca na podstawie faktury obejmującą należność wyliczoną w oparciu o ilość rzeczywiście wydanych dzieciom posiłków i cenę określoną w ofercie.
• Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
4. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający następujące warunki:
• Posiadają uprawnienia do świadczenia usług w zakresie cateringu dla placówek przedszkolnych w tym opinię sanitarną Państwowego Inspektora Sanitarnego (oświadczenie, decyzja PS SE)
Posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych wykonania zamówienia (oświadczenie).
• Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (oświadczenie).
5. Warunki udziału w postępowaniu:
• Akceptacja wszystkich warunków opisanych w punkcie 3 (ocena na podstawie oferty).
• Spełnienie warunków dotyczących możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia opisanych w punkcie 4 (ocena na podstawie oświadczeń).
6. Sposób sporządzenia oferty:
• Oferta sporządzona w języku polskim na formularzu ofertowym załączonym do zapytania.
• Oferta musi zawierać
- Nazwę oferenta
- Adres siedziby oferenta
- Numer telefonu oferenta
- Cenę oferty przedstawioną, jako cena brutto za jednodniowe wyżywienie jednego dziecka zgodnie z przedmiotem zamówienia. Cena podana w ofercie powinna obejmować wszystkie koszty i składniki związane z wykonaniem zamówienia. Cena nie ulega zmianie przez okres obowiązywania umowy.
- Akceptację warunków realizacji zamówienia.
- Zgodę na związanie ofertą do 30 dni.
• Oferta musi być podpisana przez oferenta.
• Załączniki do oferty:
- Oświadczenia o spełnieniu warunków ubiegania się o udzielenie zamówienia.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 15894200
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10406567 2024-04-16
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim. Szczegółowy opis oraz ...
10439511 2024-04-23
godz. 08:00
Dolnośląskie Na podstawie art. 7 ust. 9 w związku z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służ...
10448075 2024-04-24
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 51 „KOLOROWY POCZĄTEK” WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu n...
10472452 2024-04-24
godz. 12:00
Mazowieckie Przygotowanie cateringu na potrzeby szkolenia organizowanego przez Wydział Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego w Warszawie w zakresie przygotowan...
10428707 2024-04-26
godz. 08:00
Mazowieckie Usługa zbiorowego żywienia w m. Biała Podlaska 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup usługi zbiorowego żywienia w systemie zleconym (3 x dziennie), gotowych całodziennych (śniadanie,...
10450422 2024-04-26
godz. 10:00
Podlaskie Usługa dostarczania posiłków dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zespołu Zakładów Opieki Długoterminowej w Augustowie. Dostawa posiłków do siedziby Zamawiającego - Samodzieln...
10464640 2024-04-29
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usługi gastronomicznej w dniach 16-17 maja 2024 r. w Centralnej Bibliotece Wojskowej w Warszawie podczas Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej. 1. Przedmiotem zamówienia jest ...
10476832 2024-05-02
godz. 12:00
Lubelskie Usługa kompleksowej organizacji trzech konferencji dla Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Lublinie w ramach projektu pn. „Efektywna Polityka Społeczna w województwie lubelskim...
10486999 2024-05-06
godz. 08:30
Mazowieckie Usługa cateringowa - Dzień Wydziału 2024 WEiTI/12/ZP/2023/1030
10486820 2024-05-27
godz. 10:00
Śląskie Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów i dystrybucji posiłków w oddziały 1.Przedmiotem zamówienia jest: a) sporządzanie całodziennych posiłków w kuchni Wykonawcy, zgodn...