Przetarg 12113660 - Usługi dostarczania żywności dla pacjentów Regionalnego...
| Analizuj | Zamówienie 12113660 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-21 |
| przedmiot ogłoszenia | Usługi dostarczania żywności dla pacjentów Regionalnego Ośrodka Psychiatrii Sądowej w Starogardzie Gd. i odbiór odpadów pokonsumpcyjnych Zamawiający powierza Wykonawcy, a Wykonawca przyjm uje do wykonania usługi dostarczania żywności polegające na:kompleksowym, całodziennym wyżywieniu pacjentów ROPS, poprzez przygotowywanie na bazie kuchni Wykonawcy, zproduktów własnych Wykonawcy, trzech posiłków dziennie, 7 dni w tygodniu zgodnie z aktualnymi normami żywienia dlapopulacji Polski opracowanych przez NIZP PZH-PIB oraz wytycznych towarzystw naukowych: Polskiego TowarzystwaDiabetologicznego, Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego, Polskiego Towarzystwa Lipidologicznego, PolskiegoTowarzystwa Nadciśnienia Tętniczego oraz Polskiego Towarzystwa Nefrologicznego, a także zaleceń Światowej OrganizacjiZdrowia (dotyczących maksymalnej zawartości soli, sodu w diecie)., przy założeniu dla diety podstawowej wartościenergetycznej nie niższej niż 2600 kcal/1osobodzień żywienia, oraz ich dostarczenie do budynku Ośrodka w sposób zgodnyz zaleceniami higieniczno-sanitarnymi odnośnie transportu żywności, w odpowiednio do tego celu przygotowanychpojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem, w następujących godzinach:Śniadanie – od 730 do 800Obiad - od 1230 do 1300Kolacja - od 1800 do 1830i w ilościach wynikających z aktualnej liczby przebywających w Ośrodku pacjentów w przedziale 40 – 70 osób, zuwzględnieniem warunków określonych w niniejszej specyfikacji i umowie, oraz odbiór odpadów pokonsumpcyjnychminimum 1 raz na dobę.Wskazana powyżej ilość pacjentów ma charakter wyłącznie szacunkowy, a rzeczywista ilość w ramach zamówieniastanowiącego przedmiot niniejszego postępowania będzie wynikać z bieżących potrzeb udzielającego zamówienia iuzależniona będzie od liczby leczonych pacjentów.Zamawiający wymaga od Wykonawcy przygotowywania posiłków, o których mowa wyżej z uwzględnieniem dietspecjalistycznych z produktów świeżych, naturalnych, wysokiej jakości, w zachowanych terminach ważności, zwykorzystaniem warzyw i owoców sezonowych, z zachowaniem następujących zaleceń:a) Zawartość tłuszczu mlecznego w maśle – minimum 82%,b) Zawartość mięsa w wędlinach i przetworach mięsnych – minimum 70%,c) Wyłączenie z jadłospisu mięsnych przetworów o wysokiej zawartości tłuszczu i niskiej wartości odżywczej, takich jak:mortadela, metki, salceson, smalec itp., produktów seropodobnych, produktów wysokoprzetworzonych takich jak:niskogatunkowe pasty rybne, słodkie płatki śniadaniowe, słone przekąski typu: solone paluszki, chipsy i inne, oraz żywnościtypu instant,Posiłki sporządzane będą w dniu ich wydania.Wykonawca zapewni ciągłość dostaw posiłków bez względu na ewentualne awarie i wstrzymanie produkcji. ZP-7/25 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Pomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Pomorskie |