Przetarg 12177089 - ,, Systematyczne dostawy różnych produktów spożywczych...
| Analizuj | Zamówienie 12177089 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-26 |
| przedmiot ogłoszenia | ,, Systematyczne dostawy różnych produktów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Brańszczyku w okresie I półrocza 2026r. (sześciu miesięcy) z podziałem na V zadań”. Część 1: Produkty sp ożywcze będące przedmiotem zamówienia są powszechnie dostępne na rynku, to produkty o ustalonych standardach jakościowych dla danego produktu i marki, różnią się tylko ceną nabycia. Wykonawca jest zobowiązany wliczyć w cenę koszt dostaw zamawianych produktów. Nabywane produkty spożywcze są na bieżąco przeznaczane do bezpośredniego spożycia bądź przygotowania posiłków. Zadanie nr I: ,,Dostawy różnych produktów spożywczych” Dostawa raz w tygodniu, w godzinach od 7:00 do 12:00. Część 2: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mleczarskich. Nabiał – zapach, smak, barwa , konsystencja charakterystyczna dla danego produktu, owystarczająco długiej dacie ważności. Tłuszcze świeże, bez objawów zjełczenia, opakowania nie uszkodzone. Dostawa samochodem chłodnią dwa razy w tygodniu w godz: 7:00 – 10:00. Zadanie nr II ,,Dostawy produktów mleczarskich ” Część 3: Dostarczane wędliny muszą być świeże, wysokiej jakości – w I gatunku, smaczne, mające apetyczny wygląd, nie kruszące się przy krojeniu, powierzchnia przekroju wędlin lekko wilgotna,parówki w mocnych osłonkach. Mają się charakteryzować odpowiednim dla danego gatunku smakiem , zapachem, wyglądem. Zamawiający wymaga, aby wędliny w dniu dostawy posiadały80%, termin przydatności do spożycia.Mięso świeże, czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, jędrne, elastyczne, bez wylewów krwawych, barwa naturalna i charakterystyczna dla danego gatunku. Mięso wołowe pochodzące z bydła młodego. Smak i zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy. Barwa od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej, mięso oznakowane przez lekarza weterynarii, zdatne do spożycia - ze sztuk młodych.Piersi kurczaka bez skóry, kości i ścięgien. Nie dopuszczalne obce posmaki i zapachy, oślizłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, występowanie gruczołów i fragmentów kości. Linie cięcia równe, bez wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg.Cechami dyskwalifikującymi dla wędlin będą: obce posmaki i zapachy, oślizłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, pęknięcia osłonki i wycieku farszu, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność szkodników lub ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, mechaniczne uszkodzenia opakowań, zabrudzenia, objawy obniżenia elastyczności i jędrności, nieprzyleganie osłonek do wędlin. Zadanie nr III ,, Dostawy mięsa, wędlin i drobiu dostawy trzy razy w tygodniu od godz.: 7:00 do 9:00. Część 4: Dostawy produktów mrożonych, będą się odbywały w miarę bieżącego zapotrzebowania, średnio dwa razy w miesiącu, w godzinach od 8:00 do 14:00 , samochodem przystosowanym do przewozu produktów mrożonych, na koszt Wykonawcy. Dostarczane produkty mrożone będą w I gatunku, w opakowaniach firmowych producenta, nieuszkodzonych, spełniających wymogi norm dla produktów mrożonych, bez oznak wcześniejszego rozmrożenia, ,,zbrylenia. Produkty mają posiadać w dniu dostawy 80% maksymalnego terminu przydatności do spożycia. Dostawa samochodem przystosowanym do przewozu mrożonek. Zadanie nr IV,, Dostawy produktów mrożonych dostawa dwa razy w miesiącu w godz. 7:00 do 14:00 Część 5: Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane mają posiadać następujące cechy jakościowe:- mają być świeże, mieć foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany), - skórkę nieoddzielającą się od miękiszu, nie zabrudzoną, nie spaloną, a jednocześnie dobrze wypieczony.- miękisz o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli, elastyczny nie kruszący się,- miękisz o właściwym smaku i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju pieczywa ( nie gorzki, niezbyt kwaśnym, zbyt słonym lub niesłonym),- chleb krojony.Wyroby te powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.Pieczywo powinno zachować świeżość 72 godz. od dostawy dla pieczywa pakowanego i 48 godz. od dostawy dla pieczywa niepakowanego. Zadanie nr V : ,,Dostawy pieczywa i produktów piekarniczych . Dostawy pieczywa od poniedziałku do soboty do godz: 7:00 rano. DPS/DG/ZP/26/02/TP/2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15110000, 15112000, 15130000, 15131130, 15500000, 15800000, 15811000, 15896000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |