Zlecenie 12234567 - Świadczenie usług cateringowych. świadczenie usług...
| Analizuj | Zamówienie 12234567 |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-12-15 |
| przedmiot zlecenia | Świadczenie usług cateringowych. świadczenie usług cateringowych na rzecz Zamawiającego w zakresie przygotowania oraz dostarczani a posiłków dla 15 uczestników Dziennego Domu Senior (DDS) w formie jednego gorącego posiłku, który powinien uwzględniać następującą minimalną gramaturę na jedną osobę: a) w formie drugiego dania: 200g dodatki skrobiowe, 200g mięso/ryba/gulasz, 140g jarzyny gotowane lub surówka; lub drugie danie typu min. łazanki, pierogi, kluski o masie 300g; kompot 200ml, LUB b) w formie ciepłego dania jednogarnkowego typu: bigos, boeuf strogonow, zupa gulaszowa itp. - gramatury podane po obróbce termicznej; 2. Dostarczane posiłki muszą być, w pojemnikach jednorazowego użytku, gotowe do spożycia i nie wymagające dodatkowych obróbek w DDS. 3. Dodatkowo Zamawiający wymaga podawania uczestnikom DDS jedną saszetkę herbaty na osobę dziennie, oraz cukier w ilości 2kg na tydzień. 4. Przygotowanie posiłków musi odbywać się na bieżąco, ze świeżych produktów zgodnie z wymogami określonymi odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023r. Poz. 1448 ze zm.) i innych przepisów obowiązujących w tym zakresie. 5. Wykonawca zobowiązany jest do sporządzenia jadłospisów zgodnie z zasadami żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia. 6. Posiłki muszą odpowiadać wymogom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych wg Instytutu Żywności i Żywienia. 7. Wykonawca zobowiązuje się do uwzględnienia specyficznych wymogów diet. np.: cukrzycowa, lekkostrawna itp. na wyraźne zlecenie zamawiającego. 8. Zamawiający nie wyraża zgody na zastosowanie w posiłkach produktów sero-podobnych oraz czekolado-podobnych. 9. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć jadłospis tygodniowy do zamawiającego na następny tydzień do piątku poprzedzającego dany tydzień. 10. Usługa będzie świadczona w dni powszednie od poniedziałku do piątku w godzinach ustalonych z zamawiającym. 11. Wykonawca będzie dostarczał posiłki dla 15 uczestników DDS, Zamawiający poinformuje Wykonawcę najpóźniej do godz. 9.30 o ilości zamówionych zestawów na dany dzień. 12. Liczba zestawów obiadowych w czasie trwania umowy: ok 3 468 szt. 13. Ilość zamawianych usług wskazana w Ogłoszeniu stanowi szacunkowy zakres umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszego zakresu usług, niż maksymalny zakres zobowiązania. W takiej sytuacji Wykonawcy nie przysługują roszczenia z tego tytułu,w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalnym zakresem umowy, a ilością zleconą przez Zamawiającego i rzeczywiście zrealizowaną przez Wykonawcę. 14. Rozliczenie za świadczone usługi będzie następować miesięcznie, w oparciu o faktyczną liczbę wydanych zestawów i ceny jednostkowej za dany zestaw (zgodnie z cennikiem zawartym w ofercie Wykonawcy). 15. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w złożonej ofercie nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 16. Wykonawca dostarczy posiłki na własny koszt do miejsca wydawania posiłków w DDS. 17. Zamawiający będzie dokonywał regularnej oceny w zakresie jakości świadczenia usług wykonywanych przez Wykonawcę. 18. Nadzór nad zleconymi usługami pełni kierownik DDS. 19. Wykonawca jest zobowiązany do odbioru pozostałych po spożyciu resztek posiłków oraz pojemników jednorazowego użytku. 20. Wykonawca zobowiązany jest ponadto do: a) przechowywania dokumentacji związanej z realizacją zamówienia, b) umożliwienia wglądu do dokumentów związanych z realizowanym Projektem, w tym dokumentów finansowych przez Zamawiającego uprawnionym podmiotom w zakresie prawidłowości projektu, c) udostępnienia dokumentacji związanej z przedmiotem zamówienia podmiotom uprawnionym do przeprowadzania kontroli projektu, w ramach którego świadczona jest usługa. 21. Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone w istotnych postanowieniach umownych zał. nr 2 zapytania ofertowego. 22. Opis przedmiotu zamówienia według nazw i kodów wspólnego słownika zamówień- kod CPV: |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | usługi cateringowe |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Lubelskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Lubelskie |