Zlecenie 12205974 - Usługa przygotowania i dostarczenia paczek żywnościowych...

   
Analizuj Zamówienie 12205974
źródło Internet
data publikacji 2025-12-08
przedmiot zlecenia
Usługa przygotowania i dostarczenia paczek żywnościowych z potrawami na święta Bożego Narodzenia dla klientów Miejsko-Gminnego Ośr
odka Pomocy Społecznej w Stepnicy wraz z opakowaniem, tj. torba polipropylen co najmniej 30 litrów.
2. W skład jednej paczki żywnościowej wchodzą:
1) pierogi z kapustą i grzybami 200g,
2) krokiet z kapustą i grzybami 400g,
3) barszcz czerwony Krakus 1l,
4) sałatka jarzynowa Lisner 500g,
5) ryba po grecku Seko 500g,
6) śledź w oleju Seko lub Lisner 500g,
7) śledź w śmietanie Seko lub Lisner 500g,
8) mandarynka 1kg,
9) jabłecznik 500g,
10) sernik 500g,
11) herbata Lipton 100 torebek,
12) kiełbasa krakowska sucha Krakus 500g,
13) bigos w słoiku Pudliszki 500g,
14) flaki wołowe w rosole Pudliszki 450g,
15) żurek z kiełbasą i boczkiem Pudliszki 440g,
16) pulpety w sosie pomidorowym Pudliszki 590g,
17) gołąbki w sosie pomidorowym Pudliszki 590g.
3. Termin przydatności do spożycia:
1) wynosić będzie minimum 3 dni w dniu dostawy (dotyczy to potraw: pierogi z kapustą i grzybami 500g, krokiet z kapustą i grzybami 500g. jabłecznik 500g, sernik 500g.),
2) wynosić będzie minimum 3 miesiące w dniu dostawy (dotyczy to potraw: sałatka jarzynowa Lisner 500g, ryba po grecku Seko 500g, śledź w oleju Seko 500g, śledź w śmietanie Seko 500g, barszcz czerwony Krakus 1l, herbata Lipton 100 torebek, kiełbasa krakowska sucha Krakus 500g, bigos w słoiku Rolnik 500g, flaki wołowe w rosole Pudliszki 500g, pulpety w sosie pomidorowym Pudliszki 590g, gołąbki w sosie pomidorowym Pudliszki 600g.).
4. Paczką żywnościową szacunkowo przewiduje się objąć do 20 osób. Zamawiający zastrzega prawo do zmniejszenia lub zwiększenia liczba paczek. Zamawiający informuje, iż dla umożliwienia Wykonawcom przygotowania oferty, określono szacunkową liczbę osób, która będzie zależna od ilości osób spełniających określone przepisami kryteria przyznania pomocy w formie paczki żywnościowej.
5. Wymagane jest, aby paczki żywnościowe dostarczone zostały w pojemnikach jednorazowych posiadających atest zezwalający na kontakt pojemników z żywością.
6. Przygotowane potrawy z paczki żywnościowej muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie i posiadających aktualne terminy ważności.
7. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania nazw potraw, które będą zawierać nazwę dań, nazwę produktów wchodzących w skład potraw oraz alergeny.
8. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie probówek ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych paczek żywnościowych przez okres 72 godzin w ilości 150 g z oznaczeniem daty, godziny, zawartości probówki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobranie tych próbek, zgodnie z obowiązującymi przepisami.
9. Transport paczek żywnościowych musi odbywać się w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw, środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności.
10. Wykonawca zobowiązany jest dysponować środkiem transportu przeznaczonym do przewozu przygotowanych posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami o dopuszczeniu pojazdu do przewozu żywności przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną lub Państwowego Inspektora Sanitarnego.
11. Wykonawca zobowiązany jest w cenie oferty ująć wszelkie koszty w okresie wykonywania zamówienia.
12. Wykonawca winien posiadać uprawnienia do świadczenia usług cateringowych lub gastronomicznych, w rozumieniu i na zasadach wskazanych w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponować personelem posiadającym stosowne kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie, zdolnym do wykonywania zamówienia.
13. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za sporządzone i dostarczone potrawy.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze