Przetarg 8494115 - Usługa cateringu-przygotowanie i dostawa posiłków...

   
Analizuj Zamówienie 8494115 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-10-28
przedmiot ogłoszenia
Usługa cateringu-przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych z dietą dla uczestników Oddziału nr 2 i nr 3 i usługą wyrobów gas
tronomicznych dla Środowiskowego Domu Samopomocy „Mozaika” .

1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna usługa cateringu przez około 232 osobodni, polegająca na przygotowaniu i dostawie 17400 sztuk posiłków jednodaniowych z uwzględnieniem diet dla uczestników Oddziału nr 2 i nr 3 wraz z usługą cateringową wyrobów gastronomicznych dla wszystkich uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy „Mozaika”. Podana wielkość posiłków jest wartością szacunkową. Zamawiający zobowiązuje się do wykorzystania 60% wartości przedmiotu zamówienia, wykorzystanie pozostałych 40 % uzależnione będzie od własnego zapotrzebowania Zamawiającego, co nie może stanowić podstawy do roszczeń ze strony Wykonawcy z tytułu niezrealizowanej części umowy, na co Wykonawca wyraża zgodę. Powyższe zmiany nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy.2. Posiłki musza spełniać następujące warunki jakościowe: - jadłospis musi być urozmaicony, nie dopuszcza się powtarzania rodzajowo tych samych potraw w ciągu jednego tygodnia,- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych z ograniczaną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, - w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, - w przygotowaniu posiłków zalecane jest stosownie tłuszczów roślinnych, dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosownie cukru i soli,- ważna jest estetyka potraw i posiłków. 3. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki jednodaniowe zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 4. Wykonawca zapewni mycie i dezynfekcję we własnych pomieszczeniach naczyń, termosów i opakowań, w których będą dostarczane posiłki, zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz normami HACCP.5. Wykonawca będzie przechowywał próbki ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków każdego dnia przez okres 72 godzin w ilości 150 g z zaznaczaniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. 6. W czasie trwania pandemii Wykonawca zobowiązany jest do wykonywania usługi zgodnie z obowiązującymi normami sanitarnymi w tym zakresie i specjalnymi przepisami sanitarnymi przeciwdziałającymi rozprzestrzenianiu się COVID-19. 7. Posiłki jednodaniowe powinny uwzględniać następujące diety: a) dieta ogólna 70 %,b) dieta lekkostrawna 30% .8. Waga składników dostarczanych, posiłków jednodaniowych nie może być mniejsza niż:- kotlet mięsny (mielony, schabowy, stek, pożarski, zraz, pieczeń itp.) - 100 g- ryba -100 g - ziemniaki, makaron - 250 g- kasza - 200 g- ryż - 200 g- surówka, sałata, mizeria - 150 g- bigos - 300 g- kopytka -300 g- placki ziemniaczane 3 szt. - 300 g- kotlety ziemniaczane 3 szt. - 300 g- pierogi 8 szt. - 400 g - sos mięsny, potrawka z kurczaka - 100 g mięsa + 100 g sosu- makaron z twarogiem -300 g w tym 30 g twarogu- naleśniki 3 szt. -300 g- śmietana - 30 g- okrasa - 20 g- kasza gryczana z okrasą - 300 g kaszy + 20 g okrasy.9. Wykonawca dostarczy Odbiorcy przedmiot zamówienia w ilości odpowiednio większej, tak by przedstawiciel odbiorcy mógł ocenić ich jakość (smak, zapach, konsystencję itp.).10. Wykonawca będzie dostarczał posiłki jednodaniowe w następujący sposób:- Oddział nr 2 przy ul. Nałkowskich 78 w Lublinie od poniedziałku do piątku, w godzinach 13:30–14:00,- Oddział nr 3 przy ul. Lwowskiej 28 w Lublinie od poniedziałku do piątku, w godzinach 11:30–12:00,11.Ilość posiłków jednodaniowych na dany dzień będzie podawana Wykonawcy telefonicznie przez wskazanych przedstawicieli Zamawiającego w dniu dostawy do godz. 9:00.12. Wyroby gastronomiczne będą dostarczane do oddziałów i klubów Środowiskowego Domu Samopomocy „Mozaika” w okresie 12 miesięcy, poczynając od dnia podpisania umowy, mieszczących się w Lublinie na ulicy: Zbożowej 22A, Nałkowskich 78, Lwowskiej 28 i Pozytywistów 16.13. Miejsce i adres dostawy usługi wyrobów gastronomicznych, datę i godzinę organizacji spotkania wielkanocnego, spotkania wigilijnego i pikniku Zamawiający poda Wykonawcy telefonicznie na 7 dni roboczych wcześniej przed datą dostarczenia wyrobów gastronomicznych.14. Ilość zamawianych przez Zamawiającego wyrobów gastronomicznych uzależniona będzie od ilości uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy „Mozaika” zgłoszonych do wzięcia udziału w spotkaniu wielkanocnym, wigilijnym i pikniku. Ilość osób Zamawiający poda Wykonawcy telefonicznie na 7 dni roboczych wcześniej przed datą dostarczenia wyrobów gastronomicznych.15. Posiłki jednodaniowe oraz wyroby gastronomiczne winny być umieszczone w termosach Wykonawcy (każdy składnik oddzielnie) lub w pojemnikach utrzymujących temperaturę, wymaganą odpowiednimi przepisami, termosy i pojemniki powinny być dostosowane do przewozu żywności.16. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia do jadalni Odbiorcy, gdzie nastąpi jego przekazanie na podstawie dokumentu potwierdzającego ilość dostarczonych posiłków jednodaniowych lub wyrobów gastronomicznych.17. Posiłki jednodaniowe dostarczane będą do ŚDS „Mozaika” Oddział nr 2 ul. Nałkowskich 78 i Oddział nr 3 ul. Lwowska 28 w Lublinie bez sztućców i naczyń obiadowych. 18. Dopuszcza się pozostawienie w termosach do odbioru nieskonsumowanej części żywności posiłków jednodaniowych i wyrobów gastronomicznych.19. Wykonawca zabiera do utylizacji odpady pokonsumpcyjne i opakowania. Odpady i opakowania po posiłkach jednodaniowych zabierane będą od poniedziałku do piątku w godz.14:45-15:15 w pojemnikach Wykonawcy, a odpady i opakowania po wyrobach gastronomicznych według uzgodnienia z Zamawiającym w dniu dostawy.20. Posiłki jednodaniowe oraz wyroby gastronomiczne winny być wykonane z produktów naturalnych, metodą tradycyjną, nie używając produktów typu instant oraz produktów gotowych np. pierogi mrożone, kopytka, placki itp. Wykonawca nie będzie używał do produkcji posiłków jednodaniowych i wyrobów gastronomicznych mięsa typu MMO (mięsa mechanicznie odkostnionego).21. Posiłki jednodaniowe, które będą dostarczane od poniedziałku do piątku, będą zawierać nie mniej jak cztery posiłki mięsne tygodniowo, gdzie potrawy rybne są traktowane jako potrawy mięsne.22. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć do Odbiorcy tygodniowy jadłospis w ostatni dzień roboczy tygodnia poprzedzającego dostawę posiłków jednodaniowych. Jadłospis winien zawierać gramaturę poszczególnych składników przypadających na jedną porcję (w przypadku dań takich jak pierogi, naleśniki – dodatkowo ilość sztuk). 23. Zamawiający posiada własne naczynia stołowe (talerze, sztućce, kubki). 24.Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków jednodaniowych uczestnikom korzystającym z wyżywienia w oddziałach. 25. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwrotu posiłków jednodaniowych lub wyrobów gastronomicznych w przypadku stwierdzenia ich złej jakości, tj. posiłków lub wyrobów niezdatnych do spożycia z powodu użycia przeterminowanych produktów (np. stwierdzenia pleśni, niewłaściwego koloru lub zapachu), niedogotowanych, zanieczyszczonych itp.26. Zwrot posiłków zgodnie z pkt. 25 będzie następował na podstawie Protokołu reklamacji/zwrotu posiłków, stanowiącego załącznik nr 3 do umowy. W miejsce zwróconych posiłków lub wyrobów Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie dostarczyć posiłki pełnowartościowe w przeciągu 2 godzin zegarowych. 27. Przedmiot zamówienia ma być wykonywany, transportowany i przekazywany zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2020 r., poz. 2021 ze zm.).28. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik Nr 1 do SWZ.

ŚDSM.DA.332.12.2021
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10366221 2024-04-08
godz. 10:00
Małopolskie 1) Przedmiotem zamówienia jest zadanie pn.: Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Wiśniowej.2) Szczeg...
10396621 2024-04-08
godz. 23:59
Wielkopolskie ROPS.XII.2205.4.2024 Szacowanie wartości usługi cateringu w subregionie pilskim PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Świadczenie usług cateringowych Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usł...
10366701 2024-04-12
godz. 09:00
Małopolskie PRZYZNANIE WYŁĄCZNOŚCI OBSŁUGI GASTRONOMICZNEJ - CATERING ORAZ KOMPLEKSOWEJ OBSŁUGI ROZRYWKOWO -REKREACYJNEJ NA IMPREZIE DNI CHEŁMKA 2024
10399837 2024-04-12
godz. 10:00
Pomorskie Prowadzenie żywienia wczasowiczów w Ośrodku Wypoczynkowym Czarlina (OW Czarlina) 1. Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa prowadzenia żywienia wczasowiczów w Ośrodku Wypocz...
10422502 2024-04-15
godz. 08:00
Dolnośląskie ROW.0801.1.2024 Usługa cateringowa dla 20 uczestników jednodniowych warsztatów "Owoce miękkie - szansą rozwoju małych gospodarstw" realizowanych w dniu 28 maja 2024 r. na terenie DODR ...
10428374 2024-04-19
godz. 09:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych świadczonych na terenie Polski dla Narodowego Instytutu Dziedzictwa2. Szczegółowy zakres, warunki i sposób realizacji pr...
10425433 2024-04-19
godz. 10:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest catering na wydarzenie „Absolwenci w branży” organizowane przez Biuro Karier Politechniki Warszawskiej.2. Zakres zadań w ramach usługi cateringowej ora...
10424547 2024-04-22
godz. 10:00
Mazowieckie wyżywienie delegowanych pracowników i obsługi zwierząt w trakcie trwania XII Ogólnopolskiej Wystawy Bydła Hodowlanego wraz z dniami przygotowawczymi
10465654 2024-04-29
godz. 09:00
Zachodniopomorskie Usługa zapewnienia wyżywienia oraz sal szkoleniowych na potrzeby przeprowadzenia 30 jednodniowych szkoleń organizowanych przez ZODR w Barzkowicach na terenie woj. zachodniopom. "Prawo wod...
10464563 2024-05-17
godz. 11:00
Dolnośląskie Obsługa gastronomiczna podczas imprezy plenerowej X TARGI PRODUKTU LOKALNEGO ORAZ VIII PRZEGLĄD ZESPOŁÓW LUDOWYCH BISKUPICKI ZŁOTY KŁOS 2024 na boisku przy ul. Chrobrego w Biskupicach ...