Zlecenie 7274338 - usługi cateringowe dla uczestników projektu Wykonawca...
(zakończone) | Zamówienie 7274338|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-01-13 |
przedmiot zlecenia | usługi cateringowe dla uczestników projektu Wykonawca dostarcza posiłki do Szkoły Podstawowej w Krzęcinie zgodnie z harmonogram em prowadzonych zajęć pozalekcyjnych. Posiłki gorące dostarczane będą sukcesywnie w ilości maksymalnie ok. 26 szt. (dziennie) zgodnie z zamówieniami w dniach realizacji zajęć w szkole max. 5 x w tygodniu o wyznaczonych porach dnia. Posiłki należy dostarczyć do miejsca wskazanego przez Zamawiającego w określonych godzinach, co najmniej na 15 min. przed planowanym posiłkiem (godzina dostawy zostanie ustalona indywidualnie z Wykonawcą, po przedstawieniu szczegółowego harmonogramu zajęć). Cel zamówienia Zapewnienie posiłku uczestnikom projektu "Nowoczesna Szkoła - kompetentny Uczeń". Przedmiot zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa dla uczestników projektu „Nowoczesna Szkoła - kompetentny Uczeń” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. 2. Projekt przewiduje zamówienie dla średnio ok. 12 do 26 posiłków dziennie. Liczby posiłków w danym dniu są różne ze względu na liczbę prowadzonych zajęć w danym dniu. 3. Usługodawca będzie zobowiązany do dowiezienia obiadów na miejsce realizacji projektu tj. ul. Pogodna 4, 73 – 231 Krzęcin zgodnie z harmonogramem zajęć. Szczegółowy harmonogram zostanie ustalany z Wykonawcą, którego oferta okaże się najkorzystniejsza. 4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie podjęcia, przerwania współpracy z wykonawcą usług cateringowych bez skutków prawnych – w przypadku nie uzyskania zgody, ze strony Instytucji Zarządzającej na finansowanie jakiegokolwiek etapu realizacji projektu. 5. Usługa cateringu obejmująca „ciepły posiłek” powinna spełniać następujące wymagania: a) jadłospis powinien być urozmaicony, b) Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności wydawanych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i ilościowym, a także pod kątem temperatury wydawanych potraw, c) Zamawiający zastrzega sobie także możliwość zamówienia w zależności od potrzeb kilku obiadów dietetycznych np. wegetariańskich, diabatycznych lub dla alergików, d) posiłek powinien składać się co najmniej z: - zupa minimum 450 ml wraz z wkładką mięsną i pieczywem, lub - drugie danie: I opcja: mięso/lub filetowana ryba min. 130 g, ziemniaki/ryż/kasza/frytki minimum 150g oraz warzywa, surówki minimum 150g, lub - drugie danie: II opcja: dania mączne np.: pierogi min. 8 szt. lub kluski/kopytka/pyzy min. 200 g. lub placki ziemniaczane z sosem min. 4 szt., naleśniki min. 3 szt. w każdym przypadku wraz z surówkami/warzywami – nie częściej niż trzy razy w tygodniu. 6. Obiad musi być wyporcjowany dla każdego Uczestnika/ Uczestniczki i podany na ciepło, w pojemniku termoizolacyjnym, z kompletem sztućców jednorazowych lub w termosach, za wydawanie posiłku w termosach odpowiedzialny będzie pracownik szkoły. 7. Dostarczane posiłki powinny być należytej jakości i być przydatne do spożycia zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami. 8. Dostarczane posiłki powinny być gorące i estetycznie podane. 9. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z przepisami prawa w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 3 stycznia 2017 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 ze zm.). 10. Dokładny termin, godzina dostarczenia posiłku będzie ustalana indywidualnie z dostawcą w zależności od rozkładu zajęć uczestników projektu. 11. Wykonawca musi zapewnić różnorodność posiłków. 12. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami zdrowego żywienia. 13. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant. Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki z produktów zakupionych we własnym zakresie, wysokiej jakości bez dodatków preparatów zastępczych, preparatów zwiększających objętość i innych wpływających na zmianę smaku, zapachu, konsystencji potraw itp. 14. Wykonawca ma obowiązek przestrzegania zasad higieny przy sporządzaniu i dystrybucji posiłków i utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłków oraz przewozu pojazdem i w przystosowanych do tego celu termosach lub termicznych opakowaniach jednorazowych. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia i odbioru termosów. 15. Usługa cateringowa wykonywana będzie w okresie od 24 lutego 2020 r. do 28 lutego 2021 r. 16. Zamawiający deklaruje nawiązanie współpracy na podstawie umowy zlecenia. 17. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodzie z zapotrzebowaniem Zamawiającego na dany dzień z zastrzeżeniem, że dane co do ilości posiłków Zamawiający zgłosi nie później niż do godz. 10.00 w dzień realizacji usługi. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |