Przetarg 12113660 - Usługi dostarczania żywności dla pacjentów Regionalnego...

   
Analizuj Zamówienie 12113660
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-21
przedmiot ogłoszenia
Usługi dostarczania żywności dla pacjentów Regionalnego Ośrodka Psychiatrii Sądowej w Starogardzie Gd. i odbiór odpadów pokonsumpcyjnych

Zamawiający powierza Wykonawcy, a Wykonawca przyjm
uje do wykonania usługi dostarczania żywności polegające na:kompleksowym, całodziennym wyżywieniu pacjentów ROPS, poprzez przygotowywanie na bazie kuchni Wykonawcy, zproduktów własnych Wykonawcy, trzech posiłków dziennie, 7 dni w tygodniu zgodnie z aktualnymi normami żywienia dlapopulacji Polski opracowanych przez NIZP PZH-PIB oraz wytycznych towarzystw naukowych: Polskiego TowarzystwaDiabetologicznego, Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego, Polskiego Towarzystwa Lipidologicznego, PolskiegoTowarzystwa Nadciśnienia Tętniczego oraz Polskiego Towarzystwa Nefrologicznego, a także zaleceń Światowej OrganizacjiZdrowia (dotyczących maksymalnej zawartości soli, sodu w diecie)., przy założeniu dla diety podstawowej wartościenergetycznej nie niższej niż 2600 kcal/1osobodzień żywienia, oraz ich dostarczenie do budynku Ośrodka w sposób zgodnyz zaleceniami higieniczno-sanitarnymi odnośnie transportu żywności, w odpowiednio do tego celu przygotowanychpojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem, w następujących godzinach:Śniadanie – od 730 do 800Obiad - od 1230 do 1300Kolacja - od 1800 do 1830i w ilościach wynikających z aktualnej liczby przebywających w Ośrodku pacjentów w przedziale 40 – 70 osób, zuwzględnieniem warunków określonych w niniejszej specyfikacji i umowie, oraz odbiór odpadów pokonsumpcyjnychminimum 1 raz na dobę.Wskazana powyżej ilość pacjentów ma charakter wyłącznie szacunkowy, a rzeczywista ilość w ramach zamówieniastanowiącego przedmiot niniejszego postępowania będzie wynikać z bieżących potrzeb udzielającego zamówienia iuzależniona będzie od liczby leczonych pacjentów.Zamawiający wymaga od Wykonawcy przygotowywania posiłków, o których mowa wyżej z uwzględnieniem dietspecjalistycznych z produktów świeżych, naturalnych, wysokiej jakości, w zachowanych terminach ważności, zwykorzystaniem warzyw i owoców sezonowych, z zachowaniem następujących zaleceń:a) Zawartość tłuszczu mlecznego w maśle – minimum 82%,b) Zawartość mięsa w wędlinach i przetworach mięsnych – minimum 70%,c) Wyłączenie z jadłospisu mięsnych przetworów o wysokiej zawartości tłuszczu i niskiej wartości odżywczej, takich jak:mortadela, metki, salceson, smalec itp., produktów seropodobnych, produktów wysokoprzetworzonych takich jak:niskogatunkowe pasty rybne, słodkie płatki śniadaniowe, słone przekąski typu: solone paluszki, chipsy i inne, oraz żywnościtypu instant,Posiłki sporządzane będą w dniu ich wydania.Wykonawca zapewni ciągłość dostaw posiłków bez względu na ewentualne awarie i wstrzymanie produkcji.

ZP-7/25
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się