Zlecenie 7615640 - „Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych w...

   
Zamówienie 7615640 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-07-29
przedmiot zlecenia
„Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych w ośrodku wsparcia Aktywny Senior - w ramach projektu Aktywny Senior” o numerze
RPMP.09.02.03-12-0476/17

1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie cateringu dla podopiecznych w ośrodku wsparcia Aktywny Senior w formie jednego dwudaniowego obiadu, we wszystkie dni pracujące ośrodka w godzinach 12.00-13.00 w ramach projektu „Aktywny Senior”

Kody CPV
55521200-0 – usługi dowożenia posiłków
55523000-2 – usługi zaprowiantowania innych przedsiębiorstw i instytucji

2. Usługa obejmuje przygotowywanie zestawów cateringowych codziennie na bieżąco, w ilości ustalonej każdorazowo przez Zamawiającego, dla ok. 30 osób dorosłych w jednym dniu.
3. Posiłki powinny być przygotowane ze świeżych produktów, wysokiej jakości, z uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2008 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r., poz. 1252 t.j. z późn. zm), rozporządzeń wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach, z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP, zasad żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia.
4. Posiłki będą dostarczane do ośrodka wsparcia w miejscowości Marchocice 13 gmina Racławice raz dziennie w godzinach 12.00 -13.00.
5. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z produktów zakupionych przez Wykonawcę.
6. Posiłki będą przygotowane w oparciu o jadłospis żywieniowy przygotowany przez Wykonawcę i zatwierdzony przez dietetyków Wykonawcy z uwzględnieniem następujących warunków:
a) wśród osób, dla których przygotowywane będą posiłki mogą znajdować się osoby chore na cukrzycę, schorzenia wątroby i zaburzenia lipidowe, a także osoby ze schorzeniami jelit, wobec czego posiłki powinny być zróżnicowane pod kątem potrzeb żywieniowych tych osób, z uwzględnieniem punktu 6 poniżej,
b) posiłki nie mogą być przygotowane z produktów głęboko-mrożonych, produktów instant,
c) w skali tygodnia posiłki nie mogą się powtarzać,
d) posiłki powinny uwzględniać dzienne zapotrzebowanie energetyczne osoby dorosłej w ten sposób, że posiłek powinien mieć wartość kaloryczną 450-700 kcal,
e) nie należy stosować wędlin tłustych, np. mielonki i mortadele, parówek, pasztetu, pasztetowej. Zaleca się stosowanie wędlin chudych, np. polędwica, szynka,
f) mleko i jego przetwory powinny być o obniżonej zawartości tłuszczu (nie więcej niż 2%),
g) przynajmniej raz w tygodniu w skład posiłku obiadu wchodzi ryba i minimum jeden raz w tygodniu inne mięso,
h) obiad składa się każdorazowo z zupy i drugiego dania,
7. Zamawiający każdorazowo, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzedzającego dzień dostawy posiłków będzie informował o konkretnej ilości posiłków, w tym dla osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych (chorych na cukrzycę, schorzenia wątroby i zaburzenia lipidowe, a także osób ze schorzeniami jelit). Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednią ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób.
8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem, umożliwiających łatwe porcjowanie posiłków na miejscu.
9. Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godziny 12.00 jadłospis na kolejny tydzień ze wskazaniem gramatury posiłków. Jadłospis będzie zaakceptowany przez dietetyka Wykonawcy i dostosowany do potrzeb osób starszych, z uwzględnieniem schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego (chorych na cukrzycę, schorzenia wątroby i zaburzenia lipidowe, a także osób ze schorzeniami jelit).
10. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wykonywane przez siebie i podwykonawców usługi.
11. Niniejsze zadanie realizowane w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, współfinansowane z Europejskiego Funduszu Społecznego, 9 Oś priorytetowa Włączenie społeczne, Działanie 9.2 Usługi społeczne i zdrowotne, Poddziałanie 9.2.3 Usługi opiekuńcze oraz interwencja kryzysowa -SPR
12. Przedmiot zamówienia obejmuje wszystkie czynności mające na celu prawidłowe wykonanie przedmiotu zamówienia.
13. Podana w pkt 2 liczba osób korzystających z usługi cateringu jest liczbą przewidywaną. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby osób. Cel zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie cateringu dla podopiecznych w ośrodku wsparcia Aktywny Senior w formie jednego dwudaniowego obiadu, we wszystkie dni pracujące ośrodka w godzinach 12.00-13.00 w ramach projektu „Aktywny Senior” Przedmiot zamówienia 2. Usługa obejmuje przygotowywanie zestawów cateringowych codziennie na bieżąco, w ilości ustalonej każdorazowo przez Zamawiającego, dla ok. 30 osób dorosłych w jednym dniu.
3. Posiłki powinny być przygotowane ze świeżych produktów, wysokiej jakości, z uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2008 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r., poz. 1252 t.j. z późn. zm), rozporządzeń wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach, z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP, zasad żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia.
4. Posiłki będą dostarczane do ośrodka wsparcia w miejscowości Marchocice 13 gmina Racławice raz dziennie w godzinach 12.00 -13.00.
5. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z produktów zakupionych przez Wykonawcę.
6. Posiłki będą przygotowane w oparciu o jadłospis żywieniowy przygotowany przez Wykonawcę i zatwierdzony przez dietetyków Wykonawcy z uwzględnieniem następujących warunków:
a) wśród osób, dla których przygotowywane będą posiłki mogą znajdować się osoby chore na cukrzycę, schorzenia wątroby i zaburzenia lipidowe, a także osoby ze schorzeniami jelit, wobec czego posiłki powinny być zróżnicowane pod kątem potrzeb żywieniowych tych osób, z uwzględnieniem punktu 6 poniżej,
b) posiłki nie mogą być przygotowane z produktów głęboko-mrożonych, produktów instant,
c) w skali tygodnia posiłki nie mogą się powtarzać,
d) posiłki powinny uwzględniać dzienne zapotrzebowanie energetyczne osoby dorosłej w ten sposób, że posiłek powinien mieć wartość kaloryczną 450-700 kcal,
e) nie należy stosować wędlin tłustych, np. mielonki i mortadele, parówek, pasztetu, pasztetowej. Zaleca się stosowanie wędlin chudych, np. polędwica, szynka,
f) mleko i jego przetwory powinny być o obniżonej zawartości tłuszczu (nie więcej niż 2%),
g) przynajmniej raz w tygodniu w skład posiłku obiadu wchodzi ryba i minimum jeden raz w tygodniu inne mięso,
h) obiad składa się każdorazowo z zupy i drugiego dania,
7. Zamawiający każdorazowo, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzedzającego dzień dostawy posiłków będzie informował o konkretnej ilości posiłków, w tym dla osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych (chorych na cukrzycę, schorzenia wątroby i zaburzenia lipidowe, a także osób ze schorzeniami jelit). Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednią ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób.
8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem, umożliwiających łatwe porcjowanie posiłków na miejscu.
9. Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godziny 12.00 jadłospis na kolejny tydzień ze wskazaniem gramatury posiłków. Jadłospis będzie zaakceptowany przez dietetyka Wykonawcy i dostosowany do potrzeb osób starszych, z uwzględnieniem schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego (chorych na cukrzycę, schorzenia wątroby i zaburzenia lipidowe, a także osób ze schorzeniami jelit).
10. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wykonywane przez siebie i podwykonawców usługi.
11. Niniejsze zadanie realizowane w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, współfinansowane z Europejskiego Funduszu Społecznego, 9 Oś priorytetowa Włączenie społeczne, Działanie 9.2 Usługi społeczne i zdrowotne, Poddziałanie 9.2.3 Usługi opiekuńcze oraz interwencja kryzysowa -SPR
12. Przedmiot zamówienia obejmuje wszystkie czynności mające na celu prawidłowe wykonanie przedmiotu zamówienia.
13. Podana w pkt 2 liczba osób korzystających z usługi cateringu jest liczbą przewidywaną. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby osób.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 55521200
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10338092 2024-03-28
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usługi gastronomicznej w dniach 25-26.04.2024 r. w Uniwersytecie w Siedlcach podczas XII OGÓLNOPOLSKICH WARSZTATÓW METODOLOGICZNO-DYDAKTYCZNYCH W NAUKACH O BEZPIECZEŃSTWIE. ...
10345155 2024-04-03
godz. 10:00
Wielkopolskie Wykonanie usługi cateringu podczas konferencji na potrzeby Uniwersytetu Kaliskiego Część 1: Zadanie nr 1: Wykonanie usługi cateringu podczas IV Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Pra...
10381426 2024-04-05
godz. 10:30
Śląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych realizowanych na potrzeby premier spektakli i innych wydarzeń organizowanych lub współorganizowanych przez Teatr Śląski im...
10396629 2024-04-08
godz. 23:59
Wielkopolskie ROPS.XII.2205.6.2024 Szacowanie wartości usługi cateringu w subregionie Konińskim PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Świadczenie usług cateringowych Przedmiotem zamówienia jest świadczenie u...
10393355 2024-04-10
godz. 09:00
Śląskie Usługa przygotowywania posiłków Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej - powtórka 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania posiłków na rzecz pacjentów Szpitala Kole...
10397890 2024-04-12
godz. 09:00
Świętokrzyskie Świadczenie usług cateringowych dla uczestników Dziennego Domu "Senior+" oraz Klubu Senior+ w roku 2024 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla uczestników...
10418798 2024-04-17
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie Świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy w ramach organizowanych konferencji naukowych Część 1: Usługa cateringowa ...
10422745 2024-04-19
godz. 10:00
Zachodniopomorskie 1. Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie usług cateringowych dla Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Podborsku, w okresie 01.05.2024r. do 31.12.2024r. w zakresie przygotowywania i...
10440098 2024-04-22
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie G.231.121.2024 Usługa cateringowa podczas konferencji organizowanej w dniu 17.05.2024r. przez Państwową Akademię Nauk Stosowanych we Włocławku. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Usługa cate...
10474814 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie Sukcesywna usługa cateringowa z zakresu przygotowania, dostarczania i podawania posiłków na spotkania oraz różne eventy organizowane przez komórki organizacyjne Ministerstwa Cyfryzacji...