Przetarg 12220675 - Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa i wydanie...
| Analizuj | Zamówienie 12220675 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-10 |
| przedmiot ogłoszenia | Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa i wydanie gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII Szkoły Podstawowej Nr 8 im. „Dar Górników” w Krośnie 1) Przedmiotem zamówienia jest usługa c ateringowa, polegająca na przygotowaniu i dostawie gorącego dwudaniowego posiłku abonamentowego – obiadu tj. zupa 300 ml, drugie danie oraz kompot 250 ml dla uczniów w wieku od 6-15 lat, uczęszczających do Szkoły Podstawowej Nr 8 im. „Dar Górników” w Krośnie. 2) Usługa świadczona będzie w okresie od dnia 07.01.2026 r. do dnia 25.06.2026 r. oraz od dnia 02.09.2026 r. do dnia 22.12.2026 r. Posiłki dostarczane będą od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od nauki oraz dni wolnych od zajęć dydaktycznych. Dzienna szacunkowa liczba dzieci objętych wyżywieniem to ok 163 uczniów. Ilości te należy traktować jako szacunki. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby dzieci w zależności od potrzeb w granicach 50%. Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie za faktycznie przygotowane i wydane posiłki. 3) Posiłki dostarczone mają być wydawane uczniom w ustalonych godzinach tj. od godz. 12.00 do godz. 14.30. 4) Posiłki mają być przygotowywane przy udziale dietetyka, według jadłospisów dekadowych określających szczegółowy skład posiłku, kaloryczność, gramaturę oraz występujące alergeny i mają być dostarczone Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia najpóźniej na 2 dni robocze przed rozpoczęciem każdej kolejnej dekady. Zamawiający nie dopuszcza żeby w ciągu tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku, posiłki powinny być urozmaicone.Uwaga: Zamawiający nie dopuszcza dań fastfood’owych typu hamburger, zapiekanka, hot-dog, kebab. 5) Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154).6) Temperatura posiłku w momencie dostarczenia powinna wynosić min.: zupa 750 C, drugie danie 630 C, kompot 40 C. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z aktualnymi normami żywienia dla populacji polskiej w zakresie określonej grupy wiekowej. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy.7) Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, spełniającym warunki sanitarne Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, zgodnie z normami HACCP: środkiem transportu dopuszczonym decyzją właściwego inspektora sanitarnego do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci, w specjalistycznych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przywożonych potraw, zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448 z późn. zm.).cd. - Rozdział II SWZ MZS8.261.2.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000, 55521200, 55523100, 55524000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Podkarpackie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Podkarpackie |