Zlecenie 8135166 - Świadczenie usług cateringowych podczas spotkań...
(zakończone) | Zamówienie 8135166|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-05-14 |
przedmiot zlecenia | Świadczenie usług cateringowych podczas spotkań szkoleniowych grupowych w ramach Specjalistycznego Punku Wsparcia w skład której w chodzi: • przygotowanie i dostarczenie obiadu dla 39 dzieci podczas 20 spotkań, łącznie 780 obiadów; • przygotowanie i dostarczenie obiadu dla 20 dorosłych uczestników podczas 20 spotkań, łącznie 400 obiadów; • przygotowanie i dostarczenie bufetu kawowego dla 20 dorosłych uczestników podczas 20 spotkań, łącznie 400 zestawów bufetowych. Spotkania szkoleniowe będą odbywać się w Bierzwniku(woj. zachodniopomorskie) w okresie czerwiec 2021 (10 spotkań) i czerwiec 2022 (10 spotkań) jednak nie dłużej niż do czerwca 2023r.. 4, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany, odwołania i/lub zmniejszenia liczby spotkań szkoleniowych bez konsekwencji finansowych dla Zamawiającego z tytułu zmiany/rezygnacji z zamówienia. Powyższe zastrzeżenie obowiązuje również w sytuacji nałożenia obostrzeń związanych z pandemią wirusa Sars-Cov-2, w wyniku których nastąpi ograniczenie w działalności Zamawiającego lub wybranych branż, świadczących usługi w zakresie przedmiotu zamówienia. Wszelkie zmiany będą ustalane w porozumieniu z wybranym Wykonawcą, 5. Usługa cateringowa obejmuje przygotowanie i dostarczenie łącznie a. bufetu kawowego: - kawa (naturalna i rozpuszczalna) - bez ograniczeń - herbata ekspresowa, pakowana pojedynczo (co najmniej 3 rodzaje, w tym 1 czarna, 1 zielona) - bez ograniczeń, - dodatki: cukier, mleko, cytryna - bez ograniczeń, - ciasto (co najmniej 2 rodzaje) - minimum 200 g/osoba, -owoce (np. winogrona, mandarynki, jabłka) - minimum 300g/osoba, - woda mineralna gazowana/niegazowana 500 ml/osoba, - serwetki, itp. b. Obiadu: - zupa - minimum 300 ml/osoba, - ciepłe danie główne (np. mięso, tyba, itp.) - minimum 150 g/osoba (w przypadku dań typu pierogi, placki, naleśniki, kartacze, itp. - minimum 350 g/osoba); - dodatek skrobiowy (ziemniaki, makaron, kasza, itp.) - minimum 150 g/osoba, - sałatka lub surówka - minimum 150 g/osoba, - napoje - woda gazowana/niegazowana 500ml/osoba, sok - 250 ml/osoba, - dodatki - pieczywo, sosy, itp. - serwetki, itp. 6. Pozostałe wymagania co do realizacji usługi cateringowej a,catering musi być serwowany zgodnie z zachowaniem wszelkich przepisów związanych z ograniczeniami wynikającymi z pandemii COVID-19, obowiązującymi na dzień realizacji danej usługi cateringowej; b. bufet kawowy dostępny będzie na 15 minut przed rozpoczęciem spotkania warsztatowego szkoleniowego i zapewniony będzie przez cały czas jego trwania. Zamawiający każdorazowo przed planowanym spotkaniem warsztatowym przekaże Wykonawcy informację o godzinach realizacji spotkania, w tym o planowanej godzinie obiadu; c. gorąca woda do kawy i herbaty serwowana będzie z termosów lub podgrzewaczy elektrycznych udostępnionych przez Zamawiającego; d. posiłki powinny być przygotowane z pełnowartościowych, świeżych produktów z ważnymi terminami przydatności do spożycia, utrzymywane we właściwej temperaturze przez cały czas ich serwowania. Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usługi cateringowej wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie; e. posiłki muszą być podane na zastawie z kompletem sztućców metalowych udostępnionych przez Zamawiającego. Zastawa stołowa na którym będą podawane posiłki powinna być czysta oraz wysterylizowana. Nie dopuszcza się stosowania zastawy i sztućców wykonanych z tworzyw sztucznych, np. plastiku, styropianu, papieru, itp. z wyłączeniem sytuacji, w których ich zastosowanie nakładałyby przepisy związane z aktualnie obowiązującymi w danym terminie obostrzeniami wynikającymi z pandemii COVID-19 - wówczas Wykonawca musi zapewnić jednorazowe naczynia biodegradowalne; f. w przypadku dań serwowanych na gorąco Wykonawca zapewni odpowiednie urządzenia grzewcze do potraw oraz kociołki na zupę zapewniające odpowiednią temperaturę dań. Ilość urządzeń powinna być dostosowana do wielkości zamówienia. Pozostałe dania serwowane będą w półmiskach, miskach, na paterach, deskach udostępnionych przez zamawiającego (nie wykonanych z tworzyw sztucznych, dopuszczane użycie naczyń z materiałów biodegradowalnych) z wyjątkiem sytuacji, w których aktualne przepisy związane z pandemią COVID-19 stanowiłyby inaczej g. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r, o bezpieczeństwie żywności i żywienia); h. Wykonawca zobowiązany jest do sprzątania po wykonanej usłudze. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe |
kody CPV | 55320000, 55510000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |