Przetarg 12240821 - „Świadczenie usługi wyżywienia dla podopiecznych DDP w...

   
Analizuj Zamówienie 12240821
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-22
przedmiot ogłoszenia
„Świadczenie usługi wyżywienia dla podopiecznych DDP w Wołowie, współfinansowany w projektu Fundusze Europejskie dla Dolnego Śląska 2021-2027 nr FEDS.07.07-IP.02-0003/

Przedmiotem zamówie
nia jest świadczenie usługi wyżywienia dla 15 osób (przygotowanie i dostawa posiłków do Dziennego Domu Pomocy, ul. Kolejowa 1 w Wołowie ), wg poniższej specyfikacji:• śniadanie wraz z ciepłymi napojami - czas podania 8:30Przykładowe menu: kawa mleczna, kakao, herbata z cytryną, parówki na ciepło, przetwory mięsne np. kiełbasa, wędliny, potrawy z jajek, ser biały, ser żółty, owoce, warzywa, masło, pieczywo mieszane, dżem, miód, pasty.• obiad i kompot- czas podania 13:00.Przykładowe menu: Przykładowe menu: zupy różnego rodzaju, wyroby garmażeryjne kulinarne, wyroby gotowe z mięsa i podrobów, wyroby garmażeryjne nie mięsne, sałatki, surówki i warzywa, kompot. Wykonawca zapewni: jeden raz w tygodniu posiłek bezmięsny – mączny (np. naleśniki, pierogi, makaron, ryż z owocami, racuchy, placki ziemniaczane), jeden raz w tygodniu - posiłek półmięsny (np. makaron typu rurki lub świderki z sosem warzywno-mięsnym, gulasz z kaszą, gołąbki, pyzy itp.), dwa razy w tygodniu - posiłki mięsne (np. udko, schab, pierś z kurczaka, kotlet mielony ziemniaki lub kasza lub ryż do każdego mięsa), jeden raz w tygodniu – ryba (w postaci fileta, lub pulpet rybny z wyłączeniem ryby panga) ziemniaki lub kasza. Zamawiający może zlecić wykonawcy przygotowanie posiłków uwzględniających stosowane przez uczestników diety np.: lekkostrawną, cukrzycową, wątrobową lub dietę indywidualną zgodnie z zaleceniami lekarza/dietetyka.W ramach jednego całodziennego posiłku dla jednego uczestnika wykonawca zapewni posiłki odpowiadające zapotrzebowaniu energetycznemu, w tym dla kobiet powyżej 60. roku życia prowadzących mało aktywny tryb życia 1550-1750kcal/dobę, a dla mężczyzn 1750-1950 kcal/dobę. Dostarczane w diecie składniki energetyczne, powinny wynosić około 50-70% dla węglowodanów, 25-30% dla tłuszczów i 12-15% dla białek. Śniadanie powinno zawierać 35040% dziennej racji pokarmowej, obiad- 35%.Minimalna gramatura potraw podawanych mieszkańcom w jednym posiłku (na jedną osobę) nie może być mniejsza niż: - pieczywo krojone mieszane 100 g - ser żółty min. 60 g, - ser biały półtłusty (twarożek) min. 120 g, - wędlina min. 60 g - kiełbasy cienkie, parówki min. 120 g, - pasty rybne, jajeczne, twarogowe 100 g, - masło 82% tłuszczu 15 g, - dżem niskosłodzony, powidła owocowe 30 g, - zupa (I danie) 450 ml, - warzywa do śniadania/kolacji min. 100 g – (świeże warzywa lub konserwowe/kiszone: ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka, zielona pietruszka, koperek, szczypiorek, sałata – ten sam produkt może wystąpić nie częściej niż 2 razy w tygodniu) - pasztet wieprzowy pieczony 120 g, - mięsa bez kości do obiadu (drób, wołowina, wieprzowina) min. 100 g, - drób z kością do obiadu 250 g, - wątróbka do obiadu (drobiowa) 120 g, - potrawka z kurczaka 150 g, - ryby do obiadu filety (miruna, dorsz, z wyłączeniem ryby panga) 140 g, - dania obiadowe tj. naleśniki, kluski, krokiety, pierogi, pyzy itp. 300 g - kotlet rybny, jajeczny do obiadu 100 g, - racuchy drożdżowe, placki ziemniaczane 300 g, - zapiekanka np. ziemniaczana z kiełbasą, makaronowa 300 g, - gołąbki z ryżem i mięsem 250 g, - leczo 150 g, - makaron z sosem (mięsnym, twarogiem i musem owocowym itp.) 300 g, - dodatki obiadowe (surówki, warzywa gotowane, mizerie itp.) 130 g - ziemniaki do obiadu 250 g, - kompot do obiadu posłodzony cukrem 250 ml, - kasza, ryż 200 g, - makaron 250 g, - owoc 200 g, - jogurt owocowy na podwieczorek (opakowanie jednostkowe) 150 g, - ryba po grecku 100 g 150 g, - fasolka po bretońsku 180 g, - sałatki (śledziowa, jarzynowa itp.) 150 g, - śledzie 120 g, - jaja klasy L 2 szt., - musztarda sarepska, ketchup, chrzan 30 g.Dostarczane posiłki muszą posiadać odpowiednią temperaturę, nie niższą niż:a) gorące zupy 75ºC; b) gorące drugie dania 70ºC; c) sałatki i surówki 4ºC. Posiłki należy dostarczyć do Dziennego Domu Pomocy ul. Kolejowa 1 w Wołowie w dni robocze w określonych godzinach tj.co najmniej 30 minut przed planowanym posiłkiem.

MOPS.DO.261.3.2025.PZP
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne, żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Dolnośląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Dolnośląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne , żywienie zbiorowe