Zlecenie 7581049 - Wykonanie i dostarczanie posiłków w formie cateringu...
(zakończone) | Zamówienie 7581049|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-07-09 |
przedmiot zlecenia | Wykonanie i dostarczanie posiłków w formie cateringu gotowych potraw dla dzieci w wieku 3 - 5 lat do Przedszkola w Gąsawach Plebań skich, adres: Gąsawy Plebańskie 48b, 26-502 Jastrząb w okresie 01.09.2020 - 31.08.202lr. Szczegóły zamówienia • Catering obejmuje pełne wyżywienie dla 25 dzieci w wieku 3 - 5 lat w okresie 01.09.2020 - 31.08.2021 r. tj. - śniadanie - do 25 posiłków dziennie - obiad (2 dania) - do 25 posiłków dziennie - podwieczorek - do 25 posiłków dziennie. • Ilość wydawanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w przedszkolu. O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie na bieżąco do godziny 8.10 danego dnia. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków. • Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych, jednorazowych pojemnikach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. • Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki w godzinach ustalonych w umowie. • Jadłospis, zawierający informację na temat wartości kalorycznej posiłków, układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych (2 tygodnie) i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania. • Dzienny jadłospis obejmuje: pierwszy, posiłek: śniadanie: chleb lub bułki, płatki zbożowe, jaja, zupy mleczne, wędliny, dżemy, miód, mleko i jego przetwory, sery itp., herbata, kakao, sok. Pod pojęciem pożywnej zupy należy rozumieć zupę z tzw. mięsną wkładką podaną ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego. Pod pojęciem drugie danie należy rozumieć posiłek mięsny/rybny z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą stanowić również pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem i krokiety itp. trzeci posiłek: podwieczorek: owoce, bułka słodka, bułka lub chleb, dżemy, miód, herbata, kakao, sok. • Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego. • Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę. • Wykonawca zapewnia mycie i dezynfekcje we własnych pomieszczeniach termosów i pojemników, w których będą dostarczane posiłki. • Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonania przedmiotu zamówienia. • Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-5 lat. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. • Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia próbki każdej składowej części potrawy, określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania w uzasadnionych przypadkach próbek. • Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków wyłącznie w dni, w które odbywają się zajęcia w przedszkolu tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni, w których nie odbywają się zajęcia dla dzieci. • Do obowiązków Zamawiającego, realizowanych za pomocą personelu własnego, należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków oraz sprzątanie, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania po posiłku. • Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie zabieranie odpadów oraz dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczane posiłki po zakończeniu miesiąca na podstawie faktury obejmującą należność wyliczoną w oparciu o ilość rzeczywiście wydanych dzieciom posiłków i cenę określoną w ofercie. • Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 4. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający następujące warunki: • Posiadają uprawnienia do świadczenia usług w zakresie cateringu dla placówek przedszkolnych w tym opinię sanitarną Państwowego Inspektora Sanitarnego (oświadczenie, decyzja PS SE) Posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych wykonania zamówienia (oświadczenie). • Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (oświadczenie). 5. Warunki udziału w postępowaniu: • Akceptacja wszystkich warunków opisanych w punkcie 3 (ocena na podstawie oferty). • Spełnienie warunków dotyczących możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia opisanych w punkcie 4 (ocena na podstawie oświadczeń). 6. Sposób sporządzenia oferty: • Oferta sporządzona w języku polskim na formularzu ofertowym załączonym do zapytania. • Oferta musi zawierać - Nazwę oferenta - Adres siedziby oferenta - Numer telefonu oferenta - Cenę oferty przedstawioną, jako cena brutto za jednodniowe wyżywienie jednego dziecka zgodnie z przedmiotem zamówienia. Cena podana w ofercie powinna obejmować wszystkie koszty i składniki związane z wykonaniem zamówienia. Cena nie ulega zmianie przez okres obowiązywania umowy. - Akceptację warunków realizacji zamówienia. - Zgodę na związanie ofertą do 30 dni. • Oferta musi być podpisana przez oferenta. • Załączniki do oferty: - Oświadczenia o spełnieniu warunków ubiegania się o udzielenie zamówienia. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 15894200 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Mazowieckie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |