Zlecenie 7491174 - TWP/01/PZN Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie...
(zakończone) | Zamówienie 7491174|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-05-20 |
przedmiot zlecenia | TWP/01/PZN Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie cateringu w formie śniadania oraz jednodaniowego obiadu dla 30 uczestników w /w projektu, którymi są osoby powyżej 60 r.ż. zrzeszeni w dwóch szczecińskich Kołach Polskiego Związku Niewidomych Okręgu Zachodniopomorskiego z orzeczonym znacznym lub umiarkowanym stopniem niepełnosprawności ze względu na wzrok. Cel zamówienia Celem zamówienia jest zapewnienie cateringu w formie śniadania oraz jednodaniowego obiadu dla 30 uczestników w/w projektu, którymi są osoby powyżej 60 r.ż. zrzeszeni w dwóch szczecińskich Kołach Polskiego Związku Niewidomych Okręgu Zachodniopomorskiego z orzeczonym znacznym lub umiarkowanym stopniem niepełnosprawności ze względu na wzrok. Przedmiot zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie cateringu w formie śniadania oraz jednodaniowego obiadu dla 30 uczestników w/w projektu, którymi są osoby powyżej 60 r.ż. zrzeszeni w dwóch szczecińskich Kołach Polskiego Związku Niewidomych Okręgu Zachodniopomorskiego z orzeczonym znacznym lub umiarkowanym stopniem niepełnosprawności ze względu na wzrok. 2. Termin realizacji usługi: od 03 sierpnia 2020 r. do 31.08.2022 r. od poniedziałku do czwartku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. Śniadanie dostarczane na godzinę 8:30, obiad dostarczany na godzinę 12:00. 3. Szacunkowa ilość posiłków (śniadanie + obiad tj. drugie danie): 12 240 posiłków (24m-ce x 17 dni/m-c x 30 osób) 4. Miejsce dostarczania posiłków: Siedziba PZN – Klub Seniora ul. J. Piłsudskiego 37 w Szczecinie. Koszty dojazdu pokrywa w całości Wykonawca. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczonych posiłków danego dnia wg potrzeb Zamawiającego w zależności od frekwencji uczestników. O liczbie posiłków na każdy kolejny tydzień Wykonawca będzie informowany w każdy piątek do godziny 12:00. Zaoferowana przez Wykonawcę cena za jeden rodzaj posiłku pomimo zwiększenia lub zmniejszenia nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji umowy. 6. Jadłospis i posiłki: a) Dzienny jadłospis powinien obejmować dania mięsne, półmięsne oraz jarskie, jak również uwzględniać urozmaicanie posiłków ze względu na sezonowość i święta. b) Usługa obejmuje przygotowanie posiłków z produktów świeżych, wysokiej jakości, z uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25.08.2008r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (dz. U. 2017r. poz. 149) rozporządzeniach wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACP, zasad żywienia dietetyki stosowanej opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia. c) Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. d) Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godz. 12:00 jadłospis na kolejny tydzień. Jadłospis będzie akceptowany przez Zamawiającego i dostosowany do potrzeb uczestników. 7. Zamawiający zastrzega, że wszystkie posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: a) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez substancji dodatkowych, konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, sporządzane z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników; b) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. 8. Posiłki powinny uwzględniać dzienne zapotrzebowanie energetyczne osoby dorosłej ŚNIADANIE: np. pieczywo mieszane min.(120 g), masło min. (20 g), wędliny/sery/ryby/jaja w ilości nie mniejszej niż 120 g, świeże warzywa, np. pomidory, ogórki, sałatki warzywne, rzodkiew min.(100g), jogurt/owoc, min. (120 g.). OBIAD: Drugie danie np.: mięso/ryby/jaja min. (150g), ziemniaki/kasza/ryż min. (200g), dodatek warzywny min. (150g) (np. surówka z marchwi, buraki, mizeria, surówka z kapusty, pomidory) lub dania mączne (placki, bliny, kluski, pierogi (ruskie, z mięsem, z owocami itp.) min. (400 g )z dodatkiem warzywnym (jak wyżej). |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |