Zlecenie 8127253 - Usługa cateringowa dla uczniów-uczestników szkoleń...

   
Zamówienie 8127253 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-05-10
przedmiot zlecenia
Usługa cateringowa dla uczniów-uczestników szkoleń zawodowych w ramach projektu Najlepsi, bo profesjonalni współfinansowanego ze ś
rodków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020.
Zakres rzeczowy obejmuje:
1) świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów ZSGiH (w wieku 14-20 lat) uczestniczących w szkoleniach zawodowych;
2) ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy obejmie łącznie 951, przy czym liczba ta może ulec zmianie w przypadku zmiany ilości uczestników szkoleń zawodowych;
3) dokładną liczbę uczestników, Zamawiający podawać będzie Wykonawcy telefonicznie i/lub mailowo z co najmniej 2-dniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godz. 14.00;
4) posiłki będą dostarczane Uczestnikom przez Wykonawcę - zgodnie z harmonogramami szkoleń zawodowych,
5) miejsce dostarczenia posiłku: Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Chełmie ul. Reformacka 13;
6) okres wykonywania zamówienia od 24.05.2021 r. do dnia 30 czerwca 2023r.;
7) Wykonawca wskaże osobę nadzorującą do sprawowania bezpośredniego merytorycznego nadzoru nad realizacją przedmiotu zamówienia, z którą Zamawiający będzie miał skuteczny kontakt poprzez telefon stacjonarny lub komórkowy;
8) propozycję tygodniowego jadłospisu Wykonawca będzie podawał z przynajmniej 2-dniowym wyprzedzeniem;
9) posiłek powinien zawierać:
a) drugie danie obiadowe w opakowaniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi;
b) napój w opakowaniu szklanym lub plastikowym o pojemności minimum 0,3 I.
10) Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
a) jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu,
b) w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 3 razy posiłek z daniem mięsnym (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego, raz w tygodniu danie rybne i raz w tygodniu danie mączne/ danie jarskie,
c) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników,
d) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone,
e) do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli.
11) Posiłek powinien spełniać wymogi aktualnych wytycznych: Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz.1154), w tym:
a) sporządzane wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych oraz do przestrzegania przepisów w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie
żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2020r. poz. 2021), Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008r. ustanawiającego jednolitą procedurę wydawania zezwoleń na stosowanie dodatków do żywności, enzymów spożywczych i środków aromatyzujących (Dz. U. UE L 354 z 31,12.2018r., str. 1), Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L139 z 30.04.2004r., str. 1 z późn.zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t.34, str. 319), Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U.z2016r. poz. 1154) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia;
b) bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia młodzieży w wieku szkolnym;
c) zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz w zakresie ponoszenia odpowiedzialności za ich przestrzeganie. Personel Wykonawcy musi posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne, książeczki zdrowia dopuszczające do pracy przy żywieniu zbiorowym.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55521200
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10372270 2024-04-08
godz. 09:00
Podkarpackie „Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku – obiadu jednodaniowego dla dzieci uczęszczających do Szkół Podstawowych na terenie Gminy Wielkie Oczy” Przedmiot zamówienia obej...
10364813 2024-04-08
godz. 10:30
Dolnośląskie Świadczenie usług całodobowego żywienia pacjentów SPZOZ MSWiA we Wrocławiu w formie cateringu w okresie 24 miesięcy Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całod...
10396631 2024-04-08
godz. 23:59
Wielkopolskie ROPS.XII.2205.7.2027 Szacowanie wartości usługi cateringu w subregionie Leszczyńskim PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Świadczenie usług cateringowych Przedmiotem zamówienia jest świadczeni...
10396054 2024-04-12
godz. 09:00
Podkarpackie Usługa cateringowa, przygotowanie i dowóz zbiorowego żywienia dla uczestników imprez cyklicznych i okolicznościowych organizowanych przez Centrum Młodzieży w Rzeszowie na rok 2024.
10399369 2024-04-12
godz. 11:00
Świętokrzyskie Świadczenie usługi cateringu — przygotowanie i dostarczenie całodniowego wyżywienia dla 20 Mieszkańców SCOM w Brudzowie w okresie od 03.06.2024 r. do 31.12.2024 r. 1. Przedmiotem za...
10406058 2024-04-16
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie SZPiFP-30-24 -Usługa cateringowa na szkolenia (w zakresie przyrządzania i podawania posiłków dla osób biorących udział w szkoleniach) Usługa cateringowa (zgodnie z Załącznikiem nr...
10431347 2024-04-19
godz. 10:00
Śląskie Dostawy posiłków dla Pacjentów Oddziału Dziennego Psychiatryczno Rehabilitacyjnego dla dzieci i młodzieży
10451956 2024-04-25
godz. 10:00
Śląskie PROSIMY O SZCZEGÓŁOWE ZAPOZNANIE SIĘ Z TREŚCIĄ ZAPYTANIA OFERTOWEGO ORAZ WSZYSTKICH ZAŁĄCZNIKÓW. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas wydarzenia org...
10445642 2024-04-29
godz. 10:00
Zachodniopomorskie Usługi cateringowe dla Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Szczecinie dotyczące posiedzenia Wojewódzkiego Zespołu Koordynacji 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi restauracyj...
10487778 2024-05-03
godz. 23:59
Śląskie Zapytanie ofertowe na usługi cateringowe dla projektu OWES obszaru południowego realizowanego w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Śląskiego 2021-2027współfinansowanego ze środk...