Zlecenie 12230995 - Świadczenie usługi cateringu w postaci śniadania, obiadu...
| Analizuj | Zamówienie 12230995 |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-12-15 |
| przedmiot zlecenia | Świadczenie usługi cateringu w postaci śniadania, obiadu i podwieczorku w Żłobku Gminnym w Błotnicy w 2026 roku. 1.Usługa caterin gu obejmuje przygotowanie i dostarczanie trzech posiłków tj. śniadania, obiadu i podwieczorku dla dzieci uczęszczających do Żłobka Gminnego w Błotnicy, do pomieszczenia wyznaczonego przez zamawiającego w opakowaniach zbiorczych transportowych, utrzymujących odpowiednią świeżość i temperaturę dostarczanych posiłków. 1) Wykonawca zapewni śniadanie, obiad z dwóch dań oraz podwieczorku. 2) Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury i estetyki. Posiłki powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości-świeżych, naturalnych, mało przetworzonych. Wyklucza się konserwy, wysoko przetworzone wędliny, półprodukty, fast-food, potrawy zawierające np.: glutaminian sodu czy sztuczne dodatki smakowe/konserwanty. 3) Jadłospis powinien być dopasowany do wieku dzieci-uwzględniając normy żywieniowe dla małych dzieci (wartość energetyczna, składniki odżywcze). Dania nie powinny powtarzać się w tym samym tygodniu. 4) Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić możliwe diety specjalne (np.: bezmleczna) lub inne ograniczenia wynikające z zaleceń dla dzieci. 5) Usługa cateringowa świadczona będzie w Żłobku Gminnym w Błotnicy ul. Szkolna 19, 64-234 Przemęt-Gmina Przemęt przez pięć dni w tygodniu, w dni powszechne dla średnio 20 dzieci dziennie przez okres obowiązywania umowy od dnia 02.01.2026 r., do 31.12.2026 r.(12 miesięcy) 6) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości posiłków każdego dnia. Wykonawca rozliczać się będzie z Zamawiającym na podstawie rzeczywistej ilości dostarczonych posiłków. 7) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia. 8) Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia i dostarczenia Zamawiającemu w wersji elektronicznej jadłospisu na kolejne 10 dni, najpóźniej dwa dni robocze przed terminem obowiązywania jadłospisu. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o ilości i wyborze obiadów z jadłospisu każdego dnia do godziny 8.15. 9) Wykonawca zapewni dowóz środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne o ustalonej godzinie we wskazane miejsce-zgodnie z ustalonym harmonogramem, koszt dojazdu oraz wszelkie koszty związane z realizacją zamówienia są po stronie Wykonawcy i powinny być wliczone w ofertę cenową. 10) Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, w sposób zgodny z obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2003 r., poz. 1448 z późn. zm.) 11) Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności. 12) Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystywania łącznej wartości zamówienia (np.: zamówienia mniejszej liczby posiłków), a wykonawca nie będzie z tego tytułu dochodził żadnych roszczeń. 13) W przypadku awarii lub innych nieprzywidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 2. Płatność za świadczone usługi następować będzie zgodnie z wystawioną raz w miesiącu fakturą, wg wzoru: Liczba rzeczywiście dostarczonych posiłków x cena jednostkowa netto = wartość netto (zł). Wartość netto x stawka VAT=kwota VAT (zł) Wartość netto kwota VAT= kwota do zapłaty (zł) Ceny określone przez Wykonawcę w ofercie będą obowiązywały przez cały okres ważności umowy i nie będą podlegały zwiększeniu. |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Wielkopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Wielkopolskie |