Przetarg 12240821 - „Świadczenie usługi wyżywienia dla podopiecznych DDP w...
| Analizuj | Zamówienie 12240821 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-22 |
| przedmiot ogłoszenia | „Świadczenie usługi wyżywienia dla podopiecznych DDP w Wołowie, współfinansowany w projektu Fundusze Europejskie dla Dolnego Śląska 2021-2027 nr FEDS.07.07-IP.02-0003/ Przedmiotem zamówie nia jest świadczenie usługi wyżywienia dla 15 osób (przygotowanie i dostawa posiłków do Dziennego Domu Pomocy, ul. Kolejowa 1 w Wołowie ), wg poniższej specyfikacji:• śniadanie wraz z ciepłymi napojami - czas podania 8:30Przykładowe menu: kawa mleczna, kakao, herbata z cytryną, parówki na ciepło, przetwory mięsne np. kiełbasa, wędliny, potrawy z jajek, ser biały, ser żółty, owoce, warzywa, masło, pieczywo mieszane, dżem, miód, pasty.• obiad i kompot- czas podania 13:00.Przykładowe menu: Przykładowe menu: zupy różnego rodzaju, wyroby garmażeryjne kulinarne, wyroby gotowe z mięsa i podrobów, wyroby garmażeryjne nie mięsne, sałatki, surówki i warzywa, kompot. Wykonawca zapewni: jeden raz w tygodniu posiłek bezmięsny – mączny (np. naleśniki, pierogi, makaron, ryż z owocami, racuchy, placki ziemniaczane), jeden raz w tygodniu - posiłek półmięsny (np. makaron typu rurki lub świderki z sosem warzywno-mięsnym, gulasz z kaszą, gołąbki, pyzy itp.), dwa razy w tygodniu - posiłki mięsne (np. udko, schab, pierś z kurczaka, kotlet mielony ziemniaki lub kasza lub ryż do każdego mięsa), jeden raz w tygodniu – ryba (w postaci fileta, lub pulpet rybny z wyłączeniem ryby panga) ziemniaki lub kasza. Zamawiający może zlecić wykonawcy przygotowanie posiłków uwzględniających stosowane przez uczestników diety np.: lekkostrawną, cukrzycową, wątrobową lub dietę indywidualną zgodnie z zaleceniami lekarza/dietetyka.W ramach jednego całodziennego posiłku dla jednego uczestnika wykonawca zapewni posiłki odpowiadające zapotrzebowaniu energetycznemu, w tym dla kobiet powyżej 60. roku życia prowadzących mało aktywny tryb życia 1550-1750kcal/dobę, a dla mężczyzn 1750-1950 kcal/dobę. Dostarczane w diecie składniki energetyczne, powinny wynosić około 50-70% dla węglowodanów, 25-30% dla tłuszczów i 12-15% dla białek. Śniadanie powinno zawierać 35040% dziennej racji pokarmowej, obiad- 35%.Minimalna gramatura potraw podawanych mieszkańcom w jednym posiłku (na jedną osobę) nie może być mniejsza niż: - pieczywo krojone mieszane 100 g - ser żółty min. 60 g, - ser biały półtłusty (twarożek) min. 120 g, - wędlina min. 60 g - kiełbasy cienkie, parówki min. 120 g, - pasty rybne, jajeczne, twarogowe 100 g, - masło 82% tłuszczu 15 g, - dżem niskosłodzony, powidła owocowe 30 g, - zupa (I danie) 450 ml, - warzywa do śniadania/kolacji min. 100 g – (świeże warzywa lub konserwowe/kiszone: ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka, zielona pietruszka, koperek, szczypiorek, sałata – ten sam produkt może wystąpić nie częściej niż 2 razy w tygodniu) - pasztet wieprzowy pieczony 120 g, - mięsa bez kości do obiadu (drób, wołowina, wieprzowina) min. 100 g, - drób z kością do obiadu 250 g, - wątróbka do obiadu (drobiowa) 120 g, - potrawka z kurczaka 150 g, - ryby do obiadu filety (miruna, dorsz, z wyłączeniem ryby panga) 140 g, - dania obiadowe tj. naleśniki, kluski, krokiety, pierogi, pyzy itp. 300 g - kotlet rybny, jajeczny do obiadu 100 g, - racuchy drożdżowe, placki ziemniaczane 300 g, - zapiekanka np. ziemniaczana z kiełbasą, makaronowa 300 g, - gołąbki z ryżem i mięsem 250 g, - leczo 150 g, - makaron z sosem (mięsnym, twarogiem i musem owocowym itp.) 300 g, - dodatki obiadowe (surówki, warzywa gotowane, mizerie itp.) 130 g - ziemniaki do obiadu 250 g, - kompot do obiadu posłodzony cukrem 250 ml, - kasza, ryż 200 g, - makaron 250 g, - owoc 200 g, - jogurt owocowy na podwieczorek (opakowanie jednostkowe) 150 g, - ryba po grecku 100 g 150 g, - fasolka po bretońsku 180 g, - sałatki (śledziowa, jarzynowa itp.) 150 g, - śledzie 120 g, - jaja klasy L 2 szt., - musztarda sarepska, ketchup, chrzan 30 g.Dostarczane posiłki muszą posiadać odpowiednią temperaturę, nie niższą niż:a) gorące zupy 75ºC; b) gorące drugie dania 70ºC; c) sałatki i surówki 4ºC. Posiłki należy dostarczyć do Dziennego Domu Pomocy ul. Kolejowa 1 w Wołowie w dni robocze w określonych godzinach tj.co najmniej 30 minut przed planowanym posiłkiem. MOPS.DO.261.3.2025.PZP |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | usługi restauracyjne, żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Dolnośląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Dolnośląskie |