Przetarg 12179394 - Szkolenie grupowe dla pracowników Powiatowego Urzędu Pracy...

   
Analizuj Zamówienie 12179394
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-26
przedmiot ogłoszenia
Szkolenie grupowe dla pracowników Powiatowego Urzędu Pracy w Zgierzu pod nazwą: „Etyka zawodowa – kształtowanie wizerunku urzędnika”

1. Szkolenie przeznaczone jest dla 12 pracowników Powi
atowego Urzędu Pracy w Zgierzu.2. Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy z zakresu wymaganych postaw etycznych, które wpływają na wizerunek urzędnika.3. Szkolenie jest częścią projektu „Profesjonalne Służby Zatrudnienia”, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus, w ramach Programu Regionalnego Fundusze Europejskie dla łódzkiego 2021-2027, działanie FELD.07.04 „Kadry PSZ”.4. Organizacja szkolenia:1) Szkolenie musi zostać przeprowadzone dla nie więcej niż 12 osób w jednej grupie.2) Czas szkolenia wynosi 8 godzin dydaktycznych, co stanowi, że szkolenie musi trwać 1 dzień.3) Zajęcia muszą odbyć się pomiędzy 15.01.2026 r. a 27.02.2026 r., w dzień roboczy (poniedziałek – piątek), z pominięciem świąt. Konkretny termin zostanie określony w umowie.4) Przez godzinę dydaktyczną szkolenia Zamawiający rozumie 45 minut zegarowych. Zamawiający nie dopuszcza kumulowania przerw w szczególności na zakończenie dnia zajęć. 5) Zajęcia powinny zaczynać się:nie wcześniej niż o godz. 08:00, a kończyć nie później niż o godzinie 15:00 z uwzględnieniem trzech przerw, po 10 min. każda.6) Szkolenie musi odbyć się w sali konferencyjnej na terenie miasta Zgierza.7) Wykonawca dla celów realizacji szkolenia zobowiązany jest zapewnić:odpowiednio dostosowane tempo szkolenia do potrzeb uczestników (łatwy, zrozumiały język, wielkość czcionki wyświetlanych materiałów).8) Wykonawca musi dysponować odpowiednią kadrą dydaktyczną, posiadającą doświadczenie w prowadzeniu szkoleń z tematyki związanej z etyką zawodową urzędnika.9) Wykonawca zobowiązany jest do uruchomienia szkolenia w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego.10) Termin zakończenia realizacji całości zamówienia: 13.03.2026 roku.5. Program szkolenia:1) Szkolenie musi odbywać się w formie wykładu interaktywnego, a także z zastosowaniem form dyskusji, case study, dobrych praktyk, według planu nauczania.2) Program szkolenia musi zawierać: a) nazwę i zakres szkolenia, b) czas trwania i sposób organizacji szkolenia, c) cele szkolenia ujęte w kategoriach efektów uczenia się z uwzględnieniem wiedzy, umiejętności,d) plan nauczania określający tematy zajęć edukacyjnych oraz ich wymiar, e) opis treści – kluczowe punkty szkolenia w zakresie poszczególnych zajęć edukacyjnych,f) wykaz niezbędnych środków i materiałów dydaktycznych,g) przewidziane sprawdziany / egzaminy.3) Zakres tematyczny szkolenia musi obejmować zagadnienia m.in. z zakresu:1. Etyka – dlaczego jest tak istotna? Znaczenie kodeksu etyki w kształtowaniu etycznych postaw pracowników urzędu.2. Służba publiczna – specyfika pracy urzędnika.3. Wartości etyczne w służbie publicznej.4. Etyka zawodowa i instrumenty etyki. 5. Praworządność jako podstawa działania urzędnika. 6. Bezstronność a obiektywność pracy urzędnika.7. Jawność i wiarygodność informacji.8. Uprzejmość w kontaktach z klientami i współpracownikami.9. Godne zachowanie w miejscu pracy i poza nim.10. Profesjonalizm.11. Odpowiedzialność. 12. Uczciwość. 13. Zaangażowanie w pracę - dbałość o wykonywanie zadań publicznych oraz o środki publiczne, z uwzględnieniem interesu publicznego oraz indywidualnych interesów obywateli.4) Szkolenie musi zakończyć się egzaminem ze zdobytej wiedzy. Czas trwania egzaminu musi być uwzględniony w rozkładzie godzinowym szkolenia, w ramach 8 godzin przeznaczonych na szkolenie.5) Szkolenie powinno prowadzić do nabycia przez uczestników kompetencji zgodnie z programem szkolenia. Kompetencje zostaną sprawdzone w procesie walidacji w sposób zgodny z wymaganiami ustalonymi dla danej kompetencji, odnoszącymi się w szczególności do składających się na nią efektów uczenia się, w ramach 4 etapów weryfikacji zgodnie z Załącznikiem 2 do Wytycznych w zakresie monitorowania postępu rzeczowego realizacji programów operacyjnych na lata 2021-2027.6) Po ukończeniu szkolenia wykonawca zobowiązany jest wydać każdemu uczestnikowi szkolenia zaświadczenie potwierdzające ukończenie szkolenia według wzoru Zamawiającego, zawierające:a) numer z rejestru,b) imię i nazwisko uczestnika szkolenia, c) nazwę instytucji szkoleniowej przeprowadzającej szkolenie,d) formę i nazwę szkolenia,e) okres trwania szkolenia,f) miejsce i datę wydania zaświadczenia potwierdzającego ukończenie szkolenia i uzyskanie umiejętności lub kompetencji,g) tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych,h) podpis osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową przeprowadzającą szkolenie.6. Każdy uczestnik szkolenia musi otrzymać w dniu szkolenia materiały dydaktyczne w formie elektronicznej – dokument w formacie pdf, adekwatne do treści zajęć.7. Każdy uczestnik szkolenia musi otrzymać w dniu szkolenia także harmonogram zajęć i bezzwrotne materiały piśmienne tj. notes – format A-5 – wyprodukowany z papieru ekologicznego posiadającego certyfikaty oraz długopis.8. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia w dniu szkolenia imiennej listy obecności, listy potwierdzającej otrzymanie materiałów dydaktycznych oraz cateringu wskazanego w pkt 9, według wzoru Zamawiającego. 9. Wykonawca musi zapewnić każdemu uczestnikowi szkolenia, w dniu zajęć: serwis kawowo-herbaciany w ramach, którego zobowiązany jest zapewnić następujące produkty spożywcze w ilości dostosowanej do liczby uczestników szkolenia: kawa z ekspresu (min. 30g/osoba) oraz kawa rozpuszczalna (min. 30g/osoba), herbata ekspresowa w torebkach ze sznurkiem – wybór smaków (min. 4 saszetki/osoba), cukier i słodzik (min.60g/osoba), mleko (min. 150 ml/osoba), cytryna (min. 50g/osoba) oraz woda mineralna niegazowana w ilości zapewniającej swobodny dostęp dla wszystkich uczestników szkolenia (min. 600 ml/osoba); susz konferencyjny w którego skład wchodzą: kanapki (4 szt. na 1 os.), kruche ciasteczka (np. z marmoladą, ziarnami, wafelki min. 250g/osoba) oraz słone przekąski (np. paluszki, krakersy) a także owoce – minimum dwa rodzaje (np. banany, jabłka, mandarynki) (min. 300g/osoba); lunch składający się z jednego, ciepłego dania głównego zawierającego: mięso/rybę (filet) (min. 150g/osoba po przetworzeniu), surówki/warzywa gotowane (min. 150g/ osoba), dodatki w postaci ziemniaków/kaszy/ryżu /makaronu (min. 250 g/osoba po przetworzeniu) oraz soku owocowego;szczegóły w cz. IV SWZ

DZ.2612.11.2025.KPT/EFS
branża Edukacja, szkolenia
podbranża kursy i szkolenia inne
kody CPV 80500000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji łódzkie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora łódzkie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: kursy i szkolenia inne