Przetarg 11758058 - Usługa cateringowa polegająca na przygotowywaniu,...

   
Analizuj Zamówienie 11758058
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-28
przedmiot ogłoszenia
Usługa cateringowa polegająca na przygotowywaniu, dostarczaniu i wydawaniu gorących, jednodaniowych posiłków dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy

Przedmiotem zamówienia j
est usługa cateringu –polegająca na przygotowywaniu, dostarczaniu i wydawaniu gorących jednodaniowych posiłków dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Płużnicy.a) przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie jednego gorącego posiłku dziennie tj. przez 2 dni w tygodniu zupy regeneracyjnej z „wkładką” i przez 3 dni drugiego dania. Wkładka mięsna do zupy – dodatek w postaci kawałka mięsa lub kiełbasy, o masie nie mniejszej niż 50 gramów, podawany w zupie. Dopuszcza się stosowanie mięsa drobiowego, wieprzowego lub kiełbasy (parzonej/wędzonej).b) posiłki będą dostarczane do dwóch budynków oddalonych od siebie o 8 km. Budynku w Płużnicy i budynku w Nowej Wsi Królewskiej,c) Szacunkowa ilość posiłków 82 dziennie,d) dokładna dzienna liczba porcji zostanie uzgodniona z Zamawiającym i będzie aktualizowana zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem,e) dokładna liczba zamawianych porcji będzie podawana z minimum 1-dniowym wyprzedzeniem,f) w przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci, jak również w przypadku zawieszenia działalności placówek z przyczyn niezależnych od Zamawiającego, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków,g) rozliczenie finansowe nastąpi w cyklach miesięcznych, na podstawie faktycznie wydanych porcji,h) produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakiemuszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 roku, poz. 1154),i) jadłospis, zawierający informacje na temat wartości kalorycznej posiłków, układany będzie przez Wykonawcę na okres 14 dni roboczych (2 tygodnie) i dostarczany najpóźniej na dwa dni przed realizacją zamówienia Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkiezmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy (jeżeli będą zgodnie z pkt. h powyżej),j) posiłki muszą być przewożone w termosach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadające wymagane atesty Państwowego ZakładuHigieny, Zakładu Badania Żywności i Przedmiotów Użytku. Samochód przewożący posiłki powinien spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne,k) odpadki konsumpcyjne pozostałe po dostarczanych posiłkach zabierane będą przez Wykonawcę następnego dnia. Wykonawca dostarczy pojemniki na odpady konsumpcyjne,l) przechowywaniem próbek żywnościowych zajmuje się Wykonawca dostarczający posiłki,m) Wykonawca musi zapewnić usługę zgodnie z obowiązującymi przepisami HACCP.n) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ.

Z.S-P.Pż.271.2.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55521200, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Kujawsko-Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Kujawsko-Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe