Przetarg 7620962 - Usługa cateringowa - przygotowywanie i dostarczanie do...

   
Analizuj Zamówienie 7620962 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-07-31
przedmiot ogłoszenia
Usługa cateringowa - przygotowywanie i dostarczanie do szkół na terenie Gminy Widuchowa obiadów jednodaniowych w okresie IX 2020 r
. - VI 2021 r.
Numer referencyjny: GOPS.271.2.2020

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowywania, dostarczania i wydawania gorących posiłków (drugiego dania) w Szkole Podstawowej w Widuchowej oraz Szkole Podstawowej w Krzywinie w okresie od 14.09.2020 r. do 25.06.2021 r. (rok szkolny 2020/2021). Dzienna szacunkowa liczba posiłków: 1) Szkoła Podstawowa w Widuchowej – ok. 48 posiłków 2) Szkoła Podstawowa w Krzywinie – ok. 26 posiłków Przewidywana liczba dni żywieniowych w roku szkolnym 2020/2021 to 185 dni. Szacunkowa ilość posiłków dla całego okresu trwania zamówienia wyniesie 13690. 2. Podana przez Zamawiającego szacunkowa dzienna liczba posiłków może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego). Okoliczność taka nie może być przyczyną wypowiedzenia umowy. 3. Przez użyte pojęcie drugiego dania należy rozumieć: ziemniaki lub zamienniki (kasza, ryż, makaron), mięso, surówka, naturalna woda mineralna nisko lub średniozmineralizowana, woda źródlana lub woda stołowa w butelce 330 ml. 4. Zamawiający dopuszcza możliwość wydawania nie częściej niż jeden raz w tygodniu innych potraw (np.: naleśniki z serem, placki, pierogi, krokiety, itp.). 5. Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Winny być wykonywane ze świeżych artykułów żywnościowych, posiadających aktualne terminy ważności. 6. Posiłki muszą być gorące, zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. 7. Wykonawca zobowiązany będzie do zbiorowego żywienia dzieci w szkołach na terenie Gminy Widuchowa. Pod pojęciem zbiorowego żywienia dla potrzeb niniejszego zamówienia rozumie się zapewnienie określonej grupie osób posiłków obiadowych w formie żywienia pozadomowego. Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie, tj., produkcji, transportu i wydania posiłków. 8. Posiłki muszą być dobrej jakości o odpowiedniej wadze i wartości odżywczej zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r., poz. 1252, z późn. zm.) zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. 9. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne. 10. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw zgodnie z Rozporządzeniem (WE) NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2014 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.UE.L. 2004.139.1). 11. Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt dostarczać posiłki w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi. Naczynia i sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. 12. W ramach zamówienia Wykonawca nieodpłatnie dokonywać będzie odbioru niespożytych resztek posiłków oraz zużytych opakowań. W tym celu dostarczy do poszczególnych szkół odpowiedniej ilości i wielkości pojemniki. Odbiór resztek posiłków oraz zużytych opakowań będzie odbywał się zgodnie z potrzebami. 13. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem, który musi być przedłożony przez Wykonawcę Zamawiającemu w każdy piątek tygodnia do godz. 12.00 i obejmować menu na kolejny tydzień. Jadłospis musi zawierać kaloryczność dań oraz zawarte w posiłkach alergeny. 14. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim dostarczaniem i wydawaniem posiłków oraz wszystkie związane z tym szczegóły, Wykonawca uzgodni bezpośrednio z dyrektorami szkół. 15. Strony zgodnie postanawiają, że nie są odpowiedzialne za skutki wynikające z działania siły wyższej, tj. zdarzenia takie jak: pożar, powódź, atak terrorystyczny, klęski żywiołowe, pandemie, epidemie. 16. Strona, która nie może prawidłowo wykonywać umowy wskutek działania siły wyższej jest obowiązana do bezzwłocznego poinformowania drugiej Strony o wystąpieniu działania siły wyższej na piśmie, telefonicznie lub e- mailem. 17. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do świadczenia usług objętych przedmiotem umowy także dla chętnych uczniów, pracowników szkół i podopiecznych Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Widuchowej. Cena posiłku nie może przekroczyć ceny jednostkowej, określonej w § 4 ust. 1 niniejszej umowy.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55524000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10395520 2024-04-12
godz. 11:00
Śląskie Przygotowywanie oraz wydawanie gorących posiłków dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dąbrowie Górniczej korzystających z pomocy społecznej w roku 2024 1. Przedmiot...
10305937 2024-04-15
godz. 14:00
Mazowieckie Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego Gajda – Med Sp. z o.o Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całodobowego żywie...
10425480 2024-04-18
godz. 10:00
Śląskie Świadczenie usług hotelarsko – gastronomicznych oraz zapewnienie sal warsztatowych na potrzeby organizacji działań w projekcie „Skoordynowane wsparcie pre i post adopcyjne”. Czę...
10423297 2024-04-26
godz. 09:00
Małopolskie Świadczenie usługi polegającej na dystrybucji posiłków z budynku kuchni szpitalnej do kuchenek oddziałowych mieszczących się w poszczególnych oddziałach szpitalnych - ZP-12/24 1. ...
10458275 2024-04-26
godz. 10:00
Wielkopolskie Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w Zespole Szkół w Osiecznej w roku 2024 1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest przygotowywanie i dostarc...
10413311 2024-04-26
godz. 14:00
Dolnośląskie Zabezpieczenie cateringu na Festynach Rodzinnych KGHM Polska Miedź S.A. Oddział Zakłady Górnicze Polkowice-Sieroszowice
10473228 2024-04-29
godz. 09:00
Łódzkie FO-Z/ŁIT/8/2024/Z Świadczenie usług cateringowych dla Sieć Badawcza Łukasiewicz-Łódzki Instytut Technologiczny. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 - 1 szt.
10476813 2024-04-30
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 5 WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 5 we Wrocławiu...
10484395 2024-05-02
godz. 23:59
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki, ś...
10450062 2024-05-06
godz. 09:00
Śląskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Miejskiego w Rudzie Śląskiej Sp. z o.o. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresi...