Przetarg 7569470 - Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7569470
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2020-07-03 |
przedmiot ogłoszenia | Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej. N umer referencyjny: S.P.S.G. i CH.P DAG. 2011. 2 . 2020. PW 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Sanatorium w Poniatowej. 2. Zakres zamówienia obejmuje : - przygotowywanie , gotowanie posiłków ; - dowożenie posiłków do siedziby Zamawiającego (w termosach i innych szczelnie zamkniętych pojemnikach zakupionych przez Wykonawcę - dla każdego pawilonu oddzielne); - dostarczanie posiłków na poszczególne pawilony i odbiór termosów ; - wydawanie posiłków w pawilonach “A”i”B” pacjentom Zamawiającego wspólnie z pracownikami Zamawiającego, - mycie -poza siedzibą Zamawiającego- termosów i pojemników . 3.Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę 65 700 posiłków dla hospitalizowanych w dwóch pawilonach , składających się na 21 900 osobodni. 4.Ilość łóżek w poszczególnych pawilonach: Pawilon ,,A” – 65 Pawilon ,,B” - 35 Razem: 100 5.Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia zgodnie z: a) przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018r. poz 1541 ze zm.) i aktami wykonawczymi wydanymi na jej podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzonych w okresie trwania umowy , ustawy; b) zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) wchodzącymi , systemu HACAP- Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny. c) wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi oraz zaleceniami Zamawiającego. 6. Wynikające z obowiązujących przepisów prawa wymogi dotyczące świadczenia usług będących przedmiotem postępowania są wiążące dla Wykonawców, a ich nie zawarcie w SIWZ nie zwalnia z obowiązku ich dopełnienia. 7.Wykonawca powinien posiadać odpowiednio wykwalifikowany personel oraz doświadczenie w żywieniu szpitalnym. 8. Opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 1A do SIWZ. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |