Przetarg 12188723 - „Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci w Miejskim...

   
Analizuj Zamówienie 12188723
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-01
przedmiot ogłoszenia
„Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci w Miejskim Przedszkolu nr 2 w Bochni w roku 2026”

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringu polegającej na przygotowaniu i dosta
rczeniu na zamówienie gotowych posiłków (pierwszego i drugiego śniadania, obiadu dwudaniowego oraz podwieczorku) dla dzieci w wieku przedszkolnym od 3 do 6 lat, które będą uczęszczać w roku 2026 do przedszkola. Warunki zamówienia określono w projektowanych postanowieniach umowy, stanowiących załącznik nr 3 SWZ. Opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do Umowy.Cykl dostarczania posiłków: wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki w dni pracy przedszkola z zachowaniem harmonogramu serwowania dań dzieciom:1) pierwsze śniadanie: godz. 8.302) drugie śniadanie (przekąska): godz. 10.003) obiad dwudaniowy: godz. 11.304) podwieczorek: godz. 13.30Liczba dziennych porcji będzie uzależniona od frekwencji dzieci.Posiłki należy dostarczyć do sali i do jadalni (stołówki szkolnej), na własny koszt i ryzyko w specjalistycznych termosach (pojemnikach) gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Termosy (pojemniki) muszą być zamykane szczelnie, tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie ulegały rozlaniu.Zamawiający nie dopuszcza możliwości łącznych dostaw śniadania i drugiego śniadania ani podwieczorku wraz z posiłkiem obiadowym, bowiem zamawiający nie posiada zaplecza kuchennego ani zastaw stołowych.Dostarczając posiłki dla dzieci które jedzą w sali i które jedzą w stołówce szkolnej, wykonawca ma zapewnić każdego dnia dla każdego dziecka talerze, szklanki (kubki) sztućce oraz po skończonym posiłku, odebrać brudną zastawę. Przy każdym posiłku tj. przy śniadaniu, obiedzie i podwieczorku, musi być czysty komplet talerzy, kubków i sztućców. Naczynia w którychbędą wydawane posiłki mają być nieuszkodzone, jednolite wielokrotnego użytku, dostosowane do wyparzania i spełniających normy użytkowe dla dzieci w żywieniu zbiorowym z nierdzewnymi sztućcami.Po zakończeniu każdej pory wydawania i spożywania posiłku (odpowiednio śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek) wykonawca do 1 (jednej) godziny odbiera odpady pokonsumpcyjne, brudne naczynia służące dodostarczenia i przechowywania żywności, jak również zastawę stołową, sztućce i kubki (szklanki).Wykonawca zobowiązany jest we własnym zakresie zapewnić mycie i dezynfekcje wykorzystanych do posiłku naczyń, zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz systemami zapewniającymi bezpieczeństwo zdrowotne żywności.

MP2.26.9.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000, 55521200
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się