Przetarg 12226114 - Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej nr...

   
Analizuj Zamówienie 12226114
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-12
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej nr 4 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Zakopanem w okresie od dnia podpisania umowy do 25.06.2026 z możliwością skorzystania z prawa
opcji

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na zapewnieniu całodziennego żywienia dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 4 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Zakopanem, tj. przygotowanie i dostarczenie na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z kompotem zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 2.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu - na potrzeby stołówki szkolnej - gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z kompotem zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.2.2. Zamawiający planuje, że:- dziennie należy dostarczyć ok. 100 szt. obiadów,- w okresie od dnia podpisania umowy (Zamawiający przewiduje, że podpisanie umowy nastąpi w na początku stycznia 2026 roku) a zakończenia na dzień 25 czerwca 2026 roku, należy dostarczyć około 10 200 posiłków (tj. 102 dni nauki x 100 szt.).- w okresie korzystania przez Zamawiającego z prawa opcji - zgodnie z pkt. 3.2.1 SWZ tj. od dnia 02 września 2026 roku do 18 grudnia 2026 roku, należy dostarczyć około 7 800 posiłków (tj. 78 dni nauki x 100 szt.).2.3. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów do 15%. Ewentualne zmiany ilości zamawianych obiadów Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej do godziny 9:00 danego dnia.2.4. Dostawa obiadów będzie odbywać się począwszy od dnia podpisania umowy do dnia 26 czerwca 2025 r. (oraz w okresie skorzystania z prawa opcji przez Zamawiającego) od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych, wakacji i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki - o godzinie 11:20.2.5. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy szkoły, dostawa obiadu odbędzie się o innej godzinie – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą.2.6. Wykonawca dostarczał będzie w ostatni dzień tygodnia, tygodniowy jadłospis na kolejny tydzień z podaniem składników wagowych (gramatury) potraw, wraz z wykazem alergenów, jakie mogą występować w posiłkach - do wiadomości Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości obiadów zgodnie z przedstawionym jadłospisem.2.7. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.2.8. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015 r. poz. 594) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.2.9. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.2.10. Ważna jest estetyka potraw i posiłków.2.11. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.2.12. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług.2.13. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw (termosy powinny być dublowane – przy dostawie obiadu wymieniane pełne na puste) środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt.2.14. Zamawiający posiada własne naczynia (talerze, sztućce).2.15. Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług stołówki szkolnej.2.16. Koszty związane z wydawaniem obiadów, myciem naczyń i termosów, sprzątaniem stołówki ponosić będzie Zamawiający – nie należy tych kosztów ujmować do kalkulacji ceny obiadu.2.17. Cena jednostkowa posiłku obejmuje wszystkie elementy niezbędne do jego przygotowania, w tym wsad do kotła w kwocie 12,00 zł (koszt surowców).2.18. Wykonawca zapewnia na własny koszt zgodne z prawem postępowanie ze wszystkimi odpadami powstającymi w związku ze świadczeniem usługi. Wykonawca posiada przez cały okres realizacji umowy ważną umowę z uprawnionym podmiotem na odbiór i zagospodarowanie właściwych strumieni odpadów. Na żądanie Zamawiającego Wykonawca przedkłada w terminie 3 dni kopię tej umowy oraz dowody przekazania odpadów podmiotom uprawnionym.2.19. Wykonawca segreguje i deponuje odpady powstające na terenie Zamawiającego zgodnie z regulaminem gminy. Wykonawca organizuje we własnym zakresie odbiór i zagospodarowanie strumieni nieobjętych gminnym systemem (w szczególności zużytych olejów i tłuszczów jadalnych) na podstawie umowy, o której mowa w pkt 19. Naruszenie obowiązków określonych w niniejszym punkcie stanowi nienależyte wykonanie umowy i podlega karom umownym przewidzianym w umowie.

SP4.271.1.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000, 55521200, 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe