Zlecenie 8127253 - Usługa cateringowa dla uczniów-uczestników szkoleń...
(zakończone) | Zamówienie 8127253|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-05-10 |
przedmiot zlecenia | Usługa cateringowa dla uczniów-uczestników szkoleń zawodowych w ramach projektu Najlepsi, bo profesjonalni współfinansowanego ze ś rodków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020. Zakres rzeczowy obejmuje: 1) świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków jednodaniowych dla uczniów ZSGiH (w wieku 14-20 lat) uczestniczących w szkoleniach zawodowych; 2) ilość posiłków w okresie obowiązywania umowy obejmie łącznie 951, przy czym liczba ta może ulec zmianie w przypadku zmiany ilości uczestników szkoleń zawodowych; 3) dokładną liczbę uczestników, Zamawiający podawać będzie Wykonawcy telefonicznie i/lub mailowo z co najmniej 2-dniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godz. 14.00; 4) posiłki będą dostarczane Uczestnikom przez Wykonawcę - zgodnie z harmonogramami szkoleń zawodowych, 5) miejsce dostarczenia posiłku: Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Chełmie ul. Reformacka 13; 6) okres wykonywania zamówienia od 24.05.2021 r. do dnia 30 czerwca 2023r.; 7) Wykonawca wskaże osobę nadzorującą do sprawowania bezpośredniego merytorycznego nadzoru nad realizacją przedmiotu zamówienia, z którą Zamawiający będzie miał skuteczny kontakt poprzez telefon stacjonarny lub komórkowy; 8) propozycję tygodniowego jadłospisu Wykonawca będzie podawał z przynajmniej 2-dniowym wyprzedzeniem; 9) posiłek powinien zawierać: a) drugie danie obiadowe w opakowaniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi; b) napój w opakowaniu szklanym lub plastikowym o pojemności minimum 0,3 I. 10) Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: a) jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, b) w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 3 razy posiłek z daniem mięsnym (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego, raz w tygodniu danie rybne i raz w tygodniu danie mączne/ danie jarskie, c) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników, d) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, e) do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli. 11) Posiłek powinien spełniać wymogi aktualnych wytycznych: Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz.1154), w tym: a) sporządzane wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych oraz do przestrzegania przepisów w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2020r. poz. 2021), Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008r. ustanawiającego jednolitą procedurę wydawania zezwoleń na stosowanie dodatków do żywności, enzymów spożywczych i środków aromatyzujących (Dz. U. UE L 354 z 31,12.2018r., str. 1), Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L139 z 30.04.2004r., str. 1 z późn.zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t.34, str. 319), Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U.z2016r. poz. 1154) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia; b) bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia młodzieży w wieku szkolnym; c) zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz w zakresie ponoszenia odpowiedzialności za ich przestrzeganie. Personel Wykonawcy musi posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne, książeczki zdrowia dopuszczające do pracy przy żywieniu zbiorowym. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55521200 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |